ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ριζόπουλος: Ζητώ καθαρή αναμέτρηση Ντιμπέιτ με τον Καχριμάνη όπου θέλει όσες φορές θέλει


Διαχειριστικός έλεγχος σε όλες τις απ’ ευθείας αναθέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου 2018

Ο επικεφαλής τω Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σήμερα Τρίτη, τα γραφεία της παράταξης στα Ιωάννινα.
Αρχικά ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την ολοκλήρωση των κοινωνικών διαβουλεύσεων και τις συναντήσεις τους με τους δημάρχους και τους προέδρους των Επιμελητηρίων των νομών.
Στη συνέχεια ενημέρωσε για τα αποτελέσματα της συνάντησής του με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καυρπίδη.
Και τοποθετήθηκε σε θέματα επικαιρότητας όπως η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ, η τουριστική προβολή της Ηπείρου, οι ελληνοποιήσεις, οι απ’ ευθείας αναθέσεις που χρησιμοποιούνται ως εργαλείο διενέργειας εκλογών και οι προσφυγές των Οριζόντων στο ΕΣΡ.
Ειδικότερα, μεταξύ άλλων ζήτησε καθαρή αναμέτρηση σε ότι αφορά τη στάση των ΜΜΕ της Ηπείρου και κάλεσε τον απερχόμενο περιφερειάρχη σε ντιμπέιτ. «Όπου θέλει, όσες φορές θέλει για όποιο θέμα θέλει, σε όποια γλώσσα θέλει», όπως είπε χαρακτηριστικά.
Για τις προσφυγές στο ΕΣΡ
"Θα αναφερθώ στο ΕΣΡ και είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν θα μπορέσω να δεχτώ ερωτήσεις διότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια διαδικασία που αφορά δυο κανάλια της Ηπείρου στα οποία επίσημα οι «Ορίζοντες Ηπείρου» τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο καταθέσαν δυο προτάσεις εξέτασης της αντικειμενικότητας τους απέναντι στην καμπάνια μας. Το αναφέρω επίσημα διότι είναι ζωντανή απόδειξη ότι είμαστε ευγενείς αλλά δεν είμαστε αφελείς.
Δεν μας ενδιαφέρει πότε θα αποφανθεί το ΕΣΡ και δεν μας ενδιαφέρει ότι σταθερά τους τελευταίους 18 μήνες τα δυο αυτά κανάλια μας έχουν στερήσει την παρουσία μας. Όμως ιδίως για το ένα από τα δύο κανάλια, το οποίο δεν έχει έδρα τα Ιωάννινα, μας ρωτούν συνέχεια οι κάτοικοι εκεί γιατί εμείς δεν πηγαίνουμε. Είναι πολύ απλό, δεν μας καλούν.
Αντιστοίχως, αφού δώσαμε τεράστιο περιθώριο και στο κανάλι που έχει έδρα στα Ιωάννινα, ιδίως όταν μας έχουν προσβάλλει ανοιχτά στα ραδιοκύματα τους, και έτσι αποφασίσαμε να προσφύγουμε στα αρμόδια όργανα. Δεν μας πειράζει που υπάρχει αυτή η μεροληψία. Η πρώτη ενημέρωση που είχαμε είναι ότι αυτός ο αποκλεισμός μπορεί να αγγίζει πλέον και όχι μόνο ζητήματα δικής μας ανάγκης στο ΕΣΡ αλλά και ζητήματα νομιμότητας δικής τους.
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, τη στιγμή που έχει πάρει αυτές τις διαστάσεις το πράγμα είναι το μόνο θέμα για το οποίο δεν μπορώ να δεχτώ ερωτήσεις και δεν μπορώ να τοποθετηθώ. Φυσικά σε αυτά τα κανάλια επειδή ακριβώς το δικαιούμαι θα παρουσιαστώ μόνο στο πλαίσιο των εκλογών οπού δικαιούμαι να έχω παρουσία."σημείωσε χαρακτηριστικά
Για τις παράνομες ελληνοποιήσεις
"Θα κλείσω με τις ελληνοποιήσεις. Θέλω να είμαι πάρα πολύ προσεκτικός σε αυτό που θα πω. Δεν θεωρώ ότι το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων το οποίο διερευνά ο εισαγγελέας Διαφθοράς έχει να κάνει με χρήματα. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι η αμοιβή είναι οικονομικής φύσεως. Και αυτό αρχίζει και πιστοποιείται όλο και πιο πολύ, όπως ακριβώς αρχίζει και μετατοπίζεται από το πρώτο θέμα που ερευνάται και αφορά του Σύριους και μετατοπίζεται στον Δήμο Πωγωνίου. 
Ελπίζω να αποδειχθώ λανθασμένος αλλά θεωρώ ότι έχει αρχίσει το σκάλισμα μιας υπόθεσης η οποία είναι ταυτισμένη με μια αντίληψη πολιτικού δουλεμπορίου. Και εάν αυτό που λέω έχει βάση είναι αυτονόητο ότι θα επεκταθεί και σε άλλους Δήμους που συνορεύουν με την γείτονα χώρα. Η Ήπειρος είναι πολύ μικρή και τα Ιωάννινα ακόμα μικρότερα και όσους όρκους πίστης και εάν έχει δώσει ο ένας στον άλλον όταν έρχεται η στιγμή όλοι κελαηδάνε. 
Συνεπώς, και η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου στη σχετική αρθρογραφία αρχίζει και ξετυλίγει το κουβάρι της εμπλοκής για ποιον, που και γιατί διαμορφώνονται τα δημοτολόγια με τον τρόπο που διαμορφώνονται. Οπότε για μένα η απάντηση θα δοθεί όταν θα πάω την ημέρα των εκλογών στην πλατεία στο Κεφαλόβρυσο και θα δω ποιος θα ταΐζει τους αγαπημένους μας καλεσμένους για να ψηφίσουν. 
Σταματάω εδώ γιατί δεν πιστεύω ότι το θέμα των παράνομων ελληνοποιήσεων ξεκίνησε τώρα.

Επίσης, με ρώτησε κάποιος πολίτης πως σχολιάζω την επίσκεψη του Μωυσή Ελισάφ στην Περιφέρεια. Θα σας απαντήσω το εξής: Ως υποψήφιος Δήμαρχος για τον Δήμο των Ιωαννίνων ο κ. Ελισάφ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανα εγώ. Θεσμική συνάντηση ζήτησε ο άνθρωπος. Η διαφορά έχει στο εξής και είναι σημαντικό να το σημειώσετε αυτό. Εμείς δεν ζητήσαμε συνάντηση από τους Δημάρχους εμείς στείλαμε επιστολές στους Δημάρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια διότι δεν θέλαμε να αποκλείσουμε κανέναν και για αυτό και εκεί που προέκυψαν αποκλεισμοί, εμφανίστηκαν επικεφαλής αντιπολιτεύσεων να μας συναντήσουν. 
Συνεπώς νομίζω ότι ο Μωυσής Ελισάφ έκανε το σωστό, έκανε το θεσμικά κατοχυρωμένο και αν φυσικά ζητήσει συνάντηση με τους «Ορίζοντες Ηπείρου» επειδή πιστεύω στη συλλογικότητα, είμαστε στη διάθεση του γιατί ως διεκδικητής και αυτός έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίσει την αντίληψη της «Περιφερειακότητας» είπε ο κ.Ριζόπουλος .


Τέλος, αναφερόμενος ειδικά στο θέμα των απ’ ευθείας αναθέσεων ειδικά στην προεκλογική περίοδο τόνισε:
«Η επόμενη μέρα στο περιφερειακό συμβούλιο δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που υπάρχει σήμερα. Οι δυνάμεις που θα θέλουν να αλλάξουν την κατάσταση θα έχουν είτε έτσι είτε αλλιώς την πλειοψηφία. Την ίδια πλειοψηφία θα την έχουν και στην οικονομική επιτροπή. Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα δεδομένα από την πρώτη Σεπτεμβρίου και μετά που ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του και με δεδομένο πως χρησιμοποιεί το σοβιετικό σύστημα εργολαβίας που έχει εγκαταστήσει στην Ήπειρο για να κάνει εκλογές είμαι υποχρεωμένος την επόμενη μέρα ως περιφερειάρχης να ζητήσω από τις υπηρεσίες -τις οποίες ο ίδιος στηλίτευσε την Παρασκευή, ότι εκείνες ευθύνονται- όλες τις απ’ ευθείας αναθέσεις από την 1η Σεπτεμβρίου.
Και στη συνέχεια να ζητήσω από την οικονομική επιτροπή την πρόσληψη ορκωτού ελεγκτή που δεν θα είναι η Grand Thornton η οποία για χρόνια παρακολουθεί το περιφερειακό ταμείο να ελέγξει τρία πράγματα: Πρώτον το ύψος των αναθέσεων, δεύτερον τη σχέση του ύψους με το παραδοτέο και τρίτον τη σχέση συμβατότητας με το παραδοτέο.»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]