Τα οφέλη συγκατοίκησης με γάτα


Ποιός δεν θα ήθελε τη παρουσία μιας γατούλας μέσα στο σπίτι να τον υποδέχεται όλο νάζι, σκέρτσο και να χουχουλιάζει μέσα στα παπλώματα; Ένας λόγος παραπάνω, αν μάθαινε πως όχι μόνο προσφέρει μια ευχάριστη παρέα, αλλά και πολλά οφέλη στην υγεία του αφεντικού της.
Πρόσφατη έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συγατοίκηση με γάτα μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιαγγειακών προβλημάτων, συνεπώς και την εμφάνιση καρδιακής προσβολής στους ανθρώπους.
 Επιπλέον, μια γάτα θα μπορούσε να είναι το καλύτερο αντικαταθλιπτικό σε άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, καθώς όχι μόνο προσφέρει τρυφερότητα και αγάπη, αλλά μειώνει τη πίεση στο αίμα και τα επίπεδα χοληστερόλης.
 Ειδικά περιπτώσεις παιδιών που μεγαλώνουν από μικρή ηλικία με γάτα (ή και σκύλο) φαίνεται να παρουσιάζουν μικρότερες πιθανότητες ανάπτυξης ακουστικών και αναπνευστικών προβλημάτων.
Ένα ιδιαίτερα παρεξηγημένο θέμα αφορά στο μικρόβιο ΄΄τοξόπλασμα΄΄ που ως γνωστόν φέρουν οι γάτες στον οργανισμό τους το οποίο όντως είναι επικίνδυνο για τις εγκύους και τα αγένητα μωρά. Υπό άλλες συνθήκες, όμως, το μικρόβιο αυτό δεν βλάπτει τους υπόλοιπους ανθρώπους και σχεδόν αποτελεί μύθο ότι η τοξοπλάσμωση σχετίζεται με τάσεις αυτοκτονίας, σχιζοφρένιας και καρκίνου του εγκεφάλου. Μάλιστα, είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσει κανείς το μικρόβιο αυτό από τον κήπο και από λάθος διατροφικές συνήθειες, π.χ ωμό κρέας ή άπλυτα λαχανικά, παρά από μια γάτα.
Αδιαμφισβητητα, λοιπόν, η συντροφιά μιας χνουδωτής ή μη γατούλας στο σπίτι σας όχι μόνο δεν αποτελεί κακή ιδέα, αλλά μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση σας κάθε φορά που έχετε κάποια στεναχώρια, κατ’ επέκταση και την υγεία σας απομακρύνοντας το άγχος και το στρες. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τηρείτε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και όλα τ’άλλα αφήστε τα πάνω της!
Άρθρο από Pet Shop – PetVet24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]