Ιωάννινα:Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση στη ΣΦΗΝΑ για το Γυναικείο Ζήτημα

Ανοιχτή Εκδήλωση - Συζήτηση στη ΣΦΗΝΑ για το  Γυναικείο Ζήτημα με αφορμή την παγκόσμια ήμερα της Γυναίκας, Πέμπτη 07 Μαρτίου και ώρα 19:30.
Η 8η Μάρτη εγκρίθηκε σαν Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας το 1910 στη Β΄ Διεθνή Συνδιάσκεψη των σοσιαλιστριών γυναικών στην Κοπεγχάγη, σαν ημέρα πάλης για τη γυναικεία χειραφέτηση. Σαν φόρος τιμής στις χιλιάδες εργάτριες στην υφαντουργία και τον ιματισμό που οργάνωσαν μεγάλη απεργία και διαδ
ήλωση στις 8 του Μάρτη του 1857 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ διεκδικώντας μείωση της εργάσιμης ημέρας και ίση αμοιβή με τους άντρες συναδέλφους τους. Η αστυνομία επιτέθηκε πνίγοντας τη διαδήλωση στο αίμα, ενώ υπήρξαν και θάνατοι διαδηλωτριών.

« Όποιος σκαμπάζει λίγο από ιστορία, ξέρει καλά πως οι μεγάλες κοινωνικές μεταβολές είναι αδύνατες χωρίς το γυναικείο προζύμι. Η κοινωνική πρόοδος μπορεί να προσδιοριστεί με ακρίβεια σύμφωνα με την κοινωνική θέση της γυναίκας...» Κ. Μαρξ

Σουβλάκια στα κάρβουνα, καλό ποτό όπως και οι καθιερωμένοι μας μεζέδες θα μας συνοδεύσουν στο 2ο μέρος της εκδήλωσης! Το στέκι της Αραβαντινού 6 σας περιμένει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]