«Δεν είπα ποτέ ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα σε δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους», λέει ο Τ. Πετρόπουλος

Τι είπε ο υφυπουργός Εργασίας σχετικά με το θέμα που προέκυψε από δηλώσεις του
Μόνιμη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών, είπε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, υποστηρίζοντας ότι ποτέ δεν είπε ή έστω υπονόησε ότι πρόκειται να δοθεί Δώρο Πάσχα σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους .

Σε δηλώσεις που έκανε την τετάρτη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 fm» αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη συνέντευξή του στο «News247» και την άγνοια που δήλωσε επί του θέματος ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος (δείτε εδώ), ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι «πάντα γίνονται παροχές, η κυβέρνηση είναι σταθερά προσηλωμένη στο να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών και την οικονομία, σε μία λογική ανάπτυξης όλων των πλευρών, που οφείλουμε ως κυβέρνηση να βελτιώσουμε. Και αυτό σε καμία περίπτωση δεν περιορίζεται σε ένα πράγμα, όπως τώρα βγήκε ότι εγώ τάχα δήλωσα ή υπονόησα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα».

Ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «η πολιτική μας έχει διάσταση ευρύτερη, δεν είναι ένα θέμα, δεν είναι μονοκαλλιέργεια η κυβερνητική αντίληψη που έχουμε, ούτε έχουμε πει ότι θα αναλώνουμε σε μια κατεύθυνση ό,τι επιτυγχάνουμε στο δημοσιονομικό πεδίο. Δεν το είπαμε αυτό ποτέ, αντιθέτως αυτό που λέμε είναι ότι έχουμε μια συνετή πολιτική, η οποία πραγματικά βοηθάει και τις ανάγκες των πολιτών ταυτόχρονα όμως μεριμνά και για την ανάπτυξη του αύριο. Δεν είναι όσα παίρνουμε, βγάζουμε μέσα από τον μόχθο όλων, να τα αναλώσουμε όλα».

Παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ γιατί συντηρεί όλο αυτό το θόρυβο, προσθέτοντας ότι  «δεν λέω ότι ο συντάκτης του τίτλου είχε κάποια πρόθεση, αυτό το αποδίδω στη μόνιμη επιδίωξη των δημοσιογράφων να φτιάχνουν τίτλο, ο οποίος προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη, αλλά αν δείτε το περιεχόμενο των δηλώσεών μου δεν οδηγεί σε μια τέτοια διαπίστωση: ότι εγώ δήλωσα ότι θα δοθεί δώρο Πάσχα».

Για τη νομοθετική πρωτοβουλία που αφορά τη ρύθμιση οφειλών σε 120 δόσεις εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα έχει κατατεθεί «τέλος της πρώτης εβδομάδας του Απριλίου», επισημαίνοντας ότι δεν υφίσταται θέμα μονομερούς ενέργειας, καθώς «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε στο δημοσιονομικό πλαίσιο που επιτυγχάνουμε».

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας για την πρώτη κατοικία, το χαρακτήρισε πολυπαραγοντικό ζήτημα που δεν αποτελεί μόνο μια απόφαση της κυβέρνησης. «Είναι οι τράπεζες, οι οποίες και μεταξύ τους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και συμφέροντα ενδεχομένως, είναι μια σειρά πράγματα, τα οποία πρέπει να συνδυαστούν, για να βγει η τελική συμφωνία επί της ρύθμισης», εξήγησε.

Αναφορικά με τις ευρωεκλογές, ο κ. Πετρόπουλος δήλωσε αισιόδοξος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις κερδίσει, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι δεν έχει θέσεις να προβάλει και δημιουργεί ψεύτικες εικόνες.

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του Πέτρου Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: «Ο κ. Κόκκαλης είναι ένας άνθρωπος με μακράς διαρκείας οικολογικές δράσεις και ευαισθησίες και δεν είναι απλά γιος ενός ανθρώπου, ο οποίος έχει μια επιχειρηματική δράση. Έχει κι ο ίδιος μια προσωπικότητα τέτοια, που πραγματικά θεωρώ ότι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει θετική επίδραση».



