Κινητοποίηση αγροτών και κτηνοτρόφων στα διόδια του Ακτίου (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Δυναμική κινητοποίηση με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα πραγματοποίησαν το μεσημέρι του Σαββάτου 2 Φλεβάρη στα διόδια του Ακτίου μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας που λήφθηκε σε πλατιά σύσκεψη στη Βόνιτσα.

Στο πλευρό των αγροτοκτηνοτρόφων βρέθηκαν εργαζόμενοι της ευρύτερης περιοχής, τα συνδικαλιστικά όργανα των οποίων είχαν εκφράσει τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς για την επιβίωσή της και είχαν καταγγείλει τον κυβερνητικό αυταρχισμό με στόχο την τρομοκράτηση των ξεσηκωμένων αγροτών, όπως το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας κ.ά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο χώρο του συλλαλητηρίου υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ ήταν επίσης εμφανής η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων σε όλες τις διασταυρώσεις των δρόμων της γύρω περιοχής.

Χαιρετισμούς στο συλλαλητήριο απηύθυναν ο Νίκος Μωραΐτης, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας και βουλευτής του ΚΚΕ (δείτε βίντεο εδώ), ο Πάνος Καλογιάννης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κατούνας (δείτε βίντεο εδώ), ο Γιάννης Λύτρας, μέλος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ακτίου - Βόνιτσας, ως εκπρόσωπος των μελισσοκόμων (δείτε βίντεο εδώ) και ο Βαγγέλης Βερροιώτης, υποψήφιος δήμαρχος Λευκάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» (δείτε βίντεο εδώ).

Ο Ν. Μωραΐτης αφού επισήμανε ότι οι φτωχοί αγρότες και οι κτηνοτρόφοι βιώνουν τις συνέπειες και τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων του κεφαλαίου διαχρονικά, στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα της κτηνοτροφίας με κυρίαρχα τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής, όπως οι χαμηλές τιμές σε γάλα, κρέας και η απένταξη περιοχών του Δήμου Ακτίου - Βόνιτσας (Βόνιτσα, Άγιος Νικόλαος, Πλαγιά, Περατιά) από την εξισωτική αποζημίωση. Χαρακτήρισε δίκαιο τον αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς, που είναι αγώνας επιβίωσης, ενώ κατήγγειλε την τρομοκρατία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που κατρακυλάει στον αυταρχισμό, σημειώνοντας ότι οι συνταγές αυτές είναι δοκιμασμένες και δεν πρόκειται να κάμψουν την αγωνιστικότητα των αγροτών.

Κλείνοντας το χαιρετισμό του, αφού σημείωσε ότι μέσα από τους αγώνες των αγροτών κερδήθηκαν στο παρελθόν αιτήματα, όπως το ακατάσχετο, που παραμένει όμως να είναι πίσω από τις ανάγκες και το αφορολόγητο για πρώτη φορά στην αγροτιά, πρόσθεσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με όποια μορφή επιλεγεί στην πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας που θα γίνει την Κυριακή, ενώ στις προθέσεις των αγροτών είναι το στήσιμο μπλόκου στην περιοχή μετά από απόφαση κοινής συνεδρίασης των Συλλόγων για τον καθορισμό του ακριβούς σημείου.
 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]