ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Κάλεσμα μπλόκου της Νίκαιας

Τα μνημόνια που ψήφισαν και εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι επιπτώσεις από την Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχουν αποδεκατίσει το εισόδημα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων, μάς σπρώχνουν στον Καιάδα του ξεκληρίσματος, στην αφόρητη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Βγήκαμε με τα τρακτέρ στα μπλόκα για την επιβίωσή μας. Για να έχουμε ένα βιώσιμο εισόδημα, με το οποίο οι οικογένειές μας θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Για να μην ξεριζωθούμε από τα χωριά μας, να συνεχίσουμε να παράγουμε.

Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα που αγοράζουμε όλοι πανάκριβα στα Σούπερ Μάρκετ, οι εμποροβιομήχανοι τα παίρνουν σε εξευτελιστικές τιμές από τους παραγωγούς. Πατώντας στις πλάτες των αντιλαϊκών πολιτικών των κυβερνήσεων, κερδοσκοπούν ασύστολα σε βάρος και των αγροτοκτηνοτρόφων και της λαϊκής κατανάλωσης, εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη. Παλεύουμε ενάντια στην κερδοσκοπική ασυδοσία και στην αισχροκέρδεια των εμποροβιομηχάνων και των μονοπωλίων. Διεκδικούμε τιμές για τους παραγωγούς που θα καλύπτουν το υψηλό κόστος παραγωγής και θ’ αφήνουν βιώσιμο εισόδημα. Απαιτούμε φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για τη λαϊκή κατανάλωση.

Η κυβέρνηση, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια και ζωτικής σημασίας αιτήματά μας, επιχειρεί να μας τρομοκρατήσει με τα “αγροτοδικεία” που υποσχόταν ότι θα τα καταργήσει. Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς μεθόδευσης δικαστική δίωξη που κίνησε η Εισαγγελέας της Λάρισας σε βάρος στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κι άλλων αγροτών, με την απαράδεκτη κατηγορία ότι παρακίνησαν τους αγρότες να στήσουν το μπλόκο της Νίκαιας. Η ευθύνη γι’ αυτή τη δίωξη που πλήττει το συνδικαλιστικό δικαίωμα, ανήκει στην κυβέρνηση κι ας μην κρύβεται πίσω από τον “υπερβάλλοντα ζήλο” της Εισαγγελέα. Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν μας τρομάζει, αλλά μας πεισμώνει να συνεχίσουμε τον αγώνα ακόμα πιο δυνατά. Καλούμε όλους τους αγρότες, τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Λάρισας κι όλης της Θεσσαλίας, να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους διωκόμενους αγρότες, που θα πραγματοποιηθεί έξω από τα δικαστήρια της Λάρισας την ημέρα της δικής, την 1 Μάρτη.

Η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι τα αιτήματά μας είναι υπερβολικά και πως το στήσιμο μπλόκων στους δρόμους θα έχει επιπτώσεις σε άλλες κοινωνικές ομάδες, για να σπείρει τη διχόνοια ανάμεσα στους αγρότες και τα άλλα λαϊκά στρώματα και να υποκινήσει τον λεγόμενο “κοινωνικό αυτοματισμό”. Οι αγρότες με τους εργατοϋπάλληλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματοβιοτέχνες και τους εμπόρους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών δεν έχουμε διαφορές και αντιπαραθέσεις. Εχουμε κοινό αντίπαλο την αντιλαϊκή πολιτική, κοινά προβλήματα και αιτήματα και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας μας. Ζητάμε τη λαϊκή αλληλεγγύη στον ζωτικής σημασίας αγώνα μας. Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους και το λαό της Θεσσαλίας, να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα της αγροτιάς, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Φλεβάρη, στη 1μμ, στο μπλόκο της Νίκαιας.


1 Φεβρουαρίου 2019

ΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]