Ιωάννινα:15 χρόνια στο ίδιο ξενοδοχείο και την απέλυσαν ..Παράσταση διαμαρτυρίαςΤο Σωματείο Επισιτισμού και Τουριστικών Επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων την  Κυριακή  17 / 3  το πρωί πραγματοποίησε κινητοποίηση  στο ξενοδοχείο Βυζάντιο απαιτώντας να παρθεί  πίσω η απόλυση  συναδέλφου καμαριέρας .
Η εργοδοσία έφυγε από την πίσω πόρτα κυριολεκτικά και απέφυγε συνάντηση με αντιπροσωπία του σωματείου. Επόμενο ραντεβού δόθηκε την Τετάρτη  στις  20/ 3 στις  19.οο  έξω από το ξενοδοχείο, ενώ έχει οριστεί και τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση  Εργασίας την Πέμπτη το Πρωί .


"To σωματείο επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων  καταγγέλλει την απόλυση συναδέλφου μας στο Ξενοδοχείο Βυζάντιο που εργάζεται ως καμαριέρα για 15 χρόνια στην ίδια επιχείρηση.
Η εργοδοσία την απολύει ( με προειδοποίηση 4 μηνών για να γλυτώσει και τη μισή αποζημίωση)  με την αιτιολογία ότι από τον Ιούνη δε θα έχει δουλειά και πρέπει να κάνει περικοπές από το μόνιμο προσωπικό.
Συνάδελφοι - σες,
Δεν είναι δικό μας πρόβλημα στο κατά πόσο έχουν ή δεν έχουν πελάτες  τα ξενοδοχεία τους.  Άλλωστε ποτέ δε μοιραστήκαμε και τα κέρδη τους .  Δεν είμαστε συνέταιροι . Είναι ξεκάθαρη η πρόθεση τους ότι θέλουν  να διώξουν μια παλιά εργαζόμενη με προϋπηρεσία και σύμβαση για να πάρουν στη θέση τους νέους με ορισμένου χρόνου και 500 ευρώ .
Εμείς από την πλευρά μας σαν ταξικό σωματείο δεν πρέπει και δε θα το αφήσουμε αναπάντητο. Ως πότε θα επιτρέπουμε να κάνουν οι ξενοδόχοι ότι θέλουν? Να μας χρησιμοποιούν για όσο καιρό μας έχουν ανάγκη  και μετά να μας πετάνε στο δρόμο, αδιαφορώντας για το πως θα ζήσουμε εμείς και οι οικογένειές μας.
 Το ξέρουμε πού καλά ότι οι νόμοι είναι με το δίκιο των εργοδοτών, αυτούς εξυπηρετούν.
Όπως άλλωστε η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει αξιοποιήσει την ανοχή και την επιμονή των εργαζομένων για να κάνει ανακαίνιση στο ξενοδοχείο και να κάνει πιο ελκυστικό το προϊόν της .  Έστησε Ένωση Προσώπων και μείωσε τους μισθούς για  5 χρόνια.
Αυτή η εξέλιξη συνάδελφοι αποδεικνύει περίτρανα ότι όσο υπομονή και να κάνουμε σκύβοντας  το κεφάλι και ο καθένας μόνος του όχι μόνο δε διασφαλίζουμε με αυτό το τρόπο τη ζωή μας, τη δουλειά μας αλλά ίσα - ίσα γινόμαστε πιο ευάλωτοι για περαιτέρω χτυπήματα στα δικαιώματά μας. Αντίθετα η οργάνωση στο σωματείο , η οργάνωση στο χώρο δουλειάς είναι αυτά που μπορεί να έχουν αποτελέσματα, μικρές ή μεγάλες διεκδικήσεις. 

Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απόλυση της συναδέλφου.
Καθολική εφαρμογή της κλαδικής συλλογικής σύμβασης.
Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και των ενώσεων προσώπων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]