Με καταγωγή από τα Ιωάννινα ο 47χρονος πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε στο Μεσολόγγι

Σταμάτησαν σήμερα το απόγευμα οι  έρευνες για τον εντοπισμό του 47χρονου πιλότου που κατέπεσε με το αεροσκάφος του στη θαλάσσια περιοχή Καβουρότρυπα στο Μεσολόγγι.
Λιμενικό ,βατραχάνθρωποι ,δύτες από την Αθήνα αλλά και ιδιώτες ρίχτηκαν στη μάχη από την πρώτη στιγμή για τον εντοπισμό του αεροσκάφους ,με τις έρευνες να δυσχεραίνει το γεγονός ότι εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων στη θάλασσα έχει  καταλήξει λάσπη από τον Εύηνο ποταμό με την ορατότητα να είναι κακή .
Σύμφωνα με το Έθνος ο 47χρονος Παναγιώτης Κεφάλας  ,παντρεμένος με δύο παιδιά ,κατάγεται από τα Ιωάννινα [από το Χαροκόπι ] και κατοικεί στην Πάτρα .Παλιότερα εργαζόταν ως μηχανικός και είναι απόστρατος στην Πολεμική Αεροπορία με πιστοποίηση και για μαχητικά αεροσκάφη  ενώ υπήρξε καθηγητής Πανεπιστημίου .
Το αεροσκάφος  έκανε την πτήση από Πάτρα προς Μεσολόγγι ,με τον πιλότο να έχει την τελευταία επικοινωνία στις 12.29 με το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.
Στις 13.20 και ενώ  δεν είχε προσγειωθεί δόθηκε συναγερμός ενώ στις 13.24 τέθηκαν οι αρχές σε φάση κινδύνου

Τι αναφέρει το δελτίο τύπου του Λιμενικού 
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώση αεροσκάφους στη θαλάσσια περιοχή Πατραϊκού κόλπου, ανοιχτά της περιοχής «ΚΑΒΟΥΡΟΤΡΥΠΑΣ» Κρυονερίου.
Σύμφωνα με την Αερολέσχη Μεσολογγίου πρόκειται για μονοκινητήριο διθέσιο αεροσκάφος, το οποίο είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με προορισμό την Πάτρα και επιστροφή, ενώ στο αεροσκάφος επέβαινε ο 47χρονος χειριστής του.
Άμεσα ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έρευνας και διάσωσης της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν οκτώ (08)  περιπολικά σκάφη και ναυαγοσωστικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  έξι (06) αλιευτικά σκάφη, δύο (02) παραπλέοντα πλοία, ενώ από ξηράς δύο (02) περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κλιμάκια στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Μεσολογγίου -Πατρών και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.
Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης ένα (01) ελικόπτερο της Μοίρας Ελικοπτέρων Λιμενικού Σώματος και δύο (02) ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ιδιώτες δύτες.
Από τις μέχρι και τώρα έρευνες δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστεί το αεροσκάφος και ο αγνοούμενος χειριστής του, ενώ στη θαλάσσια περιοχή των ερευνών εντοπίστηκε μικρών διαστάσεων κηλίδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται και κατά την διάρκεια της νύχτας, ενώ τυχόν εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.
.upd 17/1
πηγή πληροφοριών Έθνος 
φωτογραφία Έθνος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]