Ξυλοδαρμό καταγγέλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ Άρτας

Ασφάλεια  εργαζομένων στους χώρους δουλειάς τους

" Πριν λίγες μέρες σε ένα από τα Κέντρα Υγείας του ορεινού όγκου του νομού Άρτας, 4 εργαζόμενοι που ήταν εκείνη την ώρα στην βάρδια τους, έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού από πολίτη που προσήλθε στις 1:30 το βράδυ και απαιτούσε από τους αγροτικούς γιατρούς της εφημερίας να «γράψουν στο χαρτί ότι αυτός ήθελε»!

Δυο αγροτικοί γιατροί και δύο νοσηλεύτριες επί μια ώρα, σε ένα Κέντρο Υγείας χωρίς θυρωρό, χωρίς φύλακα, αφού αυτές οι θέσεις καταργήθηκαν στις μνημονιακές εποχές που ζούμε, προσπαθούσαν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους από την επίθεση και τα γρονθοκοπήματα!

Αυτή είναι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και στα ΚΥ σχεδόν καθημερινά! Παρόμοια περιστατικά, μικρότερης έντασης, έχουν συμβεί αρκετές φορές και στο Νοσοκομείο τις νύχτες!

Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κλειδωμένοι! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε ένας και δύο στην βάρδια! Δεν μπορούμε να δουλεύουμε και απλήρωτοι πολλές φορές! Να σημειώσουμε ότι το σύνολο του  προσωπικό των ΚΥ έχει να πληρωθεί εφημερίες και νυχτερινά από το Νοέμβριο του 2018! Επίσης να σημειώσουμε ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες τόσο των ΚΥ όσο και του Νοσοκομείου, το ιατρικό προσωπικό των ΚΥ δουλεύει πότε στο ένα ΚΥ, πότε στο άλλο ΚΥ και πότε στο Νοσοκομείο!

Απαιτούμε να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην φύλαξη των Νοσοκομείων και των ΚΥ. Απαιτούμε αυξήσεις στους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων για να μην εφημερεύει κανένας μόνος του!

Καλούμε την 6η Υ.ΠΕ να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα που να εξασφαλίζουν την ασφάλεια των εργαζόμενων στα ΚΥ στη δουλεία!

 Προϋπολογισμός

Για μια ακόμη φορά στα μνημονιακά χρόνια, ο φετινός προϋπολογισμός του Νοσοκομείου είναι μειωμένος κατά περίπου 300.000,00 €. Ως πότε! Πως είναι δυνατόν να λειτουργήσουν οι δομές του Νοσοκομείου όταν η χρηματοδότηση του είναι κάθε χρόνο μειωμένη, ενώ οι ανάγκες του λαού αυξάνονται!

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό να αγωνιστεί για να ανατραπούν οι νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές , που θέλουν την υγεία εμπόρευμα κι όχι δημόσιο αγαθό! Οι πολιτικές που μειώνουν την χρηματοδότηση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής πολιτικής και σπρώχνουν με αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο και στην υπολειτουργία δημόσιων δομών!

Απαιτούμε την αύξηση του προϋπολογισμού για το Νοσοκομείο!

Δικαστική Δικαίωση εργαζόμενου

Την προηγούμενη εβδομάδα, επιδόθηκε στο Νοσοκομείο δικαστική απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων  που δικαιώνει πλήρως εργαζόμενο του Νοσοκομείου που είχε απομακρυνθεί αρχές του 2017 από την θέση του προϊσταμένου. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, άμεσα αποφάσισε με απόφαση ΔΣ να ασκήσει έφεση στην απόφαση και να μην την εφαρμόσει. Αξιοσημείωτα είναι δυο γεγονότα: α) η απόφαση της Διοίκησης να πάει απέναντι στην δικαστική απόφαση ( αλήθεια μπορεί να ασκηθεί έφεση σε  μια τέτοια απόφαση;) και 2) η στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου που συντάχθηκε με το μέρος της Διοίκησης απέναντι στους εργαζόμενους. Αλήθεια ποιους εκπροσωπεί στο Διοικητικό Συμβούλιο; Αλήθεια όταν θα έρθουν στο ΔΣ του Νοσοκομείου οι υποθέσεις των αγωγών για τον 13ο και 14ο μισθό τι θέση θα πάρει;

Καταγγέλλουμε την στάση του αιρετού εκπροσώπου των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου. Δεν έχει καμιά «δικαιολογία», γιατί για το ίδιο θέμα ο αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών έπραξε αυτό για το οποίο είναι εκλεγμένος και υπερασπίστηκε τα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Καλούμε την Διοίκηση να εφαρμόσει την δικαστική απόφαση, ως οφείλει!" καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα Κ.Υ Άρτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]