Η "Τρελή χαρά" από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας

image.png
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΤΑΣ

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ

"Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ" ( La pazza gioia, 2016)

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

ΣΤΙΣ 16:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ "ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ"



ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Μπεατρίτσε είναι μια όμορφη, μυθομανής μεγαλοαστή που εγκατέλειψε τον πλούσιο σύζυγό της για να κυνηγήσει τον έρωτά της για τον λάθος άνδρα. Η Ντονατέλα είναι μια νεαρή μητέρα, εύθραυστη και εσωστρεφής, «κλειδωμένη» στο δικό της μυστηριώδη κόσμο. Και οι δύο νοσηλεύονται στη Βίλα Μπιόντι, μία προοδευτική, αλλά ασφαλής ψυχιατρική κλινική. Μια μέρα το σκάνε αναζητώντας την ευτυχία, την αγάπη και τη συμφιλίωση με το παρελθόν και ζουν μια περιπέτεια που θα τις αλλάξει για πάντα. Ένα απολαυστικό road movie που ισορροπεί δεξιοτεχνικά ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα.



ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙA 

Λουσμένη στο φως της μαγευτικής Τοσκάνης και στολισμένη με χιούμορ και συγκίνηση, η "Τρελή Χαρά", η ταινία που θα παρακολουθήσουμε αυτή την Κυριακή από την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας έχει πολλές από τις αρετές μιας ταινίας δρόμου. Εναλλασσόμενο σκηνικό δράσης, γρήγορη εξέλιξη, πολλούς και διαφορετικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η βάση της δραματουργίας της όμως, είναι οι δύο πρωταγωνίστριες, η χειμαρρώδης και πληθωρική, στα όρια της μανίας, Μπεατρίτσε (Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι) και η λιγομίλητη και τσακισμένη Ντονατέλα (Μικαέλα Ραματσότι). Οι αλήθειες που αποκαλύπτονται μέσα από τους διαλόγους ενός δεξιοτεχνικά φτιαγμένου σεναρίου (ο ίδιος ο σκηνοθέτης συνυπογράφει το σενάριο) και οι πραγματικές αξίες στη ζωή, όπως η καλοσύνη, η φιλία, η ανθρωπιά και η ευγνωμοσύνη είναι αυτό που μένει τελικά στην καρδιά των ηρωίδων και, κατά συνέπεια, των θεατών.


Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, στο Φεστιβάλ των Καννών το 2016. Βραβεύτηκε επίσης με βραβείο καλύτερης ταινίας, σεναρίου και α’ γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Νταβίντ Ντι Ντονατέλο της Ιταλίας.

Αυτή την Κυριακή στις 16:30 το απόγευμα, στον Κινηματογράφο

"ΠΑΛΛΑΣ" και με Ελεύθερη Είσοδο!

Γράφει, η Μήνα Κατσικογεώργου

Η ΤΡΕΛΗ ΧΑΡΑ (LA PAZZA GIOIA, 2016)



54800027_1938573736270569_6844786480808722432_n.jpg
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάολο Βίρτζι

ΣΕΝΑΡΙΟ: Πάολο Βίρτζι, Φραντσέσκα Αρκιβούτζι

ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μικαέλα Ραματζότι
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 116'

ΚΥΡΙΑΚΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
ΣΙΝΕ ΠΑΛΛΑΣ
ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ: 16:30
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]