Ιωάννινα: Υποψήφια με την παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» η Νατάσα Τύρου- Ούζα

Την υποψηφιότητα της Νατάσας Τύρου- Ούζα με την παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» ανακοίνωσε ο επικεφαλής της και υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.
Ο κ. Ελισάφ, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε, υπογράμμισε ότι επιβεβαιώνεται στην πράξη ο ακομμάτιστος και ακηδεμόνευτος χαρακτήρας της παράταξης, η οποία έρχεται να υπηρετήσει όλους τους πολίτες και να δώσει στο Δήμο Ιωαννιτών το όραμα που έχει ανάγκη στη νέα εποχή.
Η Νατάσα Τύρου- Ούζα ήταν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ιωαννίνων. Έχει εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος Ηπείρου και διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης στην θητεία της σημερινής περιφερειακής αρχής.
Πρόκειται για μία υποψηφιότητα που έρχεται να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο το ψηφοδέλτιο της παράταξης και να αποδείξει ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί πεδίο συνεργασίας ανθρώπων με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες.
Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε τη Νατάσα Τύρου- Ούζα στην παράταξη. Στη δήλωσή του ανέφερε:
«Σήμερα καλωσορίζουμε στην παράταξή μας τη Νατάσα Τύρου Ούζα. Η απόφασή της να συστρατευθεί μαζί μας, αφενός μας τιμά και αφετέρου προσθέτει δυναμική σε μία κίνηση που πορεύεται ακηδεμόνευτη, ανεξάρτητη και ακομάτιστη.
Η Νατάσα Τύρου Ούζα, τα τελευταία χρόνια έχει βάλει το δικό της στίγμα στην τοπική πολιτική σκηνή.
Ήταν υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το 2014 είχε εκλεγεί περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του σημερινού περιφερειάρχη, καταλαμβάνοντας μάλιστα μία από τις πρώτες θέσεις.
Διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης κυρίως όμως είναι ένας ενεργός πολίτης με έντονη κοινωνική δραστηριότητα.
Η Νατάσα Τύρου Ούζου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Μετά τις σπουδές της στην Ιταλία εγκαταστάθηκε στα Γιάννενα όπου δημιούργησε την οικογένειά της.
Ανήσυχο πνεύμα, έχει έμφυτη την διάθεση της προσφοράς.
Η αυτοδιοίκηση για όλους εμάς είναι αυτό ακριβώς. Ένα πεδίο προσφοράς.
Της είχαμε προτείνει να γίνει μέρος αυτής της προσπάθειας.
Το αποφάσισε και είναι μαζί μας για τη νίκη του Μαΐου.
Αποδεικνύουμε καθημερινά πως όταν λέγαμε ότι η παράταξή μας στέκεται μακριά από τα κόμματα και κάθε είδους κομματικό μηχανισμό, το εννοούσαμε. Το κάνουμε πράξη.
Θα το κάνουμε κι άλλες φορές μέχρι τις εκλογές.
Τα Γιάννενα της Νέας Εποχής, η Νέα Εποχή για τα Γιάννενα, δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση πολλών ανθρώπων. Με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες αλλά με κοινό στόχο. Τον δικό μας τόπο και τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε το μέλλον μας με βάση τα δικά μας όνειρα.
Η Νατάσα είναι μία ισχυρή μονάδα. Εντάσσεται σε μία ισχυρή ομάδα και ξεκινούμε την κοινή μας πορεία».
Η κ. Νατάσα Τύρου- Ούζα από την πλευρά της ευχαρίστησε τον κ. Ελισάφ για την πρόσκληση να συμπορευτεί στην ανεξάρτητη παράταξη «Γιάννενα- Νέα Εποχή» και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση της συμπόρευσης.
Η δήλωσή της έχει ως εξής:
Ευχαριστώ τον  υποψήφιο δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Μωυσή Ελισάφ για την τιμή της πρόσκλησης να συμπορευτώ μαζί του με την ανεξάρτητη παράταξη  «Γιάννενα Νέα Εποχή».
Δεν ξέρω εάν  μπορώ να περιγράψω εν συντομία τις υπερισχύουσες σκέψεις και τους κυριάρχους λόγους για τους οποίους αποδέχτηκα την πρόταση με έναν νεανικό και ας μου επιτραπεί η έκφραση, αυθόρμητο ενθουσιασμό και ταυτόχρονα την ίδια ακριβώς στιγμή, με την  βιωματική ωριμότητα  ως ενεργού πολίτη. Η απόφαση μου κυρίως στηρίζεται στο πρόσωπο του επικεφαλής της παράταξης  κ. Μωυσή Ελισάφ και στο όραμα του. 
