Ελληνικά Βραβεία 2019 L’ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη


Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνεται η απόσπαση δύο εκ των τριών ελληνικών βραβείων 2019 L’ORÉAL-UNESCO από την Δρα Ιωάννα Τζουλάκη, Επίκ. Καθηγήτρια Υγιεινής, με έμφαση στην Επιδημιολογία του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, Επισκέπτρια Αναπλ. Καθηγήτρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Imperial College και από την Δρα Μαρία Αντωνοπούλου, Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια ΙΝΝ, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μεταπτυχιακή φοιτήτρια και διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Τα «Ελληνικά Βραβεία L'ORÉAL-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη» σε συνεργασία με τη L'Oréal Hellas και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO χορηγούνται σε Ελληνίδες Επιστήμονες, οι οποίες ασχολούνται με την Επιστημονική Έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών και δραστηριοποιούνται σε Πανεπιστήμια ή Ερευνητικά Ιδρύματα της χώρας.
Για το ερευνητικό της έργο βραβεύτηκε, επίσης, η Δρα Μαρία Σταμέλου, Αναπλ. Καθηγήτρια Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Marburg της Γερμανίας και Υπεύθυνη του Τμήματος Πάρκινσον και Κινητικών Διαταραχών του Νοσοκομείου «ΥΓΕΙΑ».
Οι ερευνήτριες επιλέχθηκαν από πενταμελή Επιτροπή Κρίσης, με αυστηρά κριτήρια και διεθνή πρότυπα, ώστε να διασφαλισθεί σε μέγιστο ποσοστό η επιστημονική τεκμηρίωση τόσο σε επίπεδο σπουδών όσο και σε επίπεδο ερευνητικού έργου.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κρίσης και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθ. κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης εκφράζει τα πιο ειλικρινή συγχαρητήρια του στις βραβευθείσες επιστήμονες και εύχεται καλή συνέχεια στο ερευνητικό τους έργο.
[φωτό ert.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]