ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Ιωάννινα:Δήλωση Πρέντζα με αφορμή τις δηλώσεις Ριζόπουλου

Η εργατική λαϊκή πλειοψηφία του λαού να μην ψάχνει ανάμεσα στην Σκύλλα και την Χάρυβδη αλλά να κάνει τη διαφορά δυναμώνοντας το ΚΚΕ παντού.

Ο νέος υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Ριζόπουλος, με τις πρόσφατες δηλώσεις και τις συναντήσεις του επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι επιθυμεί να γίνει ο εκλεκτός των μεγαλοεπιχειρηματιών στην Ήπειρο, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες και τα προβλήματα του λαού της περιοχής.
Βασικό θέμα των συζητήσεών του με τους αντίστοιχους φορείς που συναντήθηκε σε Άρτα και Πρέβεζα, ήταν τα  διάφορα «οράματα» της παράταξής του για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων στην περιοχή.
 Ακούσαμε πολλά λόγια για την ενίσχυση των ξενοδόχων και των βιομηχάνων. Δεν ακούσαμε όμως τίποτα για τις χιλιάδες οικογένειες ανέργων και εργατών που δουλεύουν με μισθούς πείνας, για τους χιλιάδες μικρούς αγρότες της Ηπείρου που στενάζουν να συντηρήσουν τις οικογένειες τους, για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους που βλέπουν τα λουκέτα να απειλούν το μαγαζί τους.
Είναι ολοφάνερο ότι κινείται στην ίδια ρότα με τον έτερο υποψήφιο και νυν περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη. Δείχνει καθαρά την κοινωνική τάξη που θέλει να “υπηρετήσει” ως υποψήφιος Περιφερειάρχης, δηλαδή την τάξη των μεγάλων επιχειρηματιών. Πίσω από την «αντι-Καχριμανική» ρητορική που αποτελεί θεμέλιο λίθο της επικοινωνιακής του στρατηγικής, βρίσκεται η προσπάθεια να εκφράσει και νέους οικονομικούς «παίκτες» που θέλουν να μπουν στο παιχνίδι διεκδίκησης των χρηματοδοτικών πακέτων που προσφέρει η νέα περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027. Γι αυτό οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα απολύτως συμφέρον να στοιχηθούν πίσω από πρωταγωνιστές ενός υπαρκτού καυγά που γίνεται για το ποιος θα βγει πιο ισχυρός στη νέα φάση της αναιμικής ανάκαμψης που βρίσκεται η οικονομία.
Οι νέες “εντυπωσιακές” έννοιες της  «περιφερειακότητας» και οι ευφάνταστες προτάσεις για νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αυταπάτη για περιθώρια μεγάλων αυτοδιοικητικών ελιγμών και αλλαγής προτεραιοτήτων τη στιγμή που ο Κλεισθένης σφίγγει ακόμη περισσότερο τη θηλιά της απόλυτης ευθυγράμμισης των περιφερειών στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς ΕΕ και κυβέρνησης .
Οι εργάτες και οι μισθωτοί του δημοσίου,  οι φτωχοί αγροτοκτηνοτρόφοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, οι γυναίκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας, οι συνταξιούχοι, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού γνωρίζει ότι από την ανάπτυξη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή θα συνεχίζουν να κερδίζουν μόνο οι λίγοι που τους κλέβουν τον μόχθο και τον ιδρώτα τους.
Η εργατική λαϊκή πλειοψηφία του λαού δεν χρειάζεται λοιπόν να ψάχνει τις κάλπικες διαφορές ανάμεσα σ΄ αυτούς που εκφράζουν διαφορετικά επιχειρηματικά συμφέροντα, αλλά να δυναμώσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε κάθε Δήμο και στην Περιφέρεια και να κάνουν πιο δυνατό το ΚΚΕ την Ευρωβουλή και στην Βουλή. Έτσι ο λαός θα έχει δυνατό οργανωτή της λαϊκής αντιπολίτευσης και αντεπίθεσης, για να μπορεί να παλέψει περήφανα για τα δικά του συμφέροντα κάτω από την σημαία των δικών του αναγκών και όχι κάτω από ξένες σημαίες προσδοκώντας με παθητικότητα τα ψίχουλα που περισσεύουν από τον ανταγωνισμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
ΠΡΕΝΤΖΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΜΕ ΤΗ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]