Συνάντηση Ριζόπουλου με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων

Θα προσφέρουμε στα Βόρεια Τζουμέρκα την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν
Συνάντηση Σπύρου Ριζόπουλου με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ

Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος συναντήθηκε σήμερα Τρίτη, με τον δήμαρχο Βορείων Τζουμέρκων Ιωάννη Σεντελέ.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σε εξαιρετικό κλίμα εξετάστηκαν διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν στο δήμο αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμαρχος ενημέρωσε για τα συγκεκριμένα προβλήματα που ζητούν επείγουσες λύσεις και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης αφού ανέλυσε τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει η Περιφερειακότητα δεσμεύθηκε ότι τα Βόρεια Τζουμέρκα θα έχουν την ανάπτυξη που δικαιούνται και αξίζουν.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις
Ιωάννης Σεντελές
«Τα Τζουμέρκα -και εδώ συμπεριλαμβάνω όχι μόνο τα Βόρεια αλλά και τα Κεντρικά- αποτελούν μια ενιαία περιοχή η οποία τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με ραγδαίο ρυθμό. Και είναι προφανές ότι, στην προσπάθειά μας αυτός ο ρυθμός να ενταθεί, ζητούμε τη στήριξη από όλες τις περιφερειακές παρατάξεις που θα λάβουν μέρος στις επόμενες εκλογές.
Έτσι σήμερα έχοντας την ευκαιρία να αναπτύξουμε προς τον κ. Ριζόπουλο και την παράταξή του τις θέσεις και τα ζητήματά μας, τα προβλήματα και τις αγωνίες μας, καταλήξαμε να πούμε και να συμφωνήσουμε ότι πράγματι η περιοχή των Τζουμέρκων αξίζει της γενικότερης προσοχής.
Οπότε, θα θέλαμε κάθε περιφερειακή παράταξη να εντάξει στο γενικότερο πρόγραμμά της την περιοχή των Τζουμέρκων με έναν ιδιαίτερο τρόπο που θα λύνει ή τουλάχιστον θα προωθεί τη λύση όλων αυτών των ζητημάτων.»

Σπύρος Ριζόπουλος
«Ευχαριστώ το δήμαρχο που μας δέχθηκε. Είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια μεγάλη και εποικοδομητική συζήτηση επί παντός επιστητού που αφορά το δήμο.
Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω στο δήμαρχο την αντίληψη της Περιφερειακότητας και τις νέες αντιλήψεις περιφερειών. Με δεδομένο το πώς ακριβώς αλλάζουν και οι δομές ανάπτυξης και στις Βρυξέλλες για τα νέα ΠΕΠ πρέπει πλέον όλοι να αντιλαμβανόμαστε την έννοια της περιφερειακότητας και πως μπορούμε να δούμε την Ήπειρο συνολικά.
Το πρώτο πράγμα στο οποίο πρέπει να φανούμε αρωγοί στα Βόρεια Τζουμέρκα είναι να αποκαταστήσουμε την έλλειψη δίκαιης ανάπτυξης η οποία πρέπει ουσιαστικά να βοηθήσει όλες εκείνες τις περιοχές που έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα να έρθουν σε μία κοινή συνιστώσα όσον αφορά τις δυνατότητες προσέλκυσης κόσμου. Ιδίως εδώ στα Βόρεια Τζουμέρκα που είναι σαφές ότι το τουριστικό προϊόν προχωρά σταθερά, εναλλακτικά και συμβατικά.
Το δεύτερο ζήτημα, το οποίο είναι εξίσου σημαντικό, βλέποντας αυτή την ανάγκη ισορροπίας, είναι ότι θα παρακολουθήσουμε με ενδιαφέρον τη σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιονία οδό. Είναι όμως ένα πράγμα η ανάγκη σύνδεσης ενός αυτοκινητοδρόμου για να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες και άλλο η ανάγκη συντήρησης του δικτύου ούτως ώστε να μπορέσει να ενισχύσει την προσέλκυση εκείνων που θέλουμε να βιώσουν τα Τζουμέρκα ως εμπειρία.
Το τρίτο θέμα, το οποίο είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και με το διευθυντή του αγροτικού συνεταιρισμού στη Θεσπρωτία, που φαίνεται ότι είναι μια μεγάλη προοπτική και λύνει και το ζήτημα των βοσκοτόπων είναι η ανάπτυξη των κτηνοτροφικών πάρκων. Και εκεί θα πρέπει να δώσουμε μαζί με το δήμαρχο τη μάχη της προσαρμογής και της νοοτροπίας των κτηνοτρόφων σε αυτή τη λογική.
Για το τέταρτο ζήτημα πριν περίπου ένα χρόνο είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε μία κοινωνική διαβούλευση στο Ελληνικό. Θέσαμε ανοικτά το ζήτημα ότι πιστεύουμε πως ο περιφερειακός σχεδιασμός της ανακύκλωσης δεν δουλεύει και δεν παράγει αποτελέσματα. Και κάποια πράγματα πρέπει να τα δούμε από την αρχή.
Συμφωνήσαμε ότι σε αυτό το ζήτημα πρέπει να δούμε στρατηγικά και το θέμα της μεταφοράς των σκουπιδιών από το Ιόνιο. Κάτι το οποίο έρχεται και επιβεβαιώνει -δυστυχώς ή ευτυχώς και πρέπει να το καταλάβουμε- ότι η σχέση μας με τις υπόλοιπες Περιφέρειες είναι εκ των πραγμάτων ανταγωνιστικές και πρέπει να προστατεύσουμε οι ίδιοι την Περιφέρειά μας.
Πως θα προχωρήσουμε σε αυτές τις αλλαγές; Είναι σημαντικό να θυμίσω πως θεωρώ ότι ο νέος Περιφερειάρχης πρέπει να έχει μια συλλογική αντίληψη σχέσης με όλους τους δημάρχους. Θέλω να γνωρίζετε ότι απ’ όποια θέση κι αν βρεθούμε και οι δύο, δήμαρχε, με ενδιαφέρει το πνεύμα συλλογικότητας το οποίο επιδείξατε στη σημερινή μας συνάντηση.
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι επιθυμία μου είναι να θεσπίσω αμέσως την επιτροπή παρακολούθησης του έργου της Περιφέρειας γιατί είναι σημαντικό όλοι οι δήμαρχοι να αντιλαμβάνονται ο ένας τα προβλήματα των άλλων.
Και πάνω απ’ όλα οι κάτοικοι των Βορείων Τζουμέρκων όπως και οι υπόλοιποι Ηπειρώτες θα πρέπει γνωρίζουν ότι θα έχουν έναν περιφερειάρχη ο οποίος θα είναι ο πρέσβης τους όπου χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]