ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ - ΥΠΟΨ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Παρουσιάστηκαν οι πρώτοι υποψήφιοι της Παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» για την Π.Ε. Πρέβεζας

-Δημήτρης Δημητρίου:Το τρίπτυχο «Ολότητα-Ισότητα-Συνεργασία», είναι οι κατευθυντήριοι άξονες του οράματός  της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ  για την Ήπειρο 

Ευρύτατο κάλεσμα συμπαράταξης και συμπόρευσης σε όλη την Ήπειρο και τους κατοίκους της απηύθυνε σήμερα από την Πρέβεζα ο  ο Υπ. Περιφερειάρχης Ηπείρου κ.Δημήτρης Δημητρίου
Ο   υποψήφιος Περιφερειάρχης  στην πρώτη επίσημη ομιλία του στη Θεοφάνειο Δημοτική Αίθουσα Τέχνης  αναφέρθηκε  στους προγραμματικούς στόχους της παράταξής για την Ήπειρο ξεκινώντας από το νομό της Πρέβεζας έναν νομό για τον οποίο  ,όπως είπε , οι προηγούμενες περιφερειακές διοικήσεις δεν επεφύλαξαν, δυστυχώς, την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση, με αποτέλεσμα να θεωρείται, δικαίως και να είναι παραμελημένη.
Απευθυνόμενος στους κατοίκους της περιοχής ο κ.Δημητρίου ανέφερε:
"O νομός Πρέβεζας είναι απομονωμένος και αποκομμένος από τους μεγάλους οδικούς άξονες που διατρέχουν και διασχίζουν την Ήπειρο και γενικότερα τη βορειοδυτική Ελλάδα, την Εγνατία και την Ιονία οδό.
Πρέπει επειγόντως, και είναι άμεση προγραμματική μας προτεραιότητα, να εκκινήσουμε τις διαδικασίες για την άρση αυτής της κρίσιμης και ιδιότυπης απομόνωσης, που λαμβάνει τη μορφή του αποκλεισμού από την αναπτυξιακή διαδικασία.
Έτσι θα ενισχυθεί και ο τομέας του τουρισμού που προσελκύει κάθε χρόνο σε όλο το παραθαλλάσιο μέτωπό της η Πρέβεζα, αλλά και ο πρωτογενής τομέας ώς προς τη διακίνηση προϊόντων του γεωργικού και κτηνοτροφικού κλάδου.
Σήμερα δυστυχώς η ανεργία στον νομό βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το κατακεφαλήν ΑΕΠ, αλλά και η αγοραστική δύναμη των κατοίκων της είναι από τις χαμηλότερες πανελλαδικά (μέσο δηλωθέν εισόδημα 9.775 ευρώ με στοιχεία του 2016 και αγοραστική δύναμη ανά κάτοικο στις 8.000 ευρώ). 
Η ανεργία δε, φτάνει στο 25% του ενεργού πληθυσμού, όταν πανελλαδικά κινείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, στο 18-18,5%.
Η χαμηλή απασχόληση δεν καταπολεμάται με εφάπαξ επιδόματα και επιδοτήσεις ή βραχύβιες συμβάσεις, αλλά με επενδύσεις σε έργα υποδομής, στήριξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και στον κλάδο του τουρισμού, με προοπτική μακροημέρευσης και υγιούς απασχόλησης που θα εξασφαλίζει στους κατοίκους σταθερό εισόδημα και αγοραστική δύναμη που θα αντιστοιχεί σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης.
Σημαντική είναι και η διασύνδεση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας της Πρέβεζας με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την περαιτέρω εμπορική του αξιοποίηση από την πολιτεία, για την ενδυνάμωση και αύξηση του τουριστικού «ρεύματος» προς τις φυσικές ομορφιές και τα πολλά αξιοθέατα του νομού Πρεβέζης όπως η αρχαία Νικόπολη, ο Αχέροντας, το παραλιακό μέτωπο.
Ήδη, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, η κίνηση στο αεροδρόμιο του Ακτίου ήταν αυξημένη, όσον αφορά τις πτήσεις προς το εξωτερικό κατά 12%, για το 2018 σε σχέση με το 2017. Στόχος μας είναι να διπλασιασθεί αυτή η αυξητική τάση μέσα στα επόμενα χρόνια. Αυτό όμως προϋποθέτει και απαιτεί, χάραξη ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ανάπτυξη του ΑΕΠ σε μία περιοχή, ρόλο που πρέπει να ασκεί μία περιφερειακή διοίκηση που εργάζεται προς όφελος των πολιτών και κατοίκων της Περιφέρειάς της.
Κάτι που επιτυγχάνεται με τη βελτίωση των υποδομών της, των παρεχομένων υπηρεσιών, την ανάδειξη και εξέλιξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων και την σωστά σχεδιασμένη ενδυνάμωση και ανασυγκρότηση της παραγωγικής βάσης και του παραγωγικού της δυναμικού.
Θα απαιτήσουμε και οι Πρεβεζάνοι να μην πληρώνουν διόδια όταν κινούνται για εργασιακούς λόγους από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου.
Θα απαιτήσουμε την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής
Θα απατήσουμε την αποκατάσταση των αρχαιολογικών χώρων και την ανάδειξή τους ώστε να αυξηθεί το τουριστικό προϊόν της Πρέβεζας.
Θα απαιτήσουμε την Τουριστική προβολή της μεγαλύτερης κολυμβητικής ακτής στην Ευρώπη.
Θα απαιτήσουμε η Πρέβεζα να αλλάξει όψη και να οδηγηθεί στην ανάπτυξη"
 Ακολούθησε  η Παρουσίαση των πρώτων Υποψηφίων της Παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» για την Π.Ε. Πρέβεζας
1. ΓΙΑΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Ελεύθερος Επαγγελματίας, είναι Β’ Αντιπρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας, έχει διατελέσει  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πρέβεζας.
2. Ζήση Παναγιώτα – Μαρία του Ευαγγέλου, Αποφοίτησε από το τμήμα Αισθητικής ΕΠΑΣ και εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος. Έχει διατελέσει Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και σήμερα είναι εκπρόσωπος Εργατικού Κέντρου και μέλος του σωματείου Εμποροϋπαλλήλων.
3. ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), και έχει εργαστεί ως ανώτερο στέλεχος πωλήσεων με μακρά θητεία επί 22 συναπτά έτη σε πολυεθνική εταιρεία στην περιφέρεια Ηπείρου-Επτανήσων. Το τελευταίο διάστημα εργάζεται σε ελληνική αμιγώς εταιρεία στο χώρο των αναψυκτικών και των ποτών ως προϊστάμενος πωλήσεων.
4. ΣΥΓΚΟΥΝΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ του Σπυρίδωνα, Απόφοιτη του Αμερικανικού κολλεγίου Deree College στην Αθήνα με σπουδές στο τομέα του marketing management,   και διοίκηση μικρών επιχειρήσεων στο Κings College of London και στο Guildhall University. Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται στην οικογενειακή επιχείρηση πώλησης ετοίμων ενδυμάτων στην Πρέβεζα.


5. ΤΣΟΥΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΑΚΗΣ), Εργάζεται ως Διευθυντής Οδοντιατρικής του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου, έχει διατελέσει Πρόεδρος Οδοντιατρικού Συλλόγου Πρέβεζας, έχει διατελέσει Διοικητής στο Νοσοκομείο Πρεβέζης και έχει διατελέσει Γραμματέας Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ Πρεβέζης. 
6. ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΠΑΥΛΟΣ, Εργάζεται ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στην πόλη της Πρέβεζας. Αποφοίτησε από τη Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Κατά τα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση με την ΠΑΣΠ Πολυτεχνείου Κρήτης επί 5 συναπτά έτη. Είναι Διαιτητής Ποδοσφαίρου (FOOTBALL LEAGUE) κ υπήρξε μέλος του Δ.Σ του Συνδέσμου Διαιτητών Πρέβεζας. Τέλος, ήταν Υποψήφιος Βουλευτής νομού Πρέβεζας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στις βουλευτικές εκλογές του 2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]