ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ήπειρος:394 συλλήψεις τον Φλεβάρη για διάφορα αδικήματα

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και εξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Φεβρουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (394) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -235- (εκ των οποίων -7- διακινητές)
Για εγκληματική οργάνωση: -18-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -36-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -5-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -17- 
Για παραβάσεις του Ν. «περί αρχαιοτήτων»: -1-
Για απάτη: -1-
Για αποδοχή & διάθεση προϊόντων εγκλήματος: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί παιγνίων»: -12-
Για πλαστογραφίες: -3-
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -22-
Για ενδοοικογενειακή βία: -6-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -25-
Για παράβαση της Νομοθεσίας περί αθλητισμού: -1-
Για ζωοκλοπή: -1-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -8-
Εξαρθρώθηκαν:
δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας
εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στο Λούρο Πρέβεζας
συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών στην πόλη των Ιωαννίνων
Εξιχνιάστηκαν:
Μία υπόθεση ληστείας
Μία υπόθεση παράβασης της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων
Ενενήντα τρεις υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι τέσσερις υποθέσεις ναρκωτικών
Δύο υποθέσεις απάτης
Οχτώ υποθέσεις όπλων
Πέντε υποθέσεις διακίνησης παράτυπων μεταναστών
Μία υπόθεση πλαστογραφίας
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν:
Κάνναβη: -397- κιλά και -151,99- γραμμάρια
Ηρωίνη: -33,9- γραμμάρια
Κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα): -0,7- γραμμάρια
Μεθαδόνη (σε υγρή μορφή): -30,1- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -51-
Πολεμικά τυφέκια: -2-
Χειροβομβίδες: -5-
Πιστόλια - Περίστροφα: -3-
Κυνηγετικά όπλα: -6-
Μαχαίρια: -4-
Γεμιστήρες: -1-
Φυσίγγια: -1.282-
Ζυγαριές: -2-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό και -100- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -3.850- ευρώ
Πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα: -5-
Τμήματα αμφορέων: -4-
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -20-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την (02-02-2019), συνελήφθησαν σε χωριό του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας, (12) ημεδαποί,  κατηγορούμενοι κατά περίπτωση, για παράβαση της Νομοθεσίας περί παιγνίων, όπλων και λαθρεμπορίας.
Την (04-02-2019), συνελήφθησαν σε δασική περιοχή στη Λεπτοκαρυά Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (113) κιλών, ενώ την (05-02-2019) συνελήφθη στο Γρίμποβο Ιωαννίνων και ένας ακόμη αλλοδαπός, που εμπλέκεται στην υπόθεση.
Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές σε σταθμευμένα οχήματα καθώς και κλοπές δικύκλων στην πόλη των Ιωαννίνων και την (05-02-2019) συνελήφθησαν, τρεις νεαροί δράστες ενώ εξιχνιάστηκαν -7- διαρρήξεις και κλοπές από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων καθώς και -35- κλοπές δικύκλων μοτοποδηλάτων – μοτοσικλετών.
Την (06-02-2019), εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 32χρονος ημεδαπός, ενώ την (10-20-2019) ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα δύο ημεδαπών συνεργών του.
Την (11-02-2019), συνελήφθησαν σε περιοχές της Άρτας, δύο 19χρονοι ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, που διέπρατταν συστηματικά διαρρήξεις - κλοπές σε χωριά του κάμπου της Άρτας, στην Άρτα και στο Λούρο Πρέβεζας, ενώ εξιχνιάστηκαν (20) υποθέσεις κλοπών σε αγροκτήματα, υπόθεση κλοπής χρηματοκιβωτίου, (5) υποθέσεις κλοπών από καταστήματα καθώς και (2) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Την (11-02-2019) κατασχέθηκαν περίπου (77) κιλά κάνναβης και ένα πιστόλι, μετά από έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή του Καλπακίου Ιωαννίνων και στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός, οδηγός του αυτοκινήτου.
Την (13-02-2019), συνελήφθη στα Ιωάννινα, 55χρονος αλλοδαπός, για τηλεφωνικές απάτες με το πρόσχημα τροχαίου ατυχήματος και εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις απόπειρων απάτης.
Την (14-02-2019), συνελήφθη στο Μαυρονέρι Θεσπρωτίας, 49χρονος αλλοδαπός, για μεταφορά στην Ελληνική Επικράτεια περίπου (128) κιλών κάνναβης, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους στην εγχώρια παράνομη αγορά, που βρέθηκαν στο εσωτερικό και στο χώρο αποσκευών Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, ενώ στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, στο σπίτι του, σε περιοχή της Αττικής, άλλα (5,5) κιλά κάνναβης, πέντε χειροβομβίδες στρατιωτικού τύπου και μία καραμπίνα.
Την (15-02-2019), συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα, 49χρονος ημεδαπός, διότι στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τέσσερα τμήματα αμφορέων, τα οποία χρονολογούνται στους ελληνιστικούς - ρωμαϊκούς χρόνους.
Την (21-02-2019), συνελήφθησαν στα Ιωάννινα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 29 και 28 ετών, διότι όπως εξακριβώθηκε ο 29χρονος προμήθευσε τον 28χρονο με μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (112,3) γραμμαρίων, ενώ σε υπαίθριο χώρο (καβάντζα), που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος, ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκε ποσότητα κάνναβης, βάρους (800) γραμμαρίων.
Την (25-02-2019), συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο Άρτας, δύο αλλοδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στο αμάξωμα, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (55) κιλών και (650) γραμμαρίων.
Την (27-02-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Πάργα Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ενώ αναζητείται συνεργός τους, οι οποίοι με το πρόσχημα έγκρισης προγράμματος επιδότησης μεγάλου χρηματικού ποσού για τουριστική επιχείρηση, απέσπασαν το χρηματικό ποσό των (8.730) ευρώ.
Εξαρθρώθηκαν δύο ανεξάρτητες εγκληματικές ομάδες που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην περιοχή των Δήμων Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Αρταίων και Νικολάου Σκουφά καθώς και σε περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και την (26-02-2019), συνελήφθησαν (13) άτομα, μέλη των εγκληματικών ομάδων (μεταξύ των οποίων και τα «αρχηγικά» τους στελέχη), ενώ κατασχέθηκαν συνολικά (104) δενδρύλλια κάνναβης (σε φυτώριο και σε γλάστρες), ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και μεθαδόνης, ναρκωτικά δισκία, ζυγαριά, χρηματικό ποσό, κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια κ.α.
Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (συνέργεια σε προώθηση στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμων αλλοδαπών, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές καθώς και για ένοπλη ληστεία και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]