ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Προχωρούν οι δράσεις της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου

Στόχος η συγκρότηση και λειτουργία των οργάνων του Τοπικού Συμφώνου ποιότητας της Διαδρομής

Ένα μοναδικό οδοιπορικό στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου πραγματοποίησαν στελέχη του Σωματείου “Διάζωμα” πριν από λίγες μέρες. Στο πλαίσιο του οδοιπορικού συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη και στελέχη της Περιφέρειας με αντικείμενο της συνάντησής τους την πρόοδο των εργασιών, των έργων και των δράσεων της Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και επίκεντρο την συγκρότηση και την λειτουργία των οργάνων του Τοπικού Συμφώνου ποιότητας της Διαδρομής.Σύμφωνα με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, Πρόεδρος της δεκαπενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης θα είναι ο πρόεδρος του “Ακτία Νικόπολις” Νίκος Καράμπελας.
Την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη συνεδρίαση του δεκαπενταμελούς οργάνου της Επιτροπής Παρακολούθησης με την παρουσία στελεχών της Περιφέρειας. Ο διάλογος διήρκεσε τέσσερις ώρες και χαρακτηρίστηκε ως συναρπαστικός. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο CLUSTER ΟΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
Επίσης την Τετάρτη 10 Απριλίου θα διεξαχθεί ημερίδα με κεντρικό θέμα τον ρόλο της συμμετοχής των επιχειρήσεων της Ηπείρου στην καλή και αποδοτική λειτουργία της Διαδρομής.Εξάλλου έως τις 30 Ιουνίου θα έχουν συγκροτηθεί και τα άλλα δυο όργανα του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας (Επιτροπή Δεοντολογίας και Γενική Συνέλευση).Στις επισκέψεις που πραγματοποίησαν στην συνέχεια τα μέλη της αντιπροσωπείας αντίστοιχα στο Αρχαιολογικό Χώρο της Κασσώπης και στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης , διαπίστωσαν εντυπωσιακή πρόοδο στις εργασίες που εκτελούνται εκεί.
Συγκεκριμένα στην Κασσώπη έχει προχωρήσει η προστασία του Μνημείου από τις βραχοπτώσεις, ενώ θα ακολουθήσει βήμα-βήμα η αποκατάσταση των μελών του Θεάτρου.Εντατικά όμως συνεχίζονται οι εργασίες και στο Αρχαίο Θέατρο της Νικόπολης με προτεραιότητα την αποκάλυψη του κοίλου που θα προσδιορίσει και τα επόμενα βήματα της αποκατάστασης του Μνημείου. Επίσης διαπιστώθηκε ανάγκη πρόσθετης στερεωτικής μελέτης του Δυτικού Αναλήμματος που θα αναθέσει το “ΔΙΑΖΩΜΑ” με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]