Δήμος Ιωαννιτών:Αυξημένες οι εισπράξεις παρά τις μειώσεις τελών


Με θετικό πρόσημο και το 2018 στα οικονομικά του Δήμου
Θετικό πρόσημο για τέταρτη συνεχή χρονιά έχει ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Ιωαννιτών, καθώς τα πρώτα στοιχεία που αφορούν το κλείσιμο του 2018 δείχνουν αύξηση των εισπράξεων παρά τις μειώσεις τελών που προηγήθηκαν.
Ο αντιδήμα
ρχος Οικονομικών, Θωμάς Γιωτίτσας, με δηλώσεις του σήμερα το πρωί, έκανε λόγο για μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά αποδίδοντας τα εύσημα στην Οικονομική υπηρεσία για «τη σοβαρή και συστηματική δουλειά».
Όπως τόνισε ο κ. Γιωτίτσας, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι σε θέση να ανακοινώσει με αριθμούς την πλήρη εικόνα των οικονομικών του Δήμου για το 2018 η οποία φέρνει ένα πλεόνασμα στα ανταποδοτικά τέλη της τάξης του 1,5, εκ. ευρώ.
«Αυτά τα χρήματα-τόνισε ο κ. Γιωτίτσας- θα επιστραφούν στους δημότες με έργα σε τομείς όπως η καθαριότητα και ο οδοφωτισμός. Είναι μεγάλη επιτυχία ότι παρά τη μείωση των δημοτικών τελών σε επιχειρήσεις που ίσχυε το 2018 κατορθώσαμε να έχουμε αύξηση των εισπράξεων, μεγάλο μέρος των οποίων είναι και από παλιές οφειλές».

Ευπαθείς ομάδες – δημοτικά τέλη
Ο κ. Γιωτίτσας κάλεσε όσους δημότες ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες (ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, μονογονεϊακές οικογένειες, άνεργοι, κ.α.) να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη που δικαιούνται, προσθέτοντας ότι από την ερχόμενη Δευτέρα όλα τα δικαιολογητικά θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Δήμου αλλά και στο κτίριο της Οικονομικής Υπηρεσίας.
«Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωσης και απαλλαγής από τα Δημοτικά Τέλη που ξεκινήσαμε εδώ και δύο χρόνια για τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες συνανθρώπων μας. Για το λόγο αυτό τους καλώ να καταθέσουν τις αιτήσεις τους για να επωφεληθούν από τις προβλέψεις που υπάρχουν στην απόφαση για τα δημοτικά τέλη», είπε ο κ. Γιωτίτσας.

Επιχορήγηση Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στη διαδικασία επιχορήγησης αθλητικών σωματείων και πολιτιστικών συλλόγων η οποία έχει ήδη ξεκινήσει, κάνοντας γνωστό ότι η κατάθεση των δικαιολογητικών πήρε παράταση μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
«Η εικόνα που έχουμε από την περσινή, πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου αυτού είναι ενθαρρυντική. Επιχορηγήσαμε με 100.000 ευρώ όλα τα Σωματεία και τους Συλλόγους που κατέθεσαν αίτηση για δικαιούταν ενίσχυσης. Το ίδιο θα κάνουμε και φέτος με αυξημένο τον προϋπολογισμό κατά 20.000 ευρώ. Παράλληλα όμως, ειδικά για τους Αθλητικούς Συλλόγους, θεσπίζουμε νέα πιο αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη, μεταξύ άλλων, τον αριθμό των αθλητών, των προπονητών, τις επιτυχίες, την ιστορία του κάθε Συλλόγου κτλ», κατέληξε ο κ. Γιωτίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]