ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αποφάσεις για σημαντικά θέματα στο Δημ.Συμβούλιο του Δήμου Δωδώνης

O Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης  κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου ενημέρωσε το σώμα για δύο σοβαρά ζητήματα που ανέκυψαν το τελευταίο διάστημα.
Το πρώτο ήταν η μετονομασία της Τοπικής Κοινότητας Πλατανίων σε Τσερίτσανα, από το αρμόδιο Συμβούλιο Τοπωνυμιών. Ύστερα από μια μακροχρόνια προσπάθεια, εξήντα πέντε ολόκληρων ετών, η παγιωμένη βούληση των κατοίκων του χωριού και των επίσημων φορέων έλαβε αίσιο τέλος. Ο κ. Ντακαλέτσης, σε κλίμα ικανοποίησης και δικαίωσης, παρόντος του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τσεριτσάνων (Πλατανίων), ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που, διαχρονικά, συνέδραμαν στην πολυετή προσπάθεια της μετονομασίας. Κυρίως, όμως, ευχαρίστησε τους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι με την ομοθυμία, την αστείρευτη διάθεση για διεκδίκηση και την πρόσφατη συγκέντρωση υπογραφών, αποτέλεσαν την κινητήριο δύναμη και το βασικό όπλο για επισταμένη προσπάθεια κι αγώνα από την πλευρά της δημοτικής αρχής.
Το δεύτερο θέμα στο οποίο αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Δωδώνης ήταν η νέα Υπουργική Απόφαση αναφορικά με την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος. Το ζήτημα αυτό, που εγείρει πληθώρα αντιδράσεων από το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα συζητηθεί εκτενώς σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δωδώνης.


Ως προς τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για τα ακόλουθα:
Σύσταση οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού: Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Δωδώνης και η σύσταση 14 οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο θα λειτουργεί πλέον μέσω του Αυτοτελούς Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου.

Έγκριση μελέτης και δημοπράτησης χώρου για το Μουσείο Εικονικής Πραγματικότητας στη Δωδώνη. 
Με την απόφαση αυτή, οδηγείται στην τελική φάση υλοποίησης ένα μεγάλο έργο πνοής για τον Δήμο Δωδώνης, η δημιουργία Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας, με χρηματοδοτική κάλυψη του προγράμματος Milestones II.
Συζήτηση επί του σχεδίου Π.Δ/τος «Χαρακτηρισμός της υδάτινης, χερσαίας και ευρύτερης περιοχής της λίμνης Παμβώτιδας ως Περιφερειακό Πάρκο». 

Κατόπιν προτάσεως του Δημάρχου, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει το εν λόγω θέμα για επόμενη συνεδρίαση, διότι στο σχέδιο του Π. Δ/τος δεν αποτυπώνεται η υφιστάμενη κατάσταση. Ενδεικτικά αναφέρθηκε ότι η Ιόνια Οδός παρουσιάζεται με την παλαιά χάραξη, τα όρια των οικισμών εμφανίζονται λαθεμένα, δεν έχει αφαιρεθεί το Στρατόπεδο «Παπαγεωργίου» στο Αβγό και δεν έχουν καταγραφεί, στο σύνολό τους, οι καταβόθρες αποστράγγισης των όμβριων υδάτων. Κατ’ επέκταση, ζητήθηκε η σύγκλιση ειδικού κλιμακίου από το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να καταγραφεί επιτόπου η πραγματική εικόνα και να πραγματοποιηθεί ουσιαστική διαβούλευση.
Συμμετοχή στην 8η διακρατική συνάντηση του δικτύου INT-HERIT, του προγράμματος URBACT III, στο Cahors της Γαλλίας. 

Το πρόγραμμα URBACT III αποτελεί ένα ενεργό πρόγραμμα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και συμμετοχικής προσέγγισης, σε θέματα διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, το οποίο ο Δήμος Δωδώνης υποστηρίζει σταθερά. Απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πολιτιστικής στρατηγικής που θα οδηγήσει σε οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Υποβολή πρότασης στο έργο «MileSTONES III»
Εγκρίθηκε η κατάθεση φακέλου κοινής πρότασης από τον Δήμο Δωδώνης, για το έργο MileSTONES III, ως επικεφαλής εταίρος του σχήματος.

Μετάβαση του Χορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων στην Πίτα του Ηπειρώτη. Αποφασίστηκε η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης του Χορευτικού Ομίλου της Αδελφότητας Σκλιβανιτών Ιωαννίνων, με σκοπό τη μετάβασή τους στην Αθήνα, προκειμένου να παραστούν στην εκδήλωση με τίτλο «Πίτα του Ηπειρώτη», που διοργανώνει η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Στην εκδήλωση αυτή, θα βραβευτεί η Αδελφότητα Σκλιβανιτών για την πολυετή προσφορά της στην παράδοση και στον πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]