Ιωάννινα:Σέξ,ψέματα και βιντεοταινίες από το Καλλιτεχνικό Σωματείο ΕΞΑΥΔΑ

Σέξ,ψέματα και βιντεοταινίες (Sex,lies and videotapes) 
 
Η ιστορία της ταινίας διαδραματίζεται στη Λουιζιάνα, με ήρωες ένα σύγχρονο ζευγάρι. Ολα φαινομενικά στη σχέση τους πάνε καλά, μέχρι τη στιγμή που αποκαλύπτεται η αλήθεια. Ο άνδρας απατά τη γυναίκα του με την αδελφή της. Μέσα σ' αυτή τη φορτισμένη συζυγική ατμόσφαιρα, θα κάνει την εμφάνισή του ένας νεαρός φίλος του συζύγου, ο οποίος θα δώσει μια διαφορετική τροπή στα πράγματα, βοηθώντας τη γυναίκα στην απελευθέρωσή της από προκαταλήψεις. Ο Σόντερμπεργκ κάνει μια ταινία πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και στις ερωτικές φοβίες Η Άν (Άντι ΜακΝτάουελ) είναι η πιο ήπια και φαινομενικά νορμάλ της παρέας. Η συζυγική της ζωή είναι ανιαρή , ενώ εκμυστηρεύεται στο ψυχοθεραπευτή της, πως το σεξ για εκείνη είναι υπερεκτιμημένη υπόθεση. Πρόκειται για ένα άτομο με φανερές ανασφάλειες, που αναβάλλει συνεχώς να μιλήσει ανοιχτά για εκείνα που σκέφτεται και προσπαθεί αδέξια να δραπετεύσει από έναν μάταιο γάμο. Ακόμη πιο παθητικά και δυστυχή πρόσωπα είναι –παραδόξως- ο άντρας της (Πίτερ Γκάλαχερ) και η νυμφομανής μπαρόβια αδερφή της (Λάουρα Σαν Τζιάκομο), οι οποίοι διατηρούν μια παράτολμη σεξουαλική σχέση. Τις ισορροπίες μεταξύ τους θα διαταρράξει η εμφάνιση του Γκράχαμ (Τζέιμς Σπέϊντερ),ενός παλιού συμμαθητή του άπιστου συζύγου της Αν, ο οποίος βιντεοσκοπεί για τους δικούς του «θεραπευτικούς» λόγους γυναίκες, που εξομολογούνται on camera τις ερωτικές τους φαντασιώσεις κι εμπειρίες.
Η ταινία εντάσσει μια αποκαλυπτική κουβέντα για το σεξ στο λεξιλόγιο του Αμερικάνικου κινηματογράφου, μέσα από τις υπαρξιακές ανησυχίες ενός κουαρτέτου. Κανείς από τους τέσσερις πρωταγωνιστές δεν αποτελεί το απόλυτο πρότυπο ισορροπημένου ατόμου.
 Με πρόεδρο τον Βιμ Βέντερς, η επιτροπή του φεστιβάλ των Καννών, απένειμε τον Χρυσό Φοίνικα του 1989 το ντεμπούτο του 26χρονου Στίβεν Σόντεμπεργκ , το οποίο εκείνος έγραψε σε οκτώ ημέρες και γύρισε σε ένα μόλις μήνα, με κόστος 1,2 εκ.$. Το Σεξ, Ψέμματα Και Βιντεοταινίες το οποίο έφτασε μέχρι και τα Όσκαρ (ήταν υποψήφιο για πρωτότυπο σενάριο) σχεδόν ομόφωνα θεωρήθηκε, ότι κατόρθωσε να γιγαντώσει το θαυμασμό για το ανεξάρτητο σινεμά, με τον δημιουργό του να επηρεάζει, αν όχι τους περισσότερους συναδέλφους της εποχής του, τουλάχιστον τους σημαντικότερους. 
Πηγή : https://oitainiestiszoissou.wordpress.com

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Στίβεν Σόντερμπεργκ

Πρωταγωνιστούν:Τζέιμς Σπέιντερ, Αντι Μακ Ντάουελ, Πίτερ Γκάλαχερ,Λάουρα Σαν Τζιάκομο 

Παραγωγή:ΗΠΑ,1989

Διάρκεια: 100΄


 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ 
ΚΥΡ 17/03-ΔΕΥΤ 18/03 Χωρίς μέτρο (Whiplash) (2014) (Ντάμιεν Σάζελ)
ΚΥΡ 24/03-ΔΕΥΤ 25/03 Πέρα απο τον παράδεισο (Stranger than paradise) (1984) (Τζίμ Τζάρμους)
ΚΥΡ 31/03-ΔΕΥΤ 01/04 Φάργκο (Fargo) (1996) (Τζόελ Κοέν)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]