ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Συγκινητικήτελετή ολοκλήρωσης των μελών ΚΕΘΕΑ ..Παρών και ο Γιώργος Πρέντζας


Στην συγκινητική τελετή ολοκλήρωσης των μελών του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ Ήπειρος παρευρέθηκε εχθές ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Γ. Πρέντζας και η υποψήφια Δήμαρχος Ιωαννίνων Ο. Τσουμάνη, καθώς για το ΚΚΕ και τους υποψηφίους του σε Δήμους και περιφέρειες τα ναρκωτικά είναι ένα σοβαρό κοινωνικό, πολυπαραγοντικό πρόβλημα και απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα για την ανάπτυξη της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης µε ευθύνη του κράτους.
Σε κοινή τους δήλωση ανέφεραν ότι : « Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και η εξάρτηση είναι έννοιες ασυμβίβαστες. Αυτό που έχουν ανάγκη οι χρήστες δεν είναι η εποπτεία στο θάνατό τους, ούτε η δήθεν ελευθερία τους να κάνουν χρήση, αλλά η δυνατότητά τους να απεξαρτηθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Λύση στο πρόβλημα δεν μπορεί να είναι η κρατική επίβλεψη στο θάνατο, όπως επιχειρείται τώρα με την  ψήφιση των Χώρων Εποπτευόμενης Χρήσης (ΧΕΧ),  αλλά ένα πλαίσιο που θα ωθεί το χρήστη στη θεραπεία και θα προβλέπει εξαντλητικές ποινές για τους έμπορους. Λύση είναι η πρόληψη σε όλες τις βαθμίδες που όχι µόνο θα μειώσει τη χρήση ουσιών, αλλά θα μπορεί να κινητοποιεί τους ίδιους τους χρήστες σε πιο πρώιμο στάδιο και θα εκπαιδεύσει την κοινωνία στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Αυτό που έχει ανάγκη ο λαός µας και τα παιδιά του δεν είναι ένα παραβάν να κρύβουν το πρόβλημα, το φόβο ή τη ντροπή τους, αλλά να ζουν σε μια κοινωνία που τα ναρκωτικά δεν θα έχουν θέση»
Σε σχέση με την παρουσία και την ομιλία του Περιφερειάρχη της ΝΔ ο Γ. Πρέντζας σχολίασε ότι «την ίδια ώρα που η ΝΔ δηλώνει ότι θα ψηφίσει τους ΧΕΧ στη Βουλή ο περιφερειάρχης της στην Ήπειρο εμφανίζεται υπέρμαχος των στεγνών προγραμμάτων. Στην πράξη όμως τα υπονομεύει με την πρόταση για χρηματοδότηση με ευρωπαϊκά προγράμματα διετούς διάρκειας στο ΚΕΘΕΑ καθώς για τους χρήστες μια από τις πιο σημαντικές παραμέτρους είναι η μόνιμη και διαρκείς παρουσία προσωπικού κατά την απεξάρτηση.  Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε για:
• Δημιουργία Ενιαίου Δηµόσιου Πανελλαδικού Φορέα πρόληψης - θεραπείας - κοινωνικής επανένταξης, χωρίς καμία συμμετοχή ιδιωτών.
• Πολλαπλασιασμό των Κέντρων Ενημέρωσης, των Προγραμμάτων Δράσης στο δρόμο, των Κέντρων Υποστήριξης χρηστών, των Θεραπευτικών Κοινοτήτων και των Κέντρων Πρόληψης µε άμεση κρατική χρηματοδότηση, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες.
• Συνεργασία των δηµόσιων υγειονομικών μονάδων για την αντιμετώπιση των ιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες (ηπατίτιδα, AIDS κ.ά.).
• Καταστολή των εµπόρων και των μαφιών που δρουν ανενόχλητα και όχι καταστολή των χρηστών.
• Μέτρα για την καταπολέμηση του ρατσισμού και των προκαταλήψεων.
• Ανάπτυξη προγραμμάτων έγκαιρης παρέμβασης που στοχεύουν στους νέους που πειραματίζονται µε τα ναρκωτικά, αλλά δεν έχουν αναπτύξει ακόμα εξάρτηση από αυτά.
• Εφαρμογή προγραμμάτων πρωτογενούς πρόληψης σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια του Γυμνασίου.
• Στελέχωση των σχολείων από ειδικούς, εκπαίδευση καθηγητών και γονέων σε θέματα που σχετίζονται µε τη χρήση ναρκωτικών.
• Εισαγωγή μαθημάτων σχετικών µε την αντιμετώπιση της τοξικοεξάρτησης στις σχολές Κοινωνικών Επιστημών, Υγείας, Νομικές, Παιδαγωγικές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]