3 μύθοι και αλήθειες για τα προφυλακτικά




                Το σεξ και η αντισύλληψη είναι θέματα που συγκεντρώνουν ίσως τις περισσότερες αμφισβητήσεις και συζητήσεις μεταξύ των ανθρώπων. Τα προφυλακτικά, η πιο γνωστή και μακραίωνη μέθοδος αντισύλληψης, έχουν δημιουργήσει γύρω από το όνομά τους ένα μύθο. Ορισμένοι τα υποστηρίζουν φανατικά ως τη μόνη αξιόπιστη μέθοδο που συνδυάζει προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αποφυγή ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Άλλοι, ωστόσο, τα κατηγορούν ως άβολα τόσο στην αίσθηση όσο και χρήση. Το πρόβλημα είναι ότι γύρω από τα προφυλακτικά κυκλοφορούν διάφοροι μύθοι, οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Και αυτό είναι πρόβλημα, επειδή η μειωμένη χρήση προφυλακτικών οδηγεί σε αύξηση των αμβλώσεων αλλά και των κρουσμάτων σεξουαλικών ασθενειών. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι ακριβώς ισχύει, γιατί η γνώση είναι δύναμη!
Μύθος 1ος: Τα προφυλακτικά δεν παρέχουν ικανοποιητική αντισύλληψη
                Τα προφυλακτικά είναι από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης σε ποσοστό 95%. Καμία μέθοδος αντισύλληψης, ακόμα και τα αντισυλληπτικά χάπια που αναστέλλουν την ωορρηξία της γυναίκας, δεν παρέχουν ποτέ 100% προστασία από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, αφού μιλάμε πάντα για χρήση σε εκατομμύρια ανθρώπους με πολλές αποκλίσεις, ώστε να μη μπορεί να επιτευχθεί στατιστικά το απόλυτο 100%. Ωστόσο, το ποσοστό προστασίας των προφυλακτικών ανεβαίνει όταν γίνεται σωστή χρήση του, όταν δηλαδή αυτό φοριέται αδιάλειπτα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής και δεν συνδυάζεται με ακατάλληλα λιπαντικά gel.
Μύθος 2ος: Τα προφυλακτικά μειώνουν την ευχαρίστηση
                Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτό το θέμα. Ότι τα προφυλακτικά διακόπτουν το ερωτικό παιχνίδι, ότι η αίσθηση ανάμεσα στους δύο παρτενέρ ελαττώνεται αποφασιστικά, ότι δεν επιτρέπουν άνεση στις κινήσεις… Παλαιότερα, όλες αυτές οι αιτιάσεις δεν ήταν δίχως έρεισμα, όμως πλέον η τεχνολογία έχει προχωρήσει. Τα προφυλακτικά κατασκευάζονται από πολύ λεπτά υλικά, τα οποία δεν γίνονται καν αντιληπτά ως αίσθηση, έχουν τέλεια εφαρμογή επιτρέποντας πλήρη ελευθερία κινήσεων, έχουν ευχάριστο άρωμα και είναι τόσο ευκολοφόρετα που σε καμία περίπτωση δεν καταστέλλουν το πάθος. Αντίθετα, μετά από μια ελάχιστη διακοπή μερικών δευτερολέπτων το βοηθούν να εξελιχθεί χωρίς το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή νοσήματος.
Μύθος 3ος: Τα προφυλακτικά προκαλούν αλλεργία
                Πολλοί άνδρες φοβούνται να φορέσουν προφυλακτικό από το φόβο αλλεργιών, ενώ και ορισμένες γυναίκες ανησυχούν για αυτό. Όμως, στην πραγματικότητα έχει γίνει πολλή κουβέντα επί του θέματος για το τίποτα. Το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν αλλεργία στο latex κυμαίνεται σε λιγότερο από 1%. Το latex είναι φυσικό υλικό, το οποίο προέρχεται από το γαλακτώδη χυμό του καουτσουκόδεντρου και χρησιμοποιείται σε διάφορα αντικείμενα, όπως μπαλόνια και πιπίλες. Η πιθανότητα, λοιπόν, να εμφανίσει κάποιος αλλεργίες σε αυτό το φυσικό υλικό είναι πολύ χαμηλή. Ακόμα, όμως, και αν γίνει κάτι τέτοιο, η αλλεργία αυτή δεν είναι απειλητική για τη ζωή, αφού εμφανίζεται με φαγούρα και εξανθήματα, τα οποία υποχωρούν αμέσως με την αφαίρεση του προφυλακτικού. Επιπλέον, κατασκευάζονται προφυλακτικά και από άλλα υλικά, όπως νιτρίλιο και πολυουρεθάνη, τα οποία δεν προκαλούν αλλεργίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]