ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κόνιτσα:Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου στην αντιρατσιστική συγκέντρωση

Την Κυριακή 31 Μαρτίου στην Κόνιτσα και ώρα 11:00 π.μ. ο σύλλογος των μελών Δ.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα καλεί τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, τον Πρύτανη, τις πρυτανικές αρχές, τις δημοτικές αρχές, τους συνδικαλιστικούς φορείς και τους οικείους συλλόγους να συμμετέχουν σε αντιρατσιστική εκδήλωση με σκοπό την καταδίκη του ρατσισμού, του φασισμού και της ξενοφοβίας.
Θεωρήσαμε από την πρώτη στιγμή την παρουσία μας επιβεβλημένη σε μια τέτοια εκδήλωση για να εκφραστεί με καθαρότητα η άποψη της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου της Κόνιτσας.
Οι Κονιτσιώτες ξέρουμε τι σημαίνει προσφυγιά και ξεριζωμός. Όποτε χρειάστηκε το αποδείξαμε περίτρανα με την αλληλέγγυα στάση και τη φιλοξενία μας.
Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε αυτό να εκφραστεί με την παρουσία του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου στην εκδήλωση, είναι άλλωστε ο θεσμικός φορέας που εκφράζει όλη την περιοχή. Ζητήσαμε γι’ αυτό το λόγο σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης κάτι που η Δημοτική Αρχή Παπασπύρου αρνήθηκε ενημερώνοντάς μας ότι η παράταξη της πλειοψηφίας διαφωνούσε. Περιμένουμε τη δημοτική αρχή να δημοσιοποιήσει τους λόγους, εμείς δε θα τους αναφέρουμε για να μη κατηγορηθούμε ότι εκμεταλλευόμαστε πολιτικά το γεγονός.
Καλούμε όλους τους Κονιτσιώτες να δώσουν το παρόν στην εκδήλωση της Κυριακής ώστε να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι “Η Κόνιτσα ήταν και θα παραμείνει φωτεινή. Οι σκιές θα φύγουν”.


Για τη Δημοτική Ομάδα
Ο επικεφαλής

Σπανός Ι. Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]