Ήπειρος:271 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα ...9 περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας...

-"Μπλόκο" σε ποσότητες ναρκωτικών 

Μηνιαία δραστηριότητα των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ηπείρου
Με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, σχετικά με τα αποτελέσματα της αστυνομικής ανταπόκρισης της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, δημοσιοποιούνται στοιχεία που αφορούν το σύνολο των συλλήψεων και ε
ξιχνιάσεων σε Ιωάννινα, Θεσπρωτία, Πρέβεζα και Άρτα καθώς και οι σημαντικότερες υποθέσεις που απασχόλησαν τις αστυνομικές υπηρεσίες κατά το μήνα Ιανουάριο.
Συνελήφθησαν συνολικά (271) άτομα και ειδικότερα:
Για παραβάσεις του Ν. «περί αλλοδαπών»: -144-
Για ληστεία - εμπρησμό: -3-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Ναρκωτικών»: -28-
Για παραβάσεις του Ν. «περί Όπλων»: -7-
Για κλοπές - διαρρήξεις: -6- 
Για εξύβριση, απειλή, αντίσταση, απείθεια, φθορές, αυτοδικία, σωματικές βλάβες: -24-
Για ενδοοικογενειακή βία: -9-
Για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λπ.): -31-
Για υπεξαίρεση: -2-
Για διατάραξη οικιακής ειρήνης: -2-
Για ψευδή καταμήνυση – ανώμοτη κατάθεση: -1-
Για κακόβουλη βλασφημία: -3-
Για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα: -2-
Για διάφορα αδικήματα του Π.Κ. και των Ειδικών Ποινικών Νόμων (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Γ.Ο.Κ., παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό Πλημμελήματος κ.λπ.): -9-
Εξιχνιάστηκαν:
Τρεις υποθέσεις ληστείας
Πενήντα οχτώ υποθέσεις κλοπών – διαρρήξεων
Είκοσι τρεις υποθέσεις ναρκωτικών
Δύο υποθέσεις απάτης
Έντεκα υποθέσεις όπλων
Δύο υποθέσεις λαθρεμπορίου
Τρεις υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων
Κατά τη διερεύνηση των υποθέσεων που απασχόλησαν τις Αστυνομικές Υπηρεσίες, κατασχέθηκαν διάφορα αντικείμενα, από τα οποία ξεχωρίζουν: 
Κάνναβη: -233- κιλά και -506,6- γραμμάρια
Ηρωίνη: -30,30- γραμμάρια
Κοκαΐνη: -44- γραμμάρια
Ναρκωτικά χάπια: -97-
Κυνηγετικά όπλα: -1-
Μαχαίρια: -4-
Φυσίγγια: -57-
Ζυγαριές: -1-
Λαθραίος καπνός: -1- κιλό και -230- γραμμάρια
Χρηματικό ποσό: -270- ευρώ
Ανευρεθέντα οχήματα (Ι.Χ.Ε. – Ι.Χ.Φ. - μοτ/τες- μοτ/τα): -6-
Υπενθυμίζονται ενδεικτικά, σημαντικές υποθέσεις:
Την (04-01-2019), συνελήφθη στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, 36χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εννέα καταδικαστικές αποφάσεις, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, κλοπές και παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Την (07-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, στην Πρωτόπαππα Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 34χρονος αλλοδαπός.
Την (09-01-2019), συνελήφθη στην Άρτα, 46χρονος ημεδαπός, που εμπλέκεται σε δώδεκα υποθέσεις διαρρήξεων - κλοπών σε καταστήματα στην πόλη της Άρτας και της Πρέβεζας.
Την (13-01-2019), (15-01-2019) και (21-01-2019) συνελήφθησαν στην Ολυμπία Οδό, στο Σμέρτο και στο Ράγιο Θεσπρωτίας, τρεις αλλοδαποί (δύο άνδρες και μία γυναίκα), οι οποίοι μετέφεραν, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους περίπου (111) κιλών.
Την (24-01-2019), εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο ημεδαπών γυναικών, ηλικίας 39 και 31 ετών, οι οποίες στοχοποιούσαν μονοκατοικίες ηλικιωμένων και αφαιρούσαν κυρίως χρηματικά ποσά.
Την (28-01-2019), συνελήφθη στους Μελιγγούς Ιωαννίνων, 22χρονος έμπορος ναρκωτικών, ο οποίος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο πάνω από (122) κιλά κάνναβης ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παραβάσεις της νομοθεσίας «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» και «περί αλλοδαπών».
Την (29-01-2019), εξιχνιάστηκαν (30) υποθέσεις κλοπών, που διαπράχθηκαν κυρίως σε εξοχικές κατοικίες, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και δωμάτια ξενοδοχείων, στην ευρύτερη περιοχή των Συβότων και της Πέρδικας Θεσπρωτίας και ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 41 ετών, οι οποίοι αφαιρούσαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα ενώ εκτιμάται ότι η λεία από την εγκληματική τους δράση υπερβαίνει τις (74.000) ευρώ.
Την (30-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη ταβέρνας στην περιοχή των Ιωαννίνων και ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία δύο δραστών, ηλικίας 55 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Την (31-01-2019), εξιχνιάστηκε υπόθεση απάτης σε βάρος ιδιοκτήτη μάνδρας αυτοκινήτων σε περιοχή της Αττικής και ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος ημεδαπός, ο οποίος με το πρόσχημα υποτιθέμενης πώλησης δύο Ι.Χ. Φορτηγών αυτοκινήτων, απέσπασε το χρηματικό ποσό των (11.160) ευρώ.
Συνελήφθησαν συνολικά επτά άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα, για διάφορα ποινικά αδικήματα (ληστεία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, εμπρησμός με πρόθεση, επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοκατοχή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και ληστεία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]