ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Αυξάνεται η λίστα θανάτου στους Δήμους...

Ο 66χρονος Όμηρος Αθηνιώτης, εργάτης του Δήμου Ελευσίνας, “άφησε την τελευταία του πνοή” από ανακοπή καρδιάς εν ώρα εργασίας.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Δικτύου Εργαζομένων ΟΤΑ, ο εκλιπών είχε προσληφθεί στο Δήμο Ελευσίνας τον Οκτώβριο, με το 8μηνο Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ Κοινωφελούς Εργασίας ως ωφελούμενος και εργαζόταν για να ζήσει την οικογένεια του, αλλά και να συμπληρώσει τα απαιτούμενα ένσημα για να συνταξιοδοτηθεί.

«Εργαζόμενος σε μεγάλη ηλικία ο Όμηρος έδινε τη μάχη για το μεροκάματο και το ένσημο. Παρότι ήταν 66 χρονών κανένας ιατρός εργασίας δεν τον εξέτασε, προληπτικά  τους πέντε μήνες που εργαζόταν.

Οι διάφοροι αρμόδιοι θα χύσουν για άλλη μια φορά κροκοδείλια δάκρια και ας είναι αυτοί που ευθύνονται γιατί δεν εφαρμόζονται, έστω τα ελάχιστα που προβλέπει η νομοθεσία, όπως προληπτικές ιατρικές εξετάσεις, υποτιμώντας την ζωή των εργαζομένων. Ας είναι αυτοί που αύξησαν τα όρια ηλικίας και επέβαλαν την εξοντωτική και απάνθρωπη αύξηση των ορίων ηλικίας και τη συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια.

Απαιτούμε:     

- Να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του συναδέλφου. Να υπάρχουν γιατροί εργασίας στους χώρους δουλειάς. Να γίνεται προληπτικός ιατρικός έλεγχος της υγείας όλων των εργαζομένων. 

- Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που μας θέλουν να δουλεύουμε μέχρι θανάτου με μεροκάματα πείνας. Να μειωθεί το όριο ηλικίας για την σύνταξη.»
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]