ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

LIVE:ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Διπλασιάσθηκαν τα κέρδη υδατοκαλλιεργειών Ε.Ε.

Διπλασιάσθηκαν τα κέρδη υδατοκαλλιεργειών Ε.Ε. Με πωλήσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ και παραγωγή κοντά στο 1,5 εκατ. τόνους θαλασσινών, οι υδατοκαλλιέργειες δείχνουν ότι έχουν μέλλον και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ελλάδα. Στην Ε.Ε. υπάρχουν κάπου 13.000 επιχειρήσεις του είδους με σύνολο εργαζομένων γύρω στις 75.000 άτομα. Πρωταγωνιστούν πρώτα η Αγγλία, μετά η Γαλλία και ακολουθούν Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Ιρλανδία κ.λπ. Στην πρώτη πεντάδα η Ελλάδα, που παράγει κυρίως τσιπούρα και λαβράκια (η Αγγλία σολομό, η Γαλλία στρείδια, η Ισπανία μύδια, η Ιταλία αχιβάδες). Στα γλυκά νερά πρωταγωνιστής η πέστροφα και ο κυπρίνος (κυρίως στην Ανατολική Ευρώπη). Οι μισθοί κυμαίνονται από 3.000 ευρώ (Βουλγαρία) έως 65.000 ευρώ (Δανία, Ολλανδία). Όλα αυτά σημαίνουν ότι η Ελλάδα έχει μεγάλες δυνατότητες και παράλληλα η ασφαλιστική αγορά μπορεί να βγάλει παραγωγή ασφαλίστρων, κέρδη στις εταιρείες και αμοιβές στους ασφαλιστές.

Στον κλάδο αλιείας και μεταφορών τους ασχολούνται λίγοι ασφαλιστές. Δυστυχώς οι επιτροπές στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος ΔΕΝ ηγούνται κατευθύνσεων προς τις εταιρείες και μεσολαβούντες προς ποια κατεύθυνση να κινηθούν για να ανοίξουν νέες αγορές. Κλάδοι με μεγάλη σημασία όπως των υδατοκαλλιεργειών, όπου η Ελλάδα είναι τρίτη χώρα στην Ε.Ε., για τους υπεύθυνους ανήκουν στα λοιπά... ενδιαφέροντα! Κύριε Μοάτσο (πρόεδρε περιουσίας), κάντε κάτι παρακινητικό!

Η κατανάλωση ψαριών αυξήθηκε με πρώτη την Πορτογαλία στο πλαίσιο της Ε.Ε., όπου τα πέντε πρώτα είναι τόνος, βακαλάος, σολομός, ψάρια Αλάσκας και γαρίδες.

Εν τω μεταξύ, διασώθηκαν τα ξύλινα αλιευτικά σκάφη με ενέργειες του Υπουργείου Ανάπτυξης μετά την απόφαση για οριστική παύση αλιευτικών δραστηριοτήτων του είδους και καταστροφή τους, που αποφεύχθηκε μετά από παρεμβάσεις αλιέων οι οποίοι γλίτωσαν αυτή την πολιτιστική κληρονομιά και μπορούν να αξιοποιηθούν με μορφή μουσείων ή άλλων εκθέσεων και χρήσεων.

Φωτογραφία: Από το 1700 οι Ιάπωνες εκτρέφουν τα ψάρια κόι επειδή πωλούνται πανάκριβα. Το 2017 ένα κόι πουλήθηκε για 1,8 εκατ. δολάρια σύμφωνα με το Business Insider. Οι Ιάπωνες θεωρούν ότι είναι σύμβολο καλοτυχίας που φέρνουν υγεία, ευτυχία και χρήματα.
 nextdeal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]