ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

“Όχι” Δικαστηρίου σε Δήμο και “ναι” σε εργαζομένους για κομμένο 13ο και 14ο μισθό

Απορρίφθηκαν οι τρεις εφέσεις του Δήμου Καβάλας και του Νομικού Προσώπου του «Δημοτική Κοινωνική Αλληλεγγύη», κατά ισάριθμων πρωτόδικων αποφάσεων του Ειρηνοδικείου της πόλης, για καταβολή κομμένων - λόγω 2ου Μνημονίου - Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, όπως δημοσιεύσει, αποκλειστικά, το epoli.gr σήμερα.
Συγκεκριμένα, με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας απορρίπτονται οι προαναφερόμενες εφέσεις, επικυρώνοντας τις πρωτόδικες αποφάσεις, οι οποίες είχαν επιδικάσει υπέρ περίπου 80 εργαζομένων Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας - με εργασιακή σχέση αορίστου και ορισμένου χρόνου - χρηματικά ποσά περί των 2.500 €, που αφορούσαν κομμένους 13ους και 14ους μισθούς, ετών 2015 έως 2017.

Το epoli.gr για τη σημαντική αυτή δικαστική απόφαση, επικοινώνησε με τον συνήγορο των εργαζομένων, δικηγόρο κ. Γιώργο Τσιώλη, ο οποίος και μας δήλωσε:

«Είμαστε ