ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν

Κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών υπηκόων στις χώρες καταγωγής τους

Κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής αλλοδαπών υπηκόων Πακιστάν διοργανώθηκε την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, από τη χώρα μας, υπό την οικονομική στήριξη και τον συντονισμό του FRONTEX - Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, με ειδική πτήση «charter» από τον Διεθνή Α
ερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο της επιχείρησης επεστράφησαν συνολικά (7) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, (5) από την Χώρα μας και (2) από τη Σουηδία, με προορισμό το Ισλαμαμπάντ.

Το 2018 η χώρα μας διοργάνωσε (2) κοινές ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιστροφής με προορισμό το Πακιστάν, κατά τις οποίες επεστράφησαν συνολικά (24) υπήκοοι Πακιστάν από τη χώρα μας, ενώ συμμετείχε σε συνολικά τέσσερις (4) Κοινές Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιστροφής, με προορισμό το Πακιστάν κατά τις οποίες επεστράφησαν συνολικά (22) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν από τη χώρα μας.

Επιπρόσθετα, την ίδια ήμερα (Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019), η χώρα μας συμμετείχε σε κοινή ευρωπαϊκή επιχείρηση επιστροφής, που διοργάνωσε και υλοποίησε η Σουηδία, υπό την οικονομική στήριξη και συντονισμό του FRONTEX – Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής.

Συνολικά επεστράφησαν (50) υπήκοοι Αφγανιστάν στη χώρα καταγωγής τους, με ειδική πτήση «Charter» από τον αερολιμένα της Βιέννης, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν αποστολές από τη χώρα μας, τη Σουηδία, την Αυστρία και την Ουγγαρία.

Πιο αναλυτικά επεστράφησαν από την Σουηδία (25) άτομα, (3) από την χώρα μας, (20) από την Αυστρία και (2) από την Ουγγαρία.

Κατά το έτος 2018, η χώρα μας συμμετείχε σε τρεις Κοινές Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις επιστροφής με προορισμό το Αφγανιστάν κατά τις οποίες επεστράφησαν συνολικά έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν.

Σημειώνεται ότι η χρηματοδότηση των λοιπών εξόδων των ελληνικών αποστολών πραγματοποιήθηκε και στις δύο επιχειρήσεις από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF), στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Η εφαρμογή αναγκαστικών επιστροφών των παράτυπων υπηκόων τρίτων χωρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]