ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ Γ.Ν.Ι. Χατζηκώστα :Η κανονικότητα στα Νοσοκομεία σημαίνει γιατροί που εφημερεύουν με διαταγές.


"Για άλλη μία φορά το τελευταίο διάστημα γιατροί  του Νοσοκομείου Χατζηκώστα καλούνται να εφημερεύσουν με εντέλλεσθε (της 6Ης ΥΠΕ για μετακινήσεις Ακτινολόγων στην Άρτα). Στο Νοσοκομείο υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ιατρικού προσωπικού, ειδικευμένων και ειδικευόμενων και ιδιαίτερα στις ειδικότητες που αφορούν τα εντέλλεσθε. Επίσης μια σειρά ειδικότητες καλύπτονται από επικουρικούς, που είναι όμηροι της εργασιακής ανασφάλειας, αντιμέτωποι με την απόλυση.
 Το υπουργείο Υγείας, η διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή. Είναι υπεύθυνοι για ότι συμβεί στην υγεία των ασθενών.
 Αυτή είναι η "σταθεροποίηση" του ΕΣΥ που μας λέει ο Πολάκης... Γιατροί που εφημερεύουν 8-10 ημέρες το μήνα, γιατροί που δουλεύουν χωρίς να παίρνουν ρεπό, γιατροί που καλούνται σήμερα να εφημερεύσουν εδώ και αύριο 70 χιλιόμετρα μακριά.
Τα προβλήματα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποβάθμισης και της εμπορευματοποίησης της υγείας. Της πολιτικής που λέει ότι οι λαϊκές ανάγκες, το δικαίωμα στην υγεία είναι κόστος που υπόκειται στην δημοσιονομική πειθαρχεία, ενώ τα τέσσερα δις. για πολεμικές δαπάνες στο ΝΑΤΟ και τα δις κερδών των επιχειρηματικών ομίλων αποτελούν πρόοδο. Μόλις πριν μια βδομάδα η "αριστερή" κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε νέες φοροαπαλλαγές σε βιομηχάνους και εφοπλιστές.
Οι εργαζόμενοι δεν είναι λάστιχο, να βρίσκονται με μια βαλίτσα έτοιμη  για να περιμένουν τα εντέλλεσθε.
Οι πραγματικά μεγάλες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στα Νοσοκομεία της περιφέρειας δεν καλύπτονται και ούτε κρύβονται μ αυτόν τον τρόπο, ούτε με το να κάνουν το μαύρο άσπρο οι διοικητές των δύο Νοσοκομείων. Αλλά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού!
Δεν θα ανεχθούμε  άλλο την κατάσταση αυτή! Καλούμε τους συναδέρφους να μαζικοποιήσουν το σωματείο του Νοσοκομείου, την ΕΙΝΗ, να οργανώσουμε μαζί την απάντηση μας. Η κατάσταση αυτή αφορά όλους μας, ανεξάρτητα από ειδικότητα και εργασιακή σχέση. Καλούμε την Εργατική Τάξη και τα λαϊκά στρώματα που έρχονται στο Νοσοκομείο μας για να γίνουν καλά, να απαιτήσουν με όλους τους τρόπους τις παροχές υγείας που τους αξίζουν το 2019. Να μην ανέχονται να τους εξετάζουν, γιατροί που δουλεύουν 32 ώρες συνεχόμενες, νοσηλευτές που δεν έχουν πάρει ρεπό, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, τραπεζοκόμοι και υπόλοιπο προσωπικό με 6μηνες και 8μηνες συμβάσεις.
Να σταματήσουν τώρα οι μετακινήσεις.
 Άμεσα κάλυψη των αναγκών με μόνιμες προσλήψεις γιατρών στα Νοσοκομεία.
Μονιμοποίηση των συμβασιούχων που για χρόνια καλύπτουν μόνιμες ανάγκες. "
                                                                                                                                      Ιωάννινα,15/03/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]