ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων Για τη Βοήθεια στο Σπίτι

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Τασιούλας στην σημερινή του τοποθέτηση για το θέμα του Βοήθεια στο Σπίτι ανέφερε ότι :
Ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν μας ικανοποιεί, καθώς συνεχίζει να υπάρχει ο κίνδυνος απολύσεων όπως έγινε με το διαγωνισμό για την καθαριότητα. Η ουσιαστική λύση είναι μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Ο Δήμος Ιωαννιτών θα μπορούσε να προβλέψει και τις θέσεις των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι» που εργάζονται στη «Μέριμνα» καθώς συμμετέχει στη διοίκηση της επιχείρησης κι όχι μόνο αποκλειστικά τους εργαζόμενους που εργάζονται ήδη στο Δήμο Ιωαννιτών. Είναι άλλωστε ελάχιστοι, κυριολεκτικά σταγόνα στον ωκεανό για μια πόλη 100.000 κατοίκων με αποτέλεσμα κάποιες από τις αρμοδιότητες να «υπάρχουν μόνο στα χαρτιά». Σύγχρονη απαίτηση δεν είναι τίποτα λιγότερα από τουλάχιστον τριπλάσιος αριθμός εργαζόμενων και φυσικά αύξηση του αριθμού των ωφελούμενων. 
Επίσης κατά την άποψη μας είναι πολύ σημαντική παράβλεψη το γεγονός ότι η αλλαγή του ΟΕΥ δεν προβλέπει τη μεταφορά της αρμοδιότητας από τον ΟΚΠΑΠΑ και προβλέπει μόνο τη μεταφορά του προσωπικού.
Φυσικά και δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι αν γίνουν δεκτές οι παρατηρήσεις μας θα δοθεί ουσιαστική λύση. Είναι απ αυτά που λέμε «μέτρα ανακούφισης» των ασθενεστέρων, τα οποία προσπαθεί να παρουσιάσει η σημερινή κυβέρνηση ως ουσιαστική λύση. Λύση είναι η δημιουργία κρατικών δομών πρόνοιας, γηροκομείων και ΚΗΦΗ, λύση είναι η δημιουργία και η στελέχωση κέντρων υγείας αντί να πεθαίνει ο κόσμος έξω από τα κλειστά ΚΥ,  δωρεάν δομών αποκατάστασης για τους ίδιους και υποστήριξης για τους φροντιστές των ατόμων με αναπηρίες, κι όχι το σημερινό αίσχος να επιβάλλουν στους ανάπηρους να περνούν κάθε 2 χρόνια από τα ΚΕΠΑΑ για να πιστοποιούν ότι «δεν φύτρωσε καινούριο πόδι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]