H Πρέβεζα τίμησε με λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Χαράλαμπο

Κάτω από έναν ανοιξιάτικο ουρανό και παρουσία πλήθους κόσμου κορυφώθηκαν σήμερα στην πόλη της Πρέβεζας οι εορτασμοί στη μνήμη του Πολιούχου της Αγίου Χαραλάμπους.Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό στις 7 το πρωί τελέστηκε η λειτουργία του Όρθρου και ακολούθως η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καισαριανής Βύρωνος και Υμμητού κ.Δανιήλ ο οποίος μαζί τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ.Χρυσόστομο λάμπρυναν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσοστόμου.Στην συνέχεια με τιμητική πομπή στην οποία συμμετείχαν οι Μητροπολίτες, οι ιερείς της πόλης, οι αρχές , οι πιστοί καθώς και τιμητικό άγημα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου και μαθητών έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και των Λειψάνων του Αγίου Χαραλάμπους ( ο οποίος το 1854 απάλλαξε την Πρέβεζα από την φοβερή απειλή του λιμού) . Την πομπή συνόδευσαν η μπάντα της 8ης Μεραρχίας Πεζικού Ιωαννίνων καθώς και η Φιλαρμονική Πρέβεζας «Ορφέας» .
Μετά το τέλος της λιτανείας ο Δήμος Πρέβεζας παρέθεσε στους προσκεκλημένους αλλά και στους δημότες της πόλης καφέ στον πολυχώρο της «Λαϊκής Αγοράς».
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους και τον λαό της πόλης, αναφέρθηκε στον βίο και της στάση ζωής του Αγίου Χαραλάμπους, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας.Ο κ. Μπαΐλης επεσήμανε ότι σ' αυτήν την ζοφερή περίοδο θα πρέπει να υπάρξει μια καθολική αντίσταση ενάντια στην αδικία καλώντας σε κοινή προσπάθεια για μια δίκαιη υπέρβαση της σημερινής κρίσης για την διαμόρφωση μιας κοινωνίας χωρίς διακρίσεις και εξαιρέσεις. Στον βίο και το Μαρτύριο του Αγίου Χαραλάμπους προκειμένου να κάνει πράξη την αγάπη για τον Χριστό αλλά και τον συνάνθρωπο αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος απευθύνοντας σε όλους τις πιο θερμές ευχές του για υγεία και ευημερία. Τις ευχές του προς τον λαό της Πρέβεζας εξέφρασε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμμητού κ. Δανιήλ, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου.
Ο Δήμαρχος Πρέβεζας προσέφερε στους προσκεκλημένους Μητροπολίτες από ένα βιβλίο «Ευεργέτες και Δωρητές της Πρέβεζας» του κ.Σπύρου Σουμαλεύρη, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το Χορευτικό του Δήμου το οποίο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς της περιοχής. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, οι βουλευτές Πρέβεζας Κώστας Μπάρκας και Στέργιος Γιαννάκης, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, Δήμαρχοι των όμορων Δήμων, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων από την ευρύτερη περιοχή.
Δημ.Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]