ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ 17ΧΡΟΝΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αεροδρόμιο Ιωαννίνων - Με θετικό πρόσημο η επιβατική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2019

    Με θετικό πρόσημο η επιβατική κίνηση το πρώτο δίμηνο του 2019

Με τις πιο θετικές προοπτικές «έκλεισε» το πρώτο δίμηνο του 2019 στην επιβατική και αεροπορική κίνηση στον Διεθνή Αερολιμένα Ιωαννίνων, σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες των δύο περασμένων ετών. Συγκεκριμένα τον φετινό Ιανουάριο μετακινήθηκαν από και προς το αεροδρόμιο 7.914 επιβάτες, σημειώνοντας ποσοστιαία αύξηση της τάξης του 45,3% σε σύγκριση με τον μέσο όρο επιβατών για τον Ιανουάριο του 2017 και του 2018. Για τον Φεβρουάριο, η άνοδος ήταν μεν μικρότερη, όμως επίσης σημειωτέα καθώς η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 25% συγκριτικά με τους αντίστοιχους μήνες των δύο προηγούμενων ετών, με συνολικά 7.190 επιβάτες.
Όσον αφορά τις κινήσεις αεροσκαφών (IFRπτήσεων) σημειώθηκε ιδιαίτερα σημαντική άνοδος, καθώς τον φετινό Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν συνολικά 152 πτήσεις, με θετική ποσοστιαία διαφορά 81,5% σε σχέση με το 2017 και το 2018, ενώ για τον Φεβρουάριο η αύξηση ήταν της τάξης του 76,2% με 148 πτήσεις.
Τα εξαιρετικά ενθαρρυντικά ποσοστά ανόδου της αεροπορικής και επιβατικής κίνησης στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων αποκαλύπτουν διεύρυνση του επιβατικού κοινού, γεγονός που οφείλεται σε διάφορους παράγοντες και κυρίως στην ισορρόπηση της τιμής των εισιτηρίων μετά και την έναρξη δρομολογίων από τη SkyExpressτον περασμένο Νοέμβριο. Τελικά, η Ιόνια Οδός – που έφερε μεν πιο κοντά την Ήπειρο με την Αθήνα – δεν φαίνεται να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο αεροπορικό ταξίδι.Αξιοσημείωτοαποτελεί μάλιστα το γεγονός πως το αεροδρόμιο Ιωαννίνων συμπεριλαμβάνεται στα 15 αεροδρόμια με την υψηλότερη επιβατική κίνηση για τον Ιανουάριο του 2019, κατέχοντας τη 14η θέση.
Η συνολική επιβατική κίνηση των περασμένων δύο ετών αναμένεται φέτος να ξεπεραστεί σημαντικά, καθώς το νέο πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε προορισμούς του εξωτερικού από τον σκανδιναβικό τουριστικό κολοσσό Apollo, αλλά και την επανέναρξη της γραμμής της Λάρνακας από την κυπριακή TUSAirways. Σε υψηλά επίπεδα αναμένεται επίσης να διατηρηθεί η επιβατική κίνηση εσωτερικού, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]