ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Και η Πρέβεζα τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Με φόντο τον ανοιξιάτικο καταγάλανο ουρανό και τις σημαίες που "πλημμύρισαν" το ιστορικό κέντρο, τα παραδοσιακά στενά και κάθε γωνιά της πόλης, η Πρέβεζα τίμησε την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στις 11 το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους τελέστηκε η πανηγυρική Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χρυσοστόμου παρουσία των αρχών , των φορέων μαθητών και πολλών κατοίκων και επισκεπτών της πόλης. Μεταξύ άλλων παρέστησαν ο Υφυπουργός Απασχόλησης και βουλευτής Πρέβεζας Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, ο Αντιδήμαρχος Λάζαρος Πιπιλίδης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλοι φορείς. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Δ/ντρια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας Ελένη Κεχαγιά, η οποία αναφέρθηκε στους διαχρονικούς αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία. Αμέσως μετά η πομπή -συνοδεία της Φιλαρμονικής "Ορφέας"- κατευθύνθηκε στο Ηρώο της πόλης όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης έψαλλε επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την μαθητική παρέλαση - την οποία διάνθισαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων με παραδοσιακές στολές-. Η οδός Σπηλιάδου γέμισε από νωρίς με κόσμο που έσπευσε να χειροκροτήσει τα παιδιά των δημοτικών , των γυμνασίων και των λυκείων της πόλης καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν στην παρέλαση.Μήνυμα αγώνα και αισιοδοξίας ήταν αυτό που έστειλαν στην συνέχεια οι φορείς με δηλώσεις τους.Στους αγώνες των Ελλήνων και στην σημερινή διπλή γιορτή (τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την έναρξη της Επανάστασης του 1821) αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Απασχόλησης Κωνσταντίνος Μπάρκας, θυμίζοντας και ένα ιστορικό γεγονός, ότι η 25η Μαρτίου του 1944 ήταν η μέρα όπου οι Εβραίοι της Πρέβεζας μεταφέρθηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.
Ο κ.Μπάρκας ευχήθηκε να μην υπάρξουν ποτέ ξανά τέτοια φαινόμενα, δηλώνοντας πεπεισμένος ότι οι αγώνες των Ελλήνων θα σηκώσουν και πάλι την χώρα ψηλά. Τις ευχές του προς τους απανταχού Πρεβεζάνους έστειλε και ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης, υπογραμμίζοντας ότι η σημερινή διπλή γιορτή πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα αγώνα και συνεχούς προσπάθειας για όλους μας, έτσι ώστε η χώρα μας να διασφαλίσει στο έπακρο τα εθνικά της δικαιώματα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου εξέφρασε τον θαυμασμό του για τους Έλληνες προγόνους μας και για τους αγώνες τους τονίζοντας ότι όλοι εμείς οφείλουμε-κυρίως απέναντι στη νέα γενιά- να κρατήσουμε ψηλά τα ιδανικά μας. Την ανάγκη κοινού αγώνα και σύμπνοιας ακόμη περισσότερο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βρέθηκε τα τελευταία χρόνια η χώρα μας τόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι μαζί ενωμένοι θα καταφέρουμε να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να κάνουμε πράξη τα όνειρα της νέας γενιάς. Η ανοιξιάτικη μέρα αποτέλεσε αφορμή η παραλία και κάθε γωνιά της πόλης να γεμίσει ασφυκτικά από κόσμο που μετά το τέλος της παρέλασης έσπευσε να απολαύσει τον ήλιο, την θέα της θάλασσας και την "αύρα" της γιορτινής γαλανόλευκης Πρέβεζας που απέδειξε ότι ξέρει να τιμά την ιστορία της.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]