 Δεδομένου πως ο νους, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, το ήθος, οι προσδοκίες και οι συμπεριφορές δημιουργούν την πραγματικότητα μας και πιστεύοντας πως σε αυτή την πόλη όλοι μεταξύ μας γνωριζόμαστε, κανείς δεν μπορεί να μην έχει αναγνωρίσει την αυθεντική και πολυδιάστατη προσωπικότητα αλλά και τον άκρως υπεύθυνο και ακέραιο χαρακτήρα του κ. Μωυσή Ελισάφ.
Υπέρμαχος της  στοχευόμενης εξωστρέφειας,  όντας καταξιωμένος  επιστήμονας διεθνούς κύρους, προήγαγε και  ανέδειξε τα Γιάννενα στην πράξη, μέσω του σπουδαίου επιστημονικού του έργου. Σε τοπικό επίπεδο συνέβαλε τα μέγιστα ως  μαχητικός δημοτικός σύμβουλος, αντιμετωπίζοντας  αποτελεσματικά τα προβλήματα  λειτουργώντας με συναισθηματισμό για την πόλη του και τους πολίτες  αλλά  με τεχνοκρατικούς όρους.
Αδιαμφισβήτητο παράδειγμα που φέρει το ισχυρό τεχνοκρατικό αποτύπωμα του κ.  Μωυσή Ελισάφ είναι πως ως Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου προέβη  στην οικονομική εξυγίανση του οργανισμού αποπληρώνοντας  προηγούμενα χρέη ύψους  ενός εκατομμυρίου ευρώ, εν μέσω βαθειάς οικονομικής κρίσης. Με ελάχιστους πόρους το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό έργο.
Η ιδιαίτερη δομή της πολυσχιδούς προσωπικότητας του, απόρροια του σημαντικού αποθέματος γνώσεων και εμπειριών του σε συνδυασμό με τη σύγχρονη κριτική ματιά του ο κ. Μωυσής Ελισάφ αποτελεί  τη σίγουρη μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής. Έχοντας υπάρξει υπηρέτης της επιστήμης του, o κ. Μωυσής Ελισάφ τώρα θέτει τον εαυτό στη διάθεση του πολίτη και προωθεί νέους στόχους.
Με αξίες την ενωτική σύμπνοια, την σύνθεση, την συνεργασία, την έμπνευση, ο κ. Μωυσής Ελισάφ μετουσιώνει την ιδέα της δημιουργίας της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Παράταξη που σέβεται την ιστορία, την παράδοση και το διαπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης και στοχεύει στο μέλλον και στην προοπτική εκσυγχρονισμού  της λειτουργιάς των υπηρεσιών  του Δήμου, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών, οδηγώντας την πόλη των Ιωαννίνων στη Νέα Εποχή.
Επίσης εξαιρετικά σημαντικό, για μένα προσωπικά, είναι το γεγονός, πως η ανεξάρτητη παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι απαγκιστρωμένη από πολιτικά φέουδα και χρίσματα που αποδείχθηκαν εν τέλει αδύναμα να συμβάλουν ουσιαστικά στη διοίκηση των Δήμων. Ας αναλογιστούμε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα οι Δήμοι.
Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι ακριβώς  η αυτόνομη τοπική διακυβέρνηση προς όφελος των πολιτών δίχως την κρατοκεντρική εξάρτηση και παρέμβαση. Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να οραματίζεται, να σχεδιάζει και να υλοποιεί στοχεύοντας  στην αποτελεσματικότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης στην οποία ενεργεί και δρα, ανεξάρτητα και μακριά από ανταγωνιστικές κομματικές αντιπαραθέσεις.
Τέλος, θα ήθελα να πω σε όλους όσους μοιραζόμαστε την καθημερινότητα μας εδώ στα Γιάννενα στους δημότες αλλά  και σε αυτούς  που εργάζονται ή δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και πιστεύουμε στις δυνατότητες και  στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης, πως ο υποψήφιος δήμαρχος Κ.  Μωυσής Ελισάφ και η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» δεν αποτελούν μόνο την σωστή επιλογή για τον Δήμο αλλά και την σύγχρονη πρόκληση για να κάνουμε όλοι  #ΜΑΖΙ  την Αρχή  για τη Νέα Εποχή στην Πόλη μας.
  Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» είναι  Αρχή  για τη Νέα Εποχή».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]