ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Τα Ιωάννινα ..δεν "κοιμήθηκαν" χθες !

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η χθεσινοβραδινή συμμετοχή τόσο των μόνιμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών στην αναβίωση του εθίμου της τζαμάλας!
Μόλις έπεσε το σκοτάδι και άναψαν οι φωτιές  ,περισσότερες από κάθε χρονιά φέτος ,  όλη η πόλη μετατράπηκε σε μια ξέφρενη γιορτή !
Η Τροχαία   έκλεισε αρκετούς δρόμους για τη διευκόλυνση του κόσμου με τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν .
Οι οδηγοί χρειάστηκε να είναι ιδιαίτερα υπομονετικοί ,αφού για να φτάσει κάποιος από τη  λεωφόρο  Δωδώνης στο ύψος της εισόδου στην πόλη ,  στο Κάστρο απαιτούνταν να περάσει έως και 1 ώρα  στο αυτοκίνητό του !
Οι μασκαράδες βέβαια με τα πειράγματά  και τους χορούς τους κατά μήκος της διαδρομής  έκαναν λίγο πιο ...ευχάριστη την αναμονή των οδηγών ...
Ο κόσμος χθες ήθελε να διασκεδάσει και το κατάφερε !
Αρκετές ώρες μετά τα μεσάνυχτα η Αβέρωφ ,η Ανεξαρτησίας και ο πεζόδρομος Καλλάρη έσφυζε από ζωή .
Σε.."εφημερία" ήταν  χθες  οι φούρνοι στις γειτονιές ,με τον  κόσμο να σχηματίζει ουρές για την παραδοσιακή λαγάνα  και ήταν  βέβαια πιο τυχεροί εκείνοι που την αγόρασαν ζεστή!
Με το αλκοόλ να ρέει άφθονο όπως ήταν αναμενόμενο δεν έλειψαν  και τα περιστατικά  μέθης με τους Εκαβίτες να σπεύδουν όπου απαιτούνταν η συνδρομή τους .
Με όλη την πόλη να βρίσκεται έξω επί ποδός   η χθεσινή νύχτα ήταν ιδιαίτερα απαιτητική και για τους άνδρες της Αστυνομίας και της Τροχαίας.
Το τριήμερο της φετινής Αποκριάς ολοκληρώνεται σήμερα με τα Κούλουμα στα Λιθαρίτσια ,
ενώ σε ισχύ είναι  τα  αυξημένα   τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή επιστροφή των εκδρομέων .
Καλή Σαρακοστή  σε όλους και μην ξεχνάτε ο Μάρτης έχει ένα ακόμη τριήμερο αυτό της 25ης Μαρτίου  με την αργία φέτος  να πέφτει ημέρα Δευτέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]