Αναπλάσεις 2 Εκ. Ευρώ Μέσω ΕΣΠΑ Σε Κάστρο Και Παρηγορήτισσα Από Το Δήμο Αρταίων

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Δημιουργούμε 3 θέσεις στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων στην Παρηγορήτισσα»

Στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση κεντρικών σημείων της πόλης της Άρτας θα προβεί ο Δήμος Αρταίων μετά την έγκριση της πρότασης που είχε υποβάλλει για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε  2.072.362,36 ευρώ και αφορά τη χρηματοδότηση των παρεμβάσεων στο Κάστρο και στην Παρηγορήτισσα, με στόχο την βελτίωση της λειτουργικότητας του ελεύθερου δημόσιου χώρου, καθώς και την ανάδειξη των μνημείων της πόλης της Άρτας.

Οι περιοχές παρέμβασης βρίσκονται στο κέντρο και αφορούν την ανάπλαση των περιοχών του Κάστρου της Άρτας και του Ιερού Ναού της Παρηγορήτισσας, που μετατρέπονται σε περιοχές ήπιας κυκλοφορίας. Μεταξύ των εργασιών που θα πραγματοποιηθούν είναι η αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακοστρώσεων με νέες, η αύξηση της φύτευσης και των δενδροφυτεύσεων, η διαμόρφωση οριοθετημένων θέσεων στάθμευσης (και ΑμεΑ), οι διαπλατύνσεις πεζοδρομίων για την απρόσκοπτη κίνηση ΑμεΑ και η επίστρωση με ειδικές πλάκες για την όδευση τυφλών, καθώς και η διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Είμαστε ικανοποιημένοι για την ένταξη της πρότασής μας στο ΕΣΠΑ, καθώς πλέον μπορούμε να δρομολογήσουμε ένα έργο που θα αναδείξει την περιοχή στην Παρηγορήτισσα και το Κάστρο, δύο από τα ωραιότερα και σημαντικότερα μνημεία της περιοχής μας. Πλέον αναμένουμε την ένταξη στο ΕΣΠΑ ενός ακόμη πολύ σημαντικού έργου ανάπλασης, της Πολιτιστικής Διαδρομής που θα συνδέει τα βασικότερα μνημεία του αστικού ιστού της Άρτας και προβλέπει σημαντικά έργα σε όλο το εύρος της πόλης. Εκτελούμε και δρομολογούμε έργα που αλλάζουν την πόλη μας, διευκολύνοντας παράλληλα την καθημερινότητα των συμπολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]