Πώς θα διορθώσετε τις φθορές των διακοπών στο αυτοκίνητό σας


Καθώς αποχαιρετάμε το καλοκαίρι και επανερχόμαστε στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να ξεχάσουμε το αυτοκίνητό μας, το οποίο μας επιτρέπει να διεκπεραιώνουμε όλες τις δουλειές μας καθημερινά. Ένα αρνητικό στοιχείο των διακοπών που πέρασαν είναι ενδεχομένως οι ζημιές που προκλήθηκαν σε αυτό. Όταν η ζέστη είναι υπερβολική και το παρκάρισμα αποδεικνύεται μία δύσκολη υπόθεση, δυστυχώς μπορεί να προκύψουν προβλήματα στο αυτοκίνητό μας όπως γρατζουνιές ή ξεθώριασμα του χρώματος από τον ήλιο. Θα δούμε οπότε ποιες κινήσεις πρέπει να ακολουθήσουμε ώστε να το επαναφέρουμε στην προηγούμενη κατάστασή του.
Το πρώτο που πρέπει να κάνετε γυρνώντας από τις διακοπές είναι να το πλύνετε. Με τον τρόπο αυτό θα δείτε πολύ πιο ξεκάθαρα τις όποιες ζημιές έχει, ώστε να τις διορθώσετε έπειτα. Για ένα καλό και αποτελεσματικό πλύσιμο προμηθευτείτε ένα καλό καθαριστικό και ένα μαλακό σφουγγάρι, καθώς και ένα μηχάνημα για πλύσιμο εάν θέλετε πιο βαθύ καθάρισμα. Σίγουρα σε ένα κατάστημα με ανταλλακτικά αυτοκινήτων και αξεσουάρ θα βρείτε ό, τι χρειάζεστε για ένα καλό πλύσιμο.
Στην περίπτωση που το αυτοκίνητό σας επιστρέφοντας από τις διακοπές έχει κάποιες γρατζουνιές, μην ανησυχήσετε, είναι αρκετά συνηθισμένο. Μία αποτελεσματική λύση για να τις εξαφανίσετε είναι να προμηθευτείτε μία αλοιφή. Φροντίστε πριν την τοποθετήσετε στην επιφάνεια του αυτοκινήτου να το έχετε απομακρύνει από τον ήλιο για αρκετές ώρες, ώστε η επιφάνειά του να έχει κανονική θερμοκρασία. Θα πρέπει να τρίψετε απαλά την αλοιφή με ένα πανί  στο σημείο που έχει γρατζουνιές, χωρίς υπερβολική δύναμη και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα – μισό λεπτό αρκεί. Βεβαιωθείτε επίσης ότι δεν έχετε τοποθετήσει μεγάλη ποσότητα αλοιφής. Σε δεύτερη φάση, σκουπίστε με ένα καθαρό πανί τα υπολείμματα της αλοιφής και αφήστε την να στεγνώσει. Εάν έχει αφαιρεθεί το χρώμα του αυτοκινήτου σας και η γρατζουνιά είναι πιο βαθιά, καλύτερα επισκεφθείτε έναν ειδικό, ώστε να το διορθώσει.
Ακόμα μία συνηθισμένη ζημιά στο αυτοκίνητό μας κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι τα βαθουλώματα στην επιφάνειά του. Εάν δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα από το σημείο με το βαθούλωμα, μπορείτε να επισκεφθείτε έναν ειδικό ο οποίος θα το επαναφέρει στην πρότερη κατάστασή του. Πλέον υπάρχουν σύγχρονες μέθοδοι για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών, ώστε το αυτοκίνητο να επανέρχεται στην κανονική μορφή του χωρίς καμία διαφορά. Μία νέα μέθοδος είναι ότι χρησιμοποιώντας ειδικό φωτισμό, ασκείται πίεση εξωτερικά ή εσωτερικά του σημείου με το βαθούλωμα και αποκαθίσταται χωρίς να τοποθετηθεί βαφή ή στοκάρισμα.
Μην ξεχάστε επίσης ότι η περίοδος μετά το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη για να αλλάξετε υαλοκαθαριστήρες. Λόγω της ζέστης την οποία έχουν υποστεί καθώς και της συχνής χρήσης, συνήθως παρατηρείται η φθορά τους. Σε συνδυασμό με τις βροχές οι οποίες καραδοκούν μόλις χαλάσει λίγο ο καιρός, είναι η ιδανική εποχή για την αλλαγή τους ώστε το φθινόπωρο να σας βρει ετοιμοπόλεμους.


[ΑΡΧΕΙΟ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]