ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΔΡΑΣΥ για την φασιστική επίθεση στην Κόνιτσα

                    ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ

   Τα γεγονότα στην Κόνιτσα, η θρασύδειλη επίθεση των ναζί της ΧΑ στα ανήλικα προσφυγόπουλα, σηματοδοτεί μια νέα εξέλιξη στην δράση των φασιστικών συμμοριών.
   Μια δράση που την ενθαρρύνουν:
1. Η ταξική πολιτική όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων. Διαρκής λιτότητα, φτώχεια και εξαθλίωση για την εργατική τάξη, τους μικρομεσαίους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, την νεολαία. Πλουτισμός και νέα προνόμια για τους αστούς επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Με τις πλάτες φυσικά της ΕΕ και του ΔΝΤ. Γι αυτό , όχι τυχαία, οι νεοναζί της ΧΑ, δεν είναι υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ κλπ. Στηρίζουν τους εφοπλιστές, χτυπούν τα εργατικά συνδικάτα. Στον βούρκο της κρίσης, αποτελούν το τσεκούρι του κεφαλαίου.
2. Όλα τα αστικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους, κεντρικά και περιφερικά, μπορεί να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά είναι αυτοί που στηρίζουν τους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και των Ευρωπαίων, που ξεκληρίζουν οικογένειες για να πλουτίσουν κι άλλο, που πνίγουν τους πρόσφυγες στην Μεσόγειο, που κλείνουν τα σύνορα τους, που τους στοιβάζουν απάνθρωπα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης (Hot spot στην Μόρια, Κατσικάς Φιλιππιάδα κλπ). Που καλλιεργούν το ρατσιστικό μίσος με την περιθωριοποίηση και τις διακρίσεις στους μετανάστες, στις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, με την εξαθλίωση του εργαζόμενου λαού. Που ταυτίζουν τον ναζισμό και την κοινωνική καθυστέρηση, με τον κομμουνισμό, το μέλλον της ανθρωπότητας, με την αντιδραστική θεωρία των δύο άκρων.
   Για να χτυπήσουμε το κακό στην ρίζα του, απαιτείται πάλη για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής στην χώρα μας και στην πόλη μας. Για να αφοπλίσουμε το χέρι των αστών που κρατά το μαχαίρι του φασισμού. Για να σταματήσουμε τους πολέμους που γεννούν πρόσφυγες, την φτώχεια που γεννά μετανάστες, τον θρησκευτικό και εθνικιστικό φανατισμό που ψαρεύει στα θολά νερά της πνευματικής και πολιτισμικής καθυστέρησης.
   Να δώσουμε μια πρώτη απάντηση στους φασίστες με παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Κόνιτσα, να τρυπώσει το ναζιστικό φίδι στην φωλιά του.



                                         ΔΡΑΣΥ
                                ΜΕΤΩΠΟ ΔΡΑΣΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]