ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ποιοι καλύπτουν την απροκάλυπτη ρατσιστική επίθεση κουκουλοφόρων σε ανήλικους στην Κόνιτσα;

Δυστυχώς δεν μας προκαλεί έκπληξη η αποθράσυνση των «γνωστών αγνώστων» με την πρόσφατη δημοσιοποίηση της ρατσιστικής επίθεσης κουκουλοφόρων σε ασυνόδευτους ανήλικους στην Κόνιτσα, που έφτασε τελικά στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς τα θύματα κατέληξαν στο νοσοκομείο, ο ένας μάλιστα με σπασμένο χέρι!

Με δεδομένο πως ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, στην ίδια περιοχή, θύμα επίθεσης είχε πέσει καθηγητής του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα κάποιοι πρόσφυγες είχαν δεχθεί επίθεση και πριν λίγες ημέρες, στη διάρκεια συμμετοχής τους σε αποκριάτικες εκδηλώσεις, έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει συλληφθεί κανείς και γιατί δεν έχει δοθεί ακόμη εντολή για εισαγγελική έρευνα.

Μας είναι αδιανόητο να πιστέψουμε ότι οι τοπικές αρχές μιας μικρής πόλης 2000 κατοίκων δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι υπαίτιοι!!! Μας είναι αδιανόητο να διαβάζουμε από επίσημα αυτοδιοικητικά χείλη ότι «ευελπιστούμε ότι οι δράστες της επίθεσης δεν προέρχονται από τους κόλπους της τοπικής κοινωνίας», σαν το πρόβλημα να είναι η «εντοπιότητα» των δραστών!!!

Αυτό που αναρωτιόμαστε είναι το πόση ασφάλεια νιώθουν οι πολίτες, «πίσω από ποιές πλάτες κρύβονται» οι  ένοχοι και πόσες άλλες επιθέσεις έχουν διαπράξει δίχως να έρθουν στο φως της δημοσιότητας, πόσα στόματα παραμένουν κλειστά και γιατί. Μια πόλη δίπλα στα σύνορα που αποτελούσε μέχρι σήμερα παράδειγμα διαπολιτισμικής συνύπαρξης φιλοξενώντας υποδειγματικά εκατοντάδες ξένους φοιτητές και φιλήσυχους μετανάστες που στηρίζουν την τοπική οικονομία, αναρωτιόμαστε, γιατί σήμερα επιλέγει να σιωπά; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]