«Η κυβέρνηση θέλει να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα»

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha radio», ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως «είπα αυτό που πάντα λέω. Ότι η κυβέρνησή μας επιδιώκει πάντα να βελτιώνει τη ζωή των πολιτών σε όλα τα επίπεδα. Επομένως, κάθε δυνατότητα που δημιουργεί η προσπάθειά μας και έχουμε καλά αποτελέσματα στην οικονομία, τα διαθέτουμε στην κοινωνία με όλους τους τρόπους. Σχολεία, νοσοκομεία, κ.ά... Είπα ότι η κυβέρνηση αποφασίζει και ο πρωθυπουργός ανακοινώνει τέτοιου είδους μέτρα. Αν δείτε, είπα πάντα αυτό που λέω. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν είπα ότι πρόκειται να δώσουμε δώρο Πάσχα».

Ακόμη, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε πως «στη μέριμνα της κυβέρνησης είναι να βρίσκει τρόπους να ενισχύει εκείνους που έχουν χάσει όλο αυτόν τον καιρό τεράστια ποσά» και συμπλήρωσε ότι 63,5 δισ. ευρώ αφαίρεσαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. «Και τώρα έρχεται και μας λέει ο κ. Βρούτσης, χθες το είπε, γιατί δεν δίνουμε το δώρο το οποίο έκοψε η κυβέρνησή του. Ο ίδιος ήταν υπουργός το 2012, με το ν. 4093 το έκοψαν και λένε, γιατί εμείς δεν το δίνουμε. Εμείς αυτό το έχουμε αποδείξει. Φροντίζουμε διαρκώς να ελαττώσουμε τις απώλειες που είχε όλος αυτός ο κόσμος».

Ο υφυπουργός Εργασίας έκανε λόγο και για θράσος, λέγοντας πως «όσο πλησιάζουν οι εκλογές, τα φαινόμενα αυτά θα πληθαίνουν... Ο κ. Βρούτσης είχε πει ότι η κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στην ΕΛΣΤΑΤ να μην τηρεί στοιχεία για τις αυτοκτονίες. Κανείς ποτέ δεν είπε ότι η ΕΛΣΤΑΤ έβγαλε ανακοίνωση την ίδια μέρα, διαψεύδοντας αυτήν την ψευδή αναφορά του κ. Βρούτση. Λένε συνεχώς ψέματα, για να δημιουργούν μία εντύπωση, μία αντίληψη ότι η δική μας κυβέρνηση είναι ανακόλουθη ως προς τις προθέσεις που έχει και τις πολιτικές στοχεύσεις που είναι ισχυρές και παραμένουν τέτοιες. Να ενισχύουν τον αδύναμο πολίτη. Και αυτό κάνουμε σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι η γενική αντίληψη της κυβέρνησης «και κατηγορείται γι' αυτό από την αντιπολίτευση, είναι ότι πρέπει, σε κάθε περίπτωση, όποτε δίνεται η δυνατότητα και η ευχέρεια, να ενισχύει το εισοδηματικό επίπεδο των πολιτών και τις συνταξιοδοτικές παροχές». «Το κάναμε ήδη και χωρίς δικαστικές αποφάσεις με την επιστροφή των εισφορών των συνταξιούχων για τον ΕΟΠΥΥ, για τον ΑΚΑΓΕ. Δεν υπήρξε κάποιος που μας υποχρέωσε να το κάνουμε. Ήταν, επίσης, δικές μας αποφάσεις εκείνες που αφορούσαν στη χορήγηση κοινωνικού μερίσματος επί τρία συνεχή έτη και κάθε μέτρο που λαμβάνουμε δεν είναι επειδή μας το είπε κάποιος. Ακόμη και η επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια που η ΝΔ δεν είχε καταβάλει από παλαιές αποφάσεις, εμείς χορηγήσαμε σε όλους, χωρίς να έχουν κάνει αγωγές. Δεν κάναμε διάκριση μεταξύ εκείνων που είχαν κάνει προσφυγές και εκείνων που δεν είχαν κάνει» υποστήριξε.

«Αυτή είναι η δική μας αντίληψη και δεν είπα κάτι διαφορετικό χθες. Η ερμηνεία που δόθηκε, ήταν ερμηνεία του συντάκτη του τίτλου, δεν ήταν κάτι που είπα εγώ» κατέληξε ο κ. Πετρόπουλος.





★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]