Άρτα:Με αέρα νίκης παρουσίασε τους πρώτους 54 υποψηφίους ο Χρήστος Τσιρογιάννης


ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Η Άρτα αλλάζει και είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!»
Τους πρώτους 40 υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους καθώς και 14 υποψηφίους τοπικών συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων Αρταίων και Κωστακιών παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, σε ειδική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας. Παράλληλα, παρουσιάστηκε το λογότυπο του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία», καθώς και η διακήρυξη αρχών και θέσεων.
«Τα τελευταία 5 χρόνια έχουν γίνει πάρα πολλά στην Άρτα. Η παράταξή μας, η «Αρτινών Συνεργασία», μετά τη νίκη στις εκλογές του 2014 ξεκίνησε την πορεία, λέγοντας στους Αρτινούς και κοιτώντας τους στα μάτια ότι: Αλλάζουμε την Άρτα… εμείς μπορούμε. Πέντε χρόνια μετά, συνεχίζουμε να κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια για να γίνουν στην πόλη μας έργα για όλους. Στο δίλημμα εύκολος ή δύσκολος δρόμος επιλέξαμε τον δύσκολο. Θα μπορούσαμε βέβαια να επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο με μικρά και εύκολα έργα βιτρίνας. Διαλέξαμε, όμως, τον δύσκολο δρόμο, με μεγάλα και σημαντικά έργα, που δίνουν αναπτυξιακή διάσταση στην περιοχή μας. Πλέον δεσμευόμαστε, ότι στη νέα περίοδο θα δούμε ακόμη πιο εντατικά έργα καθημερινότητας, έτσι ώστε να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των δημοτών.  Σήμερα μπαίνουν οι βάσεις για μία Άρτα της υπερηφάνειας και της προόδου. Είναι στο χέρι μας να χτίσουμε πάνω σ΄ αυτές τις βάσεις. Για εμάς και τα παιδιά μας. Η Άρτα αλλάζει και μπορούμε να είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας!» ανέφερε στην αρχή της τοποθέτησής του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Παράλληλα, επεσήμανε το συμβολισμό της επιλογής του Αρχαιολογικού Μουσείου για αυτή την πρώτη εκδήλωση παρουσίασης υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές. «Όπως θα θυμάστε εδώ είχαμε κάνει την ορκωμοσία της Δημοτικής μας Αρχής το 2014. Εδώ βρισκόμαστε σήμερα για να πούμε ότι συνεχίζουμε αυτή την πορεία. Τότε, είχαμε πει ότι ο χώρος αυτός συμβόλιζε για εμάς τρία πράγματα: Τη σημασία του Αρχαιολογικού και βυζαντινού πλούτου της Άρτας, την παρουσία του Ποταμού Αράχθου πλησίον του χώρου αυτού, αλλά και την παρουσία του Διοικητηρίου του ΤΕΙ λίγο πιο δίπλα. Σχεδόν πέντε χρόνια μετά ερχόμαστε να επιβεβαιώσουμε όσα είχαμε πει τότε: Δώσαμε πολύ μεγάλη βαρύτητα στην πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, στην ανάδειξη των μνημείων μας και στην σύνδεσή τους με την τουριστική ανάπτυξη.
Ήδη από εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο περνά η Πολιτιστική Διαδρομή των Μνημείων της Άρτας, ένα ταξίδι για συμπολίτες και επισκέπτες στα βασικότερα μνημεία εντός της Άρτας, που μπορεί να γίνει είτε με τα πόδια, είτε με ποδήλατο είτε με το αυτοκίνητο. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας δώσαμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον Άραχθο, καθώς δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να ξεκολλήσουμε και να δρομολογήσουμε την Οριοθέτηση, τη νέα γεφύρωση εδώ στο ύψος του Τριγώνου, το ολοκληρωμένο σχέδιο για τις αναπλάσεις σε όλη την παραποτάμια περιοχή, ενώ διεκδικούμε για όλη την Άρτα δωρεάν ρεύμα λόγω της λειτουργίας του Υδροηλεκτρικού στο Πουρνάρι. Τέλος, οργανωμένα και με σχέδιο διεκδικήσαμε όχι μόνο ένα δυνατό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αλλά την δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής Πανεπιστημιακού Επιπέδου και την δημιουργία Πρότυπου Αγροδιατροφικού Πάρκου με έδρα την Άρτα, την αναβάθμιση των υφιστάμενων Τμημάτων σε Πανεπιστημιακά, με ό, τι και αν σημαίνει αυτό για το ίδιο το ίδρυμα, αλλά και για την τοπική οικονομία» ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Αναφερόμενος στο λογότυπο του συνδυασμού «Αρτινών ΣυνΕργασία» ο Δήμαρχος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «συμβολίζει την συνεργασία όλων των Αρτινών, είτε αυτοί βρίσκονται εντός της Άρτας, της Ελλάδας, είτε και του εξωτερικού. Στην προσπάθεια για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν την ανάπτυξη της Άρτας, δεν περισσεύει κανείς  και τα προβλήματα είναι κοινά και δεν έχουν χρώμα. Στόχος μας είναι όλοι οι Αρτινοί να δουλέψουμε μεθοδικά, με σχέδιο και όραμα, με αγάπη για τον τόπο, έτσι ώστε η περιοχή μας να αναπτυχθεί, να ενισχυθεί η τοπική μας οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλους. Θέλουμε μια αξιοβίωτη Άρτα. Μια Άρτα που θα πάρει τη θέση που της αξίζει».
Τέλος, αναφερόμενος στη διάρθρωση του ψηφοδελτίου, ο κ. Τσιρογιάννης υπογράμμισε: «Πρόκειται για ένα ψηφοδέλτιο νίκης, βασισμένο στους ανθρώπους εκείνους με τους οποίους πορευτήκαμε και δουλέψαμε για την Άρτα από το 2014 μέχρι σήμερα, αλλά και με έναν σημαντικό αέρα ανανέωσης, με πρόσωπα γνωστά στην Αρτινή κοινωνία, από όλο το φάσμα των ηλικιών, από όλους τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς χώρους, από όλους τους πολιτικούς χώρους, με εμπειρία, με γνώσεις, με φρέσκιες ιδέες   και με μεγάλη θέληση να προσφέρουν στην πόλη και στους συμπολίτες».
»Η κοινή μας αγωνία έχει ένα και μόνο στόχο. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ως τοπική κοινωνία και να συνεχίσουμε να δίνουμε  πραγματικές λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση, είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω με συνοδοιπόρους συνεργάτες, άξιους, ικανούς, με αγάπη για τον τόπο, αφήνοντας στην άκρη την κομματική τους ταυτότητα και κυρίως απαλλαγμένους από υστεροβουλία. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την θέληση, έχουμε την ικανότητα. Το έχουμε αποδείξει και θα το αποδείξουμε και στη νέα θητεία!».

ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ –ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
«Διακήρυξη Αρχών και Θέσεων»
Θέση για λογότυπο
Μάρτιος 2019

Έχουν περάσει σχεδόν πέντε χρόνια, από την ημέρα που οι Αρτινοί συμπολίτες μας, εμπιστεύτηκαν την Δημοτική Παράταξη «Αρτινών Συνεργασία», για την διοίκηση του Δήμου μας.
Μία Παράταξη με κύρια χαρακτηριστικά:
- Την αυτόνομη αυτοδιοικητική παρουσία.
- Την πίστη ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πέρα και πάνω από τα κόμματα.
- Την πεποίθηση ότι ο τόπος μας για να προοδεύσει, οφείλει να συνδυάζει το παλιό με το νέο, την εμπειρία με το όραμα.
Πάνω σ’ αυτούς τους τρεις άξονες, και με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Χρήστο Τσιρογιάννη, η Άρτα έκανε πολλά βήματα μπροστά.
Εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα, την εξυγίανση, την ανταπόκριση του Δήμου στα νέα δεδομένα, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στο σχεδιασμό για το μέλλον.
Την ίδια ώρα, είμαστε εδώ για να επαναλάβουμε την σταθερότητα στις αδιαπραγμάτευτες αρχές μας.
Και οι αρχές αυτές είναι:
- Η Διαφάνεια και η Χρηστή Διαχείριση.
- Το Συλλογικό Συμφέρον και Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη.
- Η Εργατικότητα και η Συμμετοχικότητα.
Κάθε μέλος της Παράταξής μας, κάθε υποψήφιος του Συνδυασμού μας, πιστεύει σε αυτές τις αρχές και είναι έτοιμος να εργασθεί με αυτές τις αρχές.
Γιατί μόνο έτσι μπορεί να συνεχιστεί και να αποδώσει στα μέγιστα, η αλλαγή πλεύσης που έχει γίνει στον Δήμο μας τα τελευταία 5 χρόνια.
Αλλαγή πλεύσης στην βελτίωση των υποδομών και των υπηρεσιών, στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, στον αθλητισμό και την παιδεία, στην κοινωνική μέριμνα, στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και του τουρισμού, στην στήριξη του κάθε συμπολίτη με όσες δυνάμεις διαθέτουμε.
Ξέρουμε καλά, ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για τον πολίτη το μεγαλύτερο στήριγμα στην καθημερινότητά του.
Για αυτό, οι εκλογές του Μαΐου για όλους εμάς τα μέλη και τους φίλους της Παράταξης «Αρτινών Συνεργασία», δεν είναι απλά άλλη μία εκλογική διαδικασία. Είναι η απάντηση στο ερώτημα αν θέλουμε η Άρτα να διαλέξει οριστικά, τον δρόμο της προσπάθειας και της προκοπής.
Αν θέλουμε, η Άρτα να γίνει ακόμη πιο σύγχρονη, ακόμη πιο λειτουργική, ακόμη πιο όμορφη.
Αν θέλουμε να είμαστε ξανά περήφανοι για τον τόπο μας.
Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι της «Αρτινών Συνεργασία», πιστεύουμε πως ναι!
Γιατί το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!
Σας καλούμε να συστρατευθείτε μαζί μας, ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού το παρόν και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
Πολίτες με διαφορετικές κομματικές και κοινωνικές αναφορές.
Πολίτες που αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να δημιουργούμε σε αυτόν.
Πολίτες που πιστεύουμε ότι η δουλειά έχει μεγαλύτερη σημασία από την βιτρίνα.


Για την Παράταξη «Αρτινών Συνεργασία»
Ο Επικεφαλής Χρήστος Τσιρογιάννης
Δήμαρχος Αρταίων





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]