Ψύλλοι στο Στρώμα: Πώς θα Αναγνωρίσεις και Πώς θα Καταπολεμήσεις τους Ανεπιθύμητους Επισκέπτες;

Οι ψύλλοι είναι μικροσκοπικά έντομα, μαύρου ή καφέ-μαύρου χρώματος, χωρίς φτερά. Μεταβαίνουν από το ένα μέρος στο άλλο με άλματα και η βασική πηγή τροφής τους είναι το αίμα, ανθρώπινο και ζωικό. Το τσίμπημα ψύλλου μπορεί να προκαλέσει από απλή φαγούρα, μέχρι αλλεργική δερματίτιδα. Αναπαράγονται αφήνοντας αυγά σε κλινοσκεπάσματα, στρώματα, χαλιά κλπ. Τα αυγά τους μπορούν να παραμείνουν σε αδράνεια ακόμη και για 2 χρόνια, μέχρι να βρουν ευνοϊκές συνθήκες και να δραστηριοποιηθούν.

Οι ψύλλοι, συνήθως, βρίσκονται σε σπίτια, όπου υπάρχουν κατοικίδια. Ένας από τους πιο συχνούς χώρους του σπιτιού που εντοπίζονται οι ψύλλοι είναι το υπνοδωμάτιο. Στην κρεβατοκάμαρα, το κρεβάτι αποτελεί την πιο πιθανή εστία ψύλλων στο χώρο. Αν έχεις υποψίες πως βρίσκονται ψύλλοι στο στρώμα του κρεβατιού σου, αυτό το άρθρο είναι για εσένα. Παρακάτω, θα βρεις βασικές πληροφορίες για να καταλάβεις αν υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα ή την κρεβατοκάμαρά σου, καθώς και τρόπους για να τους αντιμετωπίσεις.

Πώς αναγνωρίζονται οι ψύλλοι στο στρώμα και τι να κάνεις για να τους αντιμετωπίσεις!
Πώς θα καταλάβεις ότι υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα;
Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία που υποδηλώνουν την ύπαρξη ψύλλων στο χώρο του υπνοδωματίου και ειδικότερα του κρεβατιού. Αν, λοιπόν, έχεις την υποψία πως κρύβονται ψύλλοι στο στρώμα, διάβασε παρακάτω πώς θα το επιβεβαιώσεις.

Μήπως έχεις παρατηρήσει συχνή φαγούρα στα κάτω άκρα του σώματός σου ή την περιοχή της λεκάνης σου; Αν συνδυαστικά με τη φαγούρα, έχεις κοκκινίλες με κόκκινες κουκίδες στο κέντρο και σε ακανόνιστα σημεία στο σώμα σου, τότε πολύ πιθανό να οφείλεται σε τσίμπημα ψύλλου.
Ψάξε προσεκτικά για μικρά μαύρα στίγματα που μπορεί να υπάρχουν στο στρώμα σου. Οι ενήλικες ψύλλοι συχνά αφήνουν ακαθαρσίες και περιττώματα στους χώρους που επισκέπτονται και μπορείς εύκολα να τα εντοπίσεις στο λευκό στρώμα.
Έχεις κατοικίδιο; Αν έχεις παρατηρήσει πως το κατοικίδιό σου ξύνεται με αυξημένη συχνότητα, τότε είναι πολύ πιθανό να έχει ψύλλους και με αυτό τον τρόπο, να έχουν μεταφερθεί σε όλο το σπίτι.
Ψάξε καλά το χώρο που κοιμάται το κατοικίδιό σου. Καθότι οι ψύλλοι τρέφονται κατεξοχήν από τους ζωικούς οργανισμούς, συχνά εντοπίζονται ψύλλοι στο στρώμα, στο χαλάκι, στο σπίτι, στην πετσέτα του σκύλου κλπ.
Αν συμβαίνουν τα παραπάνω, τότε δυστυχώς υπάρχουν ψύλλοι στο χώρο. Οι ψύλλοι συνήθως επισκέπτονται το κρεβάτι, όταν ξαπλώνεις ή όταν ξαπλώνει το ζώο σου, για να τραφούν και φεύγουν. Υπάρχουν, όμως, περιπτώσεις όπου μπορεί να εγκατασταθούν ψύλλοι στο στρώμα, όταν δεν αλλάζονται συχνά τα σεντόνια.

Μικρά καφέ έντομα που πετάνε; Μάθε τον εχθρό & Αντιμετώπισε τον!
Πώς θα αντιμετωπίσεις τους ψύλλους στο στρώμα σου;
Αρχικά, μην πανικοβληθείς. Υπάρχει τρόπος να απαλλαγείς από τους ψύλλους, καθώς επίσης και να προλάβεις την επανεμφάνισή τους. Ο τρόπος αντιμετώπισης των ψύλλων διαφέρει ανάλογα με το βιολογικό στάδιο, στο οποίο βρίσκονται. Με διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζονται οι ψύλλοι που βρίσκονται στο στάδιο της προνύμφης και αλλιώς οι ενήλικες ψύλλοι. Από τη στιγμή που δεν είσαι σε θέση να διακρύνεις τις διαφορές, ούτε είσαι σίγουρος/-η πως υπάρχουν ψύλλοι στο στρώμα σου, μην επιχειρήσεις να εκτελέσεις ενέργειες αντιμετώπισης ψύλλων μόνος/-η σου.

Ο καλύτερος τρόπος και ασφαλέστερος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ψύλλοι στο στρώμα είναι να καλέσεις κάποιον επαγγελματία. Ένας έμπειρος επαγγελματίας στο χώρο των απολυμάνσεων, είναι σε θέση να σου προσφέρει την κατάλληλη λύση στο πρόβλημά σου και να διώξει τους ψύλλους από το στρώμα και το χώρο σου, μία για πάντα. Οι επαγγελματίες στις απεντομώσεις είναι σε θέση να διακρίνουν το είδος του εντόμου που έχει εισβάλει στο χώρο σου και το στάδιο του κύκλου ζωής του. Επιπλέον, μπορούν να σε ενημερώσουν για την παρουσία άλλων ζώων, πέραν των κατοικιδίων, που ενδέχεται να προκαλούν την εμφάνιση των ψύλλων στο σπίτι σου.

Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ψύλλων, φρόντισε να αγοράσεις ειδικά βιολογικά σπρέι για να ψεκάσεις το κατοικίδιό σου. Ο μικρός σου φίλος χρειάζεται άμεσα τη βοήθειά σου, για να σταματήσει να ταλαιπωρείται από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των ψύλλων. Θα πρέπει να γνωρίζεις πως το 5% των ψύλλων του χώρου σου, βρίσκονται στη γούνα του κατοικιδίου σου.

Πώς θα κρατήσεις μακριά τους ψύλλους από το στρώμα σου;
Αφού οι ψύλλοι στο στρώμα έχουν εξαφανιστεί, θα πρέπει να εξασφαλίσεις πως δεν θα επανεμφανιστούν στο χώρο σου. Εκτός από τους ψύλλους, συχνά στα βρίσκονται και κοριοί στο στρώμα. Τι μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις τα ανεπιθύμητα έντομα από την κρεβατοκάμαρά σου; 

1. Φρόντισε για την καθαριότητα του σπιτιού: Για να κρατήσεις μακριά τους ψύλλους από το στρώμα και γενικότερα από το χώρο σου, θα πρέπει να φροντίζεις για τον σωστό και αποτελεσματικό καθαρισμό του σπιτιού σου. Όταν σφουγγαρίζεις τα πλακάκια, φρόντισε να χρησιμοποιείς χλωρίνη. Επιπλέον, μετά το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, φρόντισε να πετάς αμέσως τη σακούλα. Έτσι, θα απομακρύνεις από το χώρο τυχόν ψύλλους που μπορεί να έχουν απορροφυθεί.

2. Άπλωσε το στρώμα σου στον ήλιο: Μια πολύ καλή λύση για την απομάκρυνση των ψύλλων από το στρώμα αποτελεί ο συχνός αερισμός και ο ήλιος. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τα χαλιά ή με τα παπλώματα και τα ριχτάρια.

3. Τοποθέτησε ποτ πουρί λεβάντας: Τοποθετώντας ποτ πουρί λεβάντας, αυξάνεις τις πιθανότητες να αποθήσεις από το χώρο σου τους ενοχλητικούς επισκέπτες.
/blog.douleutaras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]