Μάχη να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι ...Ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Περιφ.Ηπείρου για τις νέες χιονοπτώσεις ..[βίντεο-φωτογραφίες]

Η νέα επιδείνωση του καιρού με την ονομασία "Υπατία"  έφερε  νέες χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων  και στα ορεινά της Άρτας .
 Κλειστά είναι και σήμερα τα σχολεία  στην πόλη των Ιωαννίνων ,στο Δήμο Πωγωνίου ,στο Δήμο Δωδώνης ,στο Δήμο Ζίτσας και σε άλλους δήμους.
Δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα δικαστήρια ενώ κλειστό είναι και το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων 
Ο Δήμος Ιωαννιτών  συνιστά στους   πολίτες  να περιορίσουν στις άκρως απαραίτητες τις μετακινήσεις τους ,πεζοί και με οχήματα, λόγω των άσχημων  καιρικών συνθηκών .
Τα συνεργεία του Δήμου καθώς και μισθωμένα ιδιωτικά οχήματα σε συνεργασία και με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας βρίσκονται από χθες το βράδυ στους δρόμους δίνοντας προτεραιότητα σε οδικές αρτηρίες που οδηγούν στα νοσοκομεία.
Όπως είπε μιλώντας στο epirus-tv-news.gr  ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου κ.Δημήτρης Μαυρογιώργος οι έντονες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων από τις 3 τα ξημερώματα με το ύψος της χιονόστρωσης σε κάποια σημεία να ξεπερνά τα 30 εκατοστά.Τα μηχανήματα της Περιφέρειας μαζί  με τα μισθωμένα των Δήμου  δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτές  τις κεντρικές αρτηρίες στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων καθώς και στους δρόμους που οδηγούν στα 2  νοσοκομεία ,το Πανεπιστημιακό και το νοσοκομείο Χατζηκώστα.
Με την πολύτιμη συνδρομή της Π.Υ και του ΕΚΑΒ εξυπηρετούνται περιστατικά νεφροπαθών  που χρήζουν   άμεσης μεταφοράς στα νοσοκομεία  για αιμοκάθαρση .
 Σημειώνεται ότι έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία προς όλες τις κατευθύνσεις στα φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων σε όλα τα οδικά δίκτυα .
Και ενώ νέες χιονοπτώσεις έχουν σημειωθεί σε όλα τα ορεινά του νομού Ιωαννίνων και στην Άρτα ,στη Φιλιππιάδα , στο Τέροβο  στην Ηγουμενίτσα ,στην Παραμυθιά και στην Πάργα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες.
Οι χιονοπτώσεις αναμένεται  να συνεχιστούν  στην οροσειρά της Πίνδου με το ύψος της χιονόστρωσης να αναμένεται να  ξεπεράσει το μισό μέτρο  ενώ  με τη βοήθεια των μηχανημάτων της Περιφέρειας  αλλά και  με τα μισθωμένα μηχανήματα των δήμων θα δοθεί αγώνας ώστε κανένα χωριό να μην μείνει αποκλεισμένο ,σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ.Μαυρογιώργος .

Που χρειάζονται αλυσίδες :
Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 
• Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εγνατία Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 48,800 (Κόμβος Τύριας) έως χ/θ 120,800 (κόμ
βος Παναγιάς).
• Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Άρτας, Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Κοζάνης και στον οδικό άξονα Καλπακίου - Κακαβιάς.
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στα προαναφερόμενα οδικά δίκτυα, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (ορεινό και ημιορεινό) του Νομού Ιωαννίνων, όταν και όπου αυτό απαιτείται.
Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας: 
• Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λοιπών βαρέων οχημάτων (λεωφορείων κτλ)  που κινούνται στην Ιόνια Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 154,243 (ΣΕΑ Φιλιππιάδας) έως χ/θ 200,991 (διασταύρωση με Εγνατία Οδό).
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις περιοχές του Νομού Άρτας (εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο), όταν και όπου αυτό απαιτείται, κατά την κρίση των Διοικητών του Τ.Τ. Άρτας, του Γ΄ Τ.Τ. Αυτοκινητόδρομου Αντιρρίου – Ιωαννίνων και των Τμημάτων μικτής αρμοδιότητας Τροχαίας της Διεύθυνσης.
Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας: 
• Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εγνατία Οδό (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 21,500 (Κόμβος Νεοχωρίου) έως χ/θ 49,000 (Κόμβος Τύριας).
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Την απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (από το 50ο έως και το 65ο χιλιόμετρο), όταν και όπου αυτό απαιτείται κατά την κρίση του Διοικητή του Τ.Τ. Ηγουμενίτσας.
Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας:
• Την προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων που κινούνται στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων – Αντιρρίου από χ/θ 58,500 (Διασταύρωση Στρατοπέδου Φιλιππιάδας) έως χ/θ 39,500 (Σήραγγα Κλεισούρας).
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, στο προαναφερόμενο οδικό δίκτυο, όλων των λοιπών κατηγοριών οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
• Την απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες και κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο (ορεινό και ημιορεινό) του Νομού Πρέβεζας, όταν και όπου αυτό απαιτείται.
Νεώτερη ενημέρωση 13.39 
Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, αίρεται το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων κατά περίπτωση, που ίσχυε στα παρακάτω οδικά σημεία:
Εγνατία Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 21,500 (Κόμβος Νεοχωρίου) έως χ/θ 49,000 (Κόμβος Τύριας).
Ιόνια Οδός (και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας) από χ/θ 154,243 (ΣΕΑ Φιλιππιάδας) έως χ/θ 200,991 (διασταύρωση με Εγνατία Οδό).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]