Σε θρίλερ εξελίσσεται η δίκη για τον θάνατο της Κ. Αναγνώστη. Κατέθεσαν οι γονείς και 2 ακόμη μάρτυρες


Ρεπορτάζ Άγγελος Χόρτης 
Με την εξέταση της μητέρας, του πατέρα και δύο ακόμη μαρτύρων συνεχίστηκε το πρωί της Δευτέρας 18 Μαρτίου στο Μικτό Ορκωτό Πρέβεζας, η δίκη για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Κωνσταντίνας Αναγνώστη.
 Η άτυχη κοπέλα πέθανε τον Νοέμβριο του 2014 ενώ την επέστρεφε ο κατηγορούμενος οδηγός ταξί και οικογενειακός φίλος από ταξίδι στην Αλβανία που έκανε προκειμένου να επισκεφτεί ορθοδοντικό, και τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός ταξί και οικογενειακός φίλος αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως.

Η μητέρα συνέχισε την κατάθεση της, καθώς σε προηγούμενη δίκη στις 28 Φεβρουαρίου δεν κατόρθωσε να καταθέσει επιτυχώς λόγω συναισθηματικής φόρτισης και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η κ. Αναγνώστη, μεταξύ των άλλων τόνισε ότι ο πατέρας της Κωνσταντίνας, με τον οποίο είχαν χωρίσει από το 2007, έβγαινε συνεχώς στα κανάλια λέγοντας ότι η άτυχη κοπέλα ήταν έγκυος και ότι πέθανε κατά την διάρκεια έκτρωσης, με αποτέλεσμα να αναγκάζεται να κρύβει τα παιδιά της να μην δουν τηλεόραση και να παρακαλά  τους δημοσιογράφους να δείξουν κατανόηση. Όμως, σύμφωνα με την ίδια, ο πατέρας δεν έμεινε εκεί. Στο διαδίκτυο κυκλοφορούσε φωτογραφία με το άψυχο σώμα της κοπέλας με την λεζάντα να γράφει «Τώρα πειστήκατε ότι ήταν όντως έγκυος;», και αυτός που την έδωσε στην δημοσιότητα ήταν πιθανότατα ο πατέρας, ο οποίος στην κατάθεση του διέψευσε κατηγορηματικά ότι την δημοσίευσε αυτός, παρά το γεγονός ότι είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο υλικό.
 Η μητέρα απαντώντας  σε ερώτηση της  Έδρας   σχετικά με το τι έχει εναντίον του κατηγορουμένου ο πατέρας της Κωνσταντίνας, είπε χαρακτηριστικά «Όλα αυτά τα έκανε από μίσος προς εμένα και τα παιδιά. Με τον κατηγορούμενο τα έβαλε γιατί με βοηθούσε. Ήθελε να μ’ εγκαταλείψουν όλοι», ενώ ανέφερε παράλληλα «Τα Χριστούγεννα μας είπε ότι θα μας βάλει φυλακή. Γιατί θα με βάλει φυλακή; Επειδή μεγάλωσα τα παιδιά που εκείνος παράτησε;».

Στο αμάξι του κατηγορουμένου, ωστόσο, το οποίο δεν ήταν το ταξί του, αλλά ένα ΙΧ που είχε, βρέθηκε ένα ζευγάρι χειροπέδες. Η μητέρα είπε πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος της ανέφερε ότι κάποτε είχε πάρει κούρσα έναν αστυνομικό, του έπεσαν οι χειροπέδες και εκείνος τις κρατούσε για να τον βρει και να του τις δώσει.

Ο πατέρας της κοπέλας, από την άλλη, στην κατάθεση του διέψευσε την μητέρα ότι δεν είχε επαφή με τα παιδιά του υπογραμμίζοντας ότι εκείνη τα απομάκρυνε από αυτόν και ότι τα έβλεπε ανά τακτά χρονικά διαστήματα στα κρυφά. «Τα παιδιά μου έλεγαν να τα βρω με την μητέρα τους για να έχουμε επαφή», ενώ τόνισε χαρακτηριστικά «Δεν τα άφηνε η μητέρα τους. Πώς θα είχαμε επαφή;».
 Όσον αφορά το ζήτημα του ισχυρισμού της εγκυμοσύνης είπε ότι η εγκεφαλική αιμορραγία, που πιθανότατα οδήγησε στον θάνατο το κορίτσι, δεν έχει καμία σχέση με τη μήτρα, η οποία έλειπε από την σορό της μαζί με πολλά ζωτικά όργανα, και ότι αυτό μάλλον φανερώνει ότι έγινε γυναικολογική πράξη. Τόνισε  ταυτόχρονα ότι το κορίτσι πέθανε κατά την διάρκεια έκτρωσης και ότι γνωρίζει και τον γιατρό, ενώ ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος δεν την μετέφερε εγκαίρως στο νοσοκομείο αλλά καθυστέρησε περίπου τρεις ώρες, συνεπεία  του οποίου ο θάνατος της κοπέλας.
 «Ο κατηγορούμενος. Αυτός ο φονιάς! Δεν πήγε εγκαίρως το κορίτσι», είπε χαρακτηριστικά στην αίθουσα του δικαστηρίου προσθέτοντας, «Δεν μ’ απασχολούν ιδιαιτέρως οι ευθύνες του γιατρού που έκανε την έκτρωση, γι’ αυτό και δεν του έκανα μήνυση. Μ’ ενδιαφέρει να μάθω πού είχε τόσες ώρες το κορίτσι μου και τι του έκανε. Θέλω να μας πει».

Σε μια στιγμή  και ενώ   έδειχνε  φωτογραφίες της σορού στον κατηγορούμενο, είπε
χαρακτηριστικά σε έντονο τόνο «Έτσι πήρες το κορίτσι μου, κι έτσι μου το ‘φερες!».

Η σύζυγος του πατέρα της άτυχης Κωνσταντίνας, η οποία κατέθεσε κι αυτή, ανέφερε ότι οι σχέσεις του πατέρα με τα παιδιά ήταν άψογες, όμως μετά το διαζύγιο του με την μητέρα τους αντιμετώπισε δυσκολία στο να έρθει σε επαφή μαζί τους. Μάλιστα, επισήμανε πως η ίδια πριν περίπου δέκα χρόνια είχε κάνει έκτρωση και ότι ξέρει πόσο διαρκεί μια τέτοια διαδικασία. «Σε είκοσι λεπτά έφυγα περπατώντας από το νοσοκομείο. Σε σπάνιες περιπτώσεις κάνουν γενική αναισθησία σε εκτρώσεις. Σε εμένα έκαναν τοπική», είπε.
Στο τέλος κατέθεσε μία ακόμη μάρτυρας, ενώ η δίκη διακόπηκε για την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]