ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Άρτα:Η Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή για την Ημέρα της Γυναίκας

8 Μάρτη. Οι γυναίκες όλου του κόσμου τιμούν σήμερα τους πολύχρονους αγώνες τους για  ελευθερία, αξιοπρέπεια, ισότητα και δικαιοσύνη. Για εξάλειψη των διακρίσεων, για ίσα δικαιώματα, για αυτοδιάθεση του σώματος και της ζωής τους, για διαρκή, καθημερινή πάλη ενάντια στο σεξισμό, την πατριαρχία, τη βία και τον φασισμό κάθε είδους.  Αντίκεινται στις ελαστικές μορφές εργασίας και διεκδικούν πλήρη δικαιώματα και κοινωνική προστασία.
Οι γυναίκες σήμερα αισθάνονται ότι, παρά τις όποιες κατακτήσεις τους, ο δρόμος είναι ακόμα πολύ μακρύς μέχρι την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας τους, στην εργασία, στο σπίτι, στη δημόσια ζωή.
Η σκέψη μας επίσης σήμερα είναι κυρίως σε όλες εκείνες τις γυναίκες- θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξιστικής βίας, που δεν είναι πια  κοντά μας. Στην Ελένη της Ρόδου, την Κατερίνα της Σητείας και τόσες άλλες, που πλήρωσαν με τη ζωή τους ή με την σωματική ακεραιότητά τους,  την  έμφυλη βία, σε μια κοινωνία κι ένα κράτος, με περιορισμένα αντανακλαστικά, το οποίο αδυνατεί να τις προστατέψει πραγματικά. Τιμούμε τις γυναίκες αυτές. Λείπουν από κοντά μας. Τους υποσχόμαστε όμως ότι δεν θα υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα και θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για την κατάκτηση της πλήρους ισοτιμίας  σε όλες τις σφαίρες της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής και τη γυναικεία απελευθέρωση.-
Άρτα, 8-3-2019
ΛΙΤΣΑ ΚΙΤΣΑΝΤΑ
(υποψήφια δήμαρχος Αρταίων με τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]