Καταγγέλλουν πως σκότωσαν 6 άλογα στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς.

Σε ένα ανελέητο μπαράζ θανατώσεων αλόγων ιδιοκτησίας, έχει προβεί τις τελευταίες ημέρες άγνωστος δράστης στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες κατοίκων και των ιδιοκτητών.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, 6 άλογα έχουν πέσει νεκρά από το όπλο του δράστη, για τον οποίον έχει γίνει μήνυση κατά αγνώστου στο Αστυνομικό Τμήμα Παραμυθιάς, το οποίο αξίζει να σημειωθεί πως εχει εντοπίσει μόνο το ένα (για το οποιο σχηματίστηκε δικογραφία)

Οι κάτοικοι της κοινότητας είναι ανάστατοι από τα συνεχόμενα περιστατικά, ενώ ιδιοκτήτες των αλόγων έχουν περισυλλέξει τους κάλυκες για να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία.

Η νομοθεσία είναι εξαιρετικά αυστηρή για παρόμοιες περιπτώσεις και προβλέπει διοικητικό πρόστιμο που στην συγκεκριμένη περίπτωσή (αν όντως είναι 6) ξεπερνά τις 180.000 καθώς και φυλάκιση.

Σε δηλώσεις της στην paramythia-online.gr, η υπεύθυνη της φιλοζωικής Παραμυθιάς κ. Σταματία Μάρκου, κάνει λόγο για ανθρωπόμορφα τέρατα που αντί να ενσωματωθούν με το ανθρώπινο σύνολο, συνεχίζουν τα εγκλήματα τα τους σε ανυπεράσπιστα πλάσματα..

«Ενημερωθήκαμε για θανάτωση αλόγου και ο κτηνίατρος που κλήθηκε διαπίστωσε πως ο θάνατος προέκυψε απο πυροβόλο όπλο.Τα ζώα αντί να τα προστατεύουμε, τα σκοτώνουμε. Η λέξη ζώο ειναι από την λέξη ζωή και δεν υπάρχει κανένας λόγος να στερούμε από αυτές της ψυχές την ζωή. Η φιλοζωική ομάδα Παραμυθιάς καθώς και το φιλοζωικό σωματείο Ηγουμενίτσας θα πράξει τα δέοντα για να οδηγηθεί ο δράστης στην δικαιοσύνη” σημειώνει η υπεύθυνη της φιλοζωικής Παραμυθιάς.
πηγή paramythia-online.gr
Φωτογραφία αρχειου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]