Διαψεύδει το ΚΙΝΑΛ τα περί ανταλλαγμάτων σε Θεοχαρόπουλο για να μην ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Είναι προφανές ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Π. Χρηστίδης
«Οφείλουμε να έχουμε καθαρή στάση στα πράγματα και ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε μία επιλογή» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), Παύλος Χρηστίδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM» σχετικά με την απόφαση της προέδρου του κόμματος Φώφης Γεννηματά να διαγράψει τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την πρόθεσή του να υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Η Φώφη Γεννηματά έχει ξεκαθαρίσει ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και αυτό, αφενός διότι εκτιμούμε ότι αυτή είναι μία συμφωνία, η οποία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα, αφετέρου διότι έχει εργαλειοποιηθεί πλήρως από τον κ. Τσίπρα, ο οποίος προσπαθεί να κερδίσει λίγες παραπάνω μέρες στην εξουσία μέσω αυτής της συμφωνίας», εξήγησε ο κ.Χρηστίδης προσθέτοντας ότι «το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών είναι κάτι το οποίο υπερβαίνει την κομματική πειθαρχία».

«Εμείς», υπογράμμισε, «δεν συζητάμε αυτή τη στιγμή με βάση το αν πρέπει ένα κόμμα να κινηθεί ενιαία, αλλά πώς συνεννοούμαστε απέναντι στην πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντα» και «καλέσαμε όλους του βουλευτές, όχι μόνο του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και των υπόλοιπων κομμάτων, να αναλογιστούν τι προκύπτει από τη συμφωνία των Πρεσπών και αυτό είναι ένας νέος αλυτρωτισμός ενός λαού, ο οποίος μπορεί να αποκαλείται "μακεδονικός λαός" και με συγκεκριμένες αντιλήψεις, τις οποίες μπορεί εμείς που βιώνουμε την ιστορία σήμερα να μην μπορούμε να αντιληφθούμε, αλλά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειές της στο μέλλον».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Θεοχαρόπουλου ότι του προτάθηκε να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής, προκειμένου να καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ.Χρηστίδης είπε: «Είναι προφανές ότι τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα η αλήθεια βγαίνει, ας περιμένουμε να τελειώσει και η σημερινή μέρα, γιατί θα αρχίσουν να βγαίνουν στην επικαιρότητα διάφορα πράγματα, τα οποία θα έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, γύρω από τι στην πραγματικότητα θέλει να κάνει ο οποιοσδήποτε».

Ερωτηθείς πώς επηρεάζει το Κίνημα Αλλαγής η διαφοροποίηση στελεχών του από την επίσημη κομματική γραμμή, όπως αυτή εκφράζεται από την επικεφαλής του, ο κ. Χρηστιδης παρατήρησε: «Η Φώφη Γεννηματά επαναλαμβάνει τις βασικές της θέσεις, αξίες και αρχές τα τελευταία τέσσερα χρόνια με συνέπεια και ταυτόχρονα υπάρχουν κάποιοι άλλοι που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί που έχουν αλλάξει επτά διαφορετικές απόψεις, κόμματα, φίλους, συντρόφους. Δεν είναι πρόβλημα της Φώφης Γεννηματά αυτό, είναι αυτών».

«Πριν από τέσσερα χρόνια», υπενθύμισε, «όταν γινόταν η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας κοιτάζανε τους βουλευτές στις τσέπες, μην τυχόν "τα έχει πάρει" κάποιος, για να ψηφίσει τον Σταύρο Δήμα, ο οποίος ήταν Επίτροπος και τώρα θέλει να μας περάσει ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος ότι σχεδόν ο κ.Δανέλλης πλήρωσε και από την τσέπη του για να πάει στον κ.Τσίπρα».

«Δεν υιοθετώ καμία απολύτως κατηγορία, η οποία έχει να κάνει με άλλου είδους ανταλλάγματα, ότι υπάρχουν όμως πολιτικά ανταλλάγματα και ο κ. Τσίπρας κρατά την κ. Κουντουρά, τον κ.Κόκκαλη, την κ. Χρυσοβελώνη στο υπουργικό συμβούλιο, ενώ προέρχονται από ένα κόμμα, το οποίο έχει φύγει από την κυβέρνηση, σηματοδοτεί και το τι κόμμα είναι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και το τι κυβέρνηση έχουμε και το τι συμφωνίες έχουν υπάρξει στο παρασκήνιο ανάμεσα στον κ. Τσίπρα και τον κ. Καμμένο», διευκρίνισε.

Σε ό,τι αφορά τη θέση που διατύπωσε ο κ. Παπανδρέου υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ σημείωσε: «Ο κ.Παπανδρέου επανέλαβε στη συνέντευξή του προχθές στην "Εφημερίδα των Συντακτών" τη θέση την οποία έχει ξαναδιατυπώσει στο παρελθόν και ταυτόχρονα επισήμανε ότι η συμφωνία αυτή εργαλειοποιείται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με προοδευτικό κόμμα. Η ουσία του ζητήματος είναι τι στάση κρατάει ο Γιώργος Παπανδρέου και απέναντι σε όλο αυτό το οποίο γίνεται στο πολιτικό σύστημα και σε αυτό είναι ξεκάθαρος και δεν αφήνει κανένα περιθώριο με τη συνέντευξή του να παρερμηνευτεί το οτιδήποτε σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τον χώρο της κεντροαριστεράς συνολικά».







★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]