ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του Συνδυασμού του Νίκου Γώγου για τον Δήμο Σουλίου


«Δύναμη Ελπίδας» το όνομα του συνδυασμού

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε ο συνδυασμός του Νίκου Γώγου «Δύναμη Ελπίδας» για την διεκδίκηση του Δήμου Σουλίου, με εκατοντάδες πολίτες από ολόκληρο τον Δήμο να δίνουν δυναμικό «παρών» στην παρουσίαση του Σαββάτου, όπου ανακοινώθηκαν και οι 15 πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Η μαζική συμμετοχή αποτελεί απόδειξη ότι η ανεξάρτητη παράταξη ξεκινά με δυναμική και αξιώσεις την πορεία της για τις αυτοδιοικητικές του Μαΐου.

Η ανεξαρτησία, η ανανέωση σε ιδέες και πρόσωπα, το όραμα και η θέληση για δημιουργία συμπυκνώνονται στο όνομα του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας» και το σύνθημα «…με το βλέμμα στο αύριο!».

Στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Νίκος Γώγος επεσήμανε πως:  «Σήμερα, εδώ, από την Παραμυθιά το κέντρο του Δήμου Σουλίου, του Δήμου μας, ξεκινάμε! Ξεκινάμε τον αγώνα για το αυτονόητο, με όραμα, νέες αξίες, φρέσκιες ιδέες, όρεξη  για δουλειά και κυρίως με συμπαραστάτες όλους εσάς θα δώσουμε τις μάχες για τις προκλήσεις του μέλλοντος, για όλα όσα μπορούμε, δικαιούμαστε και αξίζουμε!»

Και συμπλήρωσε: «Κάνουμε μια νέα αρχή. Όλοι μαζί! Συμπορευόμαστε σε μια κοινή προσπάθεια για την πραγματική αναγέννηση και προκοπή του τόπου. Μια αναγέννηση, χωρίς συμβιβασμούς που θα αφορά και θα στηρίζεται στις παραδοσιακές μας αξίες και αρχές, με επίκεντρο όλων, τον πολίτη και την βελτίωση της καθημερινότητας και των αναγκών του».

Κατά την εκδήλωση της παρουσίασης ο κ. Γώγος ανέλυσε τις βασικές παραμέτρους της προγραμματικής πρότασης για τον Δήμο Σουλίου, μιας πρότασης βαθιά προοδευτικής που προκύπτει από την μελέτη και την γνώση των προβλημάτων και την βούληση για τη λύση αυτών. Όπως ανέφερε: «Δουλειά, Δουλειά, Δουλειά. Ακούμε, δουλεύουμε, δημιουργούμε. Μιλάμε με όλες και με όλους, και καταγράφουμε τα προβλήματα τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τις ανάγκες. Καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι και δουλεύουμε. Αναλύουμε τα δεδομένα, ζητάμε τη συνδρομή ανθρώπων που έχουν γνώση επί του θέματος, σκεφτόμαστε και προτείνουμε πιθανές λύσεις και σχέδια εφαρμογής τους, τις επεξεργαζόμαστε ως ομάδα κι έπειτα μαζί με τους συμπολίτες μας που έφεραν στην επιφάνεια το πρόβλημα προχωρούμε στην τελική κατάρτιση των προτάσεών μας».


Στην συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, Νίκος Γώγος, ανέλυσε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος που περιλαμβάνουν όλους τους τομείς δράσης. Την καθημερινότητα, τα έργα, την ενίσχυση των κοινοτήτων, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, την κοινωνική πολιτική και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

«Ο τόπος μας διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα: πλούσια και ποιοτική πρωτογενή παραγωγή, το όνομα Σούλι – Αχέροντας ως τουριστικό brandname, κομβική γεωγραφική θέση, δύο μυθικά ποτάμια τον Κωκκυτό και τον Αχέροντα ποταμό - σχηματίζοντας μάλιστα ένα μυθικό τρίγωνο με το Νεκρομαντείο. Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον άλλο υδάτινό μας δρόμο, τον ιστορικό Καλαμά.
Μέσα στις προτεραιότητές μας είναι η ανάδειξη της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου Παραμυθιάς και των ιστορικών μνημείων του Δήμου μας, γεγονός που πρωτίστως θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στον τόπο μας. Επίσης, ο ορεινός όγκος Παραμυθιάς μπορεί να αποτελέσει πηγή εναλλακτικού τουρισμού», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Στέλνοντας μήνυμα ενότητας, αλλά και πλήρους ετοιμότητας για δράση, ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουν όλα όσα μας πληγώνουν και μας κρατούν πίσω.  Έτοιμοι  να βάλουμε νέα θεμέλια στον Δήμο. Ο Δήμος μας πρωταγωνιστής για να του δώσουμε και πάλι τη θέση που του αξίζει. Στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων ως περήφανος συνδιαμορφωτής και όχι ουραγός, ως ο φτωχότερος συγγενής της πιο φτωχής περιφέρειας της Χώρας. (…)
Ο τόπος σήμερα χρειάζεται μια νέα συλλογική συμπόρευση που θα μας κάνει ξανά όλους περήφανους που είμαστε πολίτες του Δήμου Σουλίου. Όχι άλλα ψέματα. Οι συμπολίτες μας θέλουν αλήθειες. Είμαστε λίγοι για να είμαστε μοιρασμένοι. Και μας πήγαν πολύ πίσω για να μένουμε ακίνητοι. Ώρα να πάμε μπροστά. Μπορούμε και το αξίζουμε!»

Κλείνοντας μιλώντας για τα πρόσωπα που απαρτίζουν τον συνδυασμό «Δύναμη Ελπίδας» είπε πως: «Χρειάζονται άνθρωποι που ζουν, εργάζονται, μοχθούν, δημιουργούν, ονειρεύονται και έχουν συνδέσει την ύπαρξή τους με αυτόν εδώ τον τόπο. Έχουμε ανάμεσά μας τέτοιους ανθρώπους, είναι η ψυχή του Συνδυασμού μας και με μεγάλη μου χαρά σας τους παρουσιάζω.
Τους καλωσορίζουμε με μεγάλη χαρά και με ιδιαίτερες προσδοκίες. Αρκετοί από αυτούς είναι άνθρωποι που δεν είχαν σχέση με τα κοινά. Είναι όμως και παραμένουν ενεργοί πολίτες. Άνθρωποι που εμπνέονται από το κοινό μας όραμα και αποφάσισαν να συμπορευτούν μαζί μας».

Τα ονόματα των 15 πρώτων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων:

1. Θωμάς Αποστόλου
2. Σπύρος Βασιλείου
3. Ευτυχία Γκοντόρα-Γκάτζια
4. Δημήτρης  Ιωάννου
5. Μιχάλης Κωσταράς
6. Κώστας Λαμπρούσης
7. Βαγγέλης Λέκκας
8. Ελπίδα Μαργαρίτη
9. Δημήτρης Παναγιώτου
10. Χαράλαμπος Παντελής
11. Ηλίας Σάσσης
12. Δονάτος Σοφίας
13. Σωτήρης Σταυράτης
14. Θοδωρής Τομαράς
15. Χρυσούλα Τσίτσου

Τον Νίκο Γώγο, προλόγισε με ιδιαίτερα θερμά λόγια ο κ. Χαράλαμπος Μηλιώνης, Καθηγητής παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης η παρουσία της κόρης του Νίκου Γώγου, στην σκηνή, Ευφροσύνης,  η οποία άνοιξε την εκδήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]