Ιωάννινα:Απεργιακό " λουκέτο" στον ΟΤΕ .... για την "εθελούσια έξοδο"[φωτό -βίντεο]

Δείτε στο βίντεο τι δήλωσαν στην κάμερα του epirus-tv-news.gr εργαζόμενοι στα Ιωάννινα 

Σε απεργία  προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του Ομίλου ΟΤΕ ενάντια στις "εθελούσιες αποχωρήσεις "και την εργολαβοποίηση τμημάτων με πρώτο αυτό της φύλαξης .
Η Διοίκηση του ομίλου ΟΤΕ το τελευταίο διάστημα έχει εξαπολύσει ένα νέο κύκλο επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων του ομίλου. Στο πλαίσιο ενός ακόμα προγράμματος "εθελούσιας αποχώρησης" έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο απειλών και εκβιασμών,όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ.
Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται, πρωτίστως, οι εργαζόμενοι στη φύλαξη οι οποίοι ενημερώθηκαν ότι το έργο του δίνεται σε εργολάβο και θα πρέπει να επιλέξουν τον τρόπο που θα απολυθούν! Επίσης στοχοποιούνται οι παλιοί εργαζόμενοι που έχουν συγκροτημένα δικαιώματα οι οποίοι δέχονται καθημερινά ωμό εκβιασμό για να ενταχθούν στο πρόγραμμα και να φύγουν.
Οι εξελίξεις αυτές δεν είναι πρωτόγνωρες για τους εργαζόμενους στον κλάδο. Στις περισσότερες εταιρείες μεγάλο κομμάτι του έργου έχει δοθεί σε εργολάβους {φύλαξη, καθαριότητα, τηλεφωνικά κέντρα, καταστήματα (franchise) κλπ.} ενώ τα προγράμματα "εθελούσιων αποχωρήσεων" δίνουν και παίρνουν...
Οι εργαζόμενοι  διεκδικούν  :

• Να δεσμευτεί η Διοίκηση του ΟΤΕ ότι δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος που θα επιλέξει να συνεχίσει να εργάζεται.

• Να μην δοθεί κανένα έργο σε εργολάβους.

• Υπογραφή ΣΣΕ στον όμιλο ΟΤΕ που να περιλαμβάνει όλους τους εργαζόμενους στον όμιλο με εξίσωση μισθών και δικαιωμάτων προς τα πάνω.

• Υπογραφή Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες, που θα διασφαλίζει όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο.

• Δημιουργία, άμεσα, Κλαδικής Ομοσπονδίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]