ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Ιωάννινα:Περιοδείες της Ολ. Τσουμάνη σε παιδικούς σταθμούς της πόλης

Σε συναντήσεις με τους εργαζόμενους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς ήταν τις τελευταίες μέρες η υποψήφια Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης Όλυ Τσουμάνη.
Μέσα από τις συζητήσεις αναδείχθηκαν μια σειρά προβλήματα που ξεκινούν από τη συνολικότερη αντιμετώπιση των παιδιών από το κράτος, που γίνεται με βάση τη σχέση κόστους-οφέλους. Έτσι ανάγκες όπως η προσχολική αγωγή δεν χρηματοδοτούνται από το κράτος αλλά είναι ανταποδοτικές (τροφεία) ή επιδοτούνται από το λεγόμενο ΕΣΠΑ. Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής είναι να εξαιρούνται τα παιδιά των δημοσίων υπαλλήλων, για όσους τα καταφέρνουν, η επιχορήγηση να δίνεται στο γονιό με αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις να καταλήγει στους ιδιωτικούς παιδικούς και φυσικά εκατοντάδες συμβασιούχοι και στην πόλη μας, να βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια σε εργασιακή ομηρία. Προέκυψε επίσης η ανάγκη για άμεση πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού (αναπτυξιολόγων, παιδοψυχιάτρων) το οποίο έγκαιρα να μπορεί να αναγνωρίζει μαθησιακές ή άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες. Να υπάρχει σχέδιο και μέριμνα από  τις υπηρεσίες, γιατί δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ατομική ευθύνη του γονέα.
«Έχουμε εμπειρία από τη λειτουργία των προγραμμάτων πλέον. Γνωρίζουμε ότι λύση υπάρχει και δεν είναι άλλη από την γενναία χρηματοδότηση των παιδικών σταθμών από το κράτος, αλλά και την ανέγερση σύγχρονων κτιρίων που να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες σε βρεφικά τμήματα και την πρόσληψη μονίμου προσωπικού από το Δήμο. Αντίθετα η δημοτική αρχή, προτιμά να κρατά τα 22 εκ. απόθεμα στην τράπεζα που θα δοθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος για να «φουσκώσει» το μαξιλάρι της ασφάλειας των τραπεζιτών και επιχειρηματιών και να αφήνει την προσχολική αγωγή στους ιδιώτες. Κανένας νέος παιδικός σταθμός δεν λειτούργησε, ούτε καν μελέτη δεν υπάρχει» ανέφερε σε δηλώσεις της.
Στον προβληματισμό των εργαζομένων σχετικά με τους πολλούς υποψήφιους στο δήμο Ιωαννίτων αναδείχθηκε η διαφορετικότητα του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «ο δήμος είναι  ακόμα ένα  τμήμα του κράτους  που υλοποιεί την πολιτική της ΕΕ και της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Άρα τα περί “ανεξάρτητων υποψηφίων” και “ίσης πολιτικής για όλους τους πολίτες”  αποκρύπτει συνειδητά ότι οι πολίτες των Ιωαννίνων χωρίζονται από τη μια σε εργαζόμενους, ανέργους και αυτοαπασχολούμενους και από την άλλη σε μεγαλοεπιχειρηματίες για τους οποίους κόπτονται όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι τάζοντας στον λαό μόνο ψίχουλα όπως και η Κυβέρνηση. Όλο αυτό γίνεται συνειδητά για να υφαρπάξουν τη λαϊκή ψήφο και τη συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα λοιπά ψηφοδέλτια είτε συμμετέχουν μεγαλοεπιχειρηματίες είτε τα στηρίζουν ανοιχτά.
Τίποτα όμως δεν πρόκειται να χαριστεί στο λαό σε αυτό το σύστημα που ζούμε. Χρειάζεται αγώνας, που το ΚΚΕ όχι μόνο δεν τον φοβήθηκε αλλά ιστορικά και μέχρι τις μέρες μας μπήκε μπροστά να τον οργανώσει. Γι αυτό χρειάζεται ισχυρό ΚΚΕ παντού. Σε κάθε κάλπη, σε δήμους και περιφέρειες, στην ευρωβουλή, στους χώρους δουλειάς, όπου ζει και πονά η εργατική τάξη» ανέφερε σε δηλώσεις της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]