Ιωάννινα:Η ...ανθρωπιά ...και η αδιαφορία μέσα από 2 post στο facebook ..

Τις  δύο όψεις ενός  νομίσματος ...παρουσίασαν με σχετικά post  στο facebook κάτοικοι των Ιωαννίνων .
Ίδιο νόμισμα ,δύο εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες .
Η μία συγκινεί και η άλλη ...προβληματίζει .
Στην πρώτη περίπτωση  σε δρόμο της πόλης ,επιβάτης αυτοκινήτου απαθανάτισε με το κινητό της τηλέφωνο έναν νεαρό άνδρα που δεν αδιαφόρησε όταν αντιλήφθηκε την αδυναμία μιας ηλικιωμένης γυναίκας να περπατήσει   στο παγωμένο χιόνι .
Έτσι δίχως δεύτερη σκέψη ,σταμάτησε το αυτοκίνητό του  ακόμη και αν χρειάστηκε να  διακόψει για λίγο την κυκλοφορία προκειμένου να βοηθήσει τη γιαγιά.
Η  πρωτοβουλία του ,παράδειγμα προς μίμηση και ελπιδοφόρο μήνυμα  ..




Και πάμε στην  άλλη περίπτωση που  έρχεται να ακυρώσει    ότι καλό δημιούργησε με την πράξη του  το παλληκάρι της πρώτης περίπτωσης .
Κάτοικος των Ιωαννίνων δημοσίευσε χθες στο facebook φωτογραφίες από πλατεία των Ιωαννίνων όπου άστεγος προσπαθεί να βρει  εδώ και ένα περίπου μήνα καταφύγιο και ζεστασιά ,όσο αυτό είναι εφικτό, στις τσουλήθρες παιδικής χαράς .
Με  "όπλο"  τις κουβέρτες του  ,προσπαθεί να παλέψει και να καταφέρει να ζήσει και να προφυλαχθεί από τις πολικές θερμοκρασίες.
Η κάτοικος που δημοσίευσε τις φωτογραφίες στο facebook έκανε το αυτονόητο ,  απηύθυνε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να στρέψουν το βλέμμα τους  σε αυτή την περίπτωση και να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι , που μπορούν να δείξουν   ενδιαφέρον για έναν ανήμπορο  συνάνθρωπό τους  που προσπαθεί να περάσει τον χειμώνα κατά αυτόν τον τρόπο ..
.Ας ελπίσουμε ότι κάποιος από τους αρμόδιους   πρόσεξε   το εν λόγω post ...και δεν το προσπέρασε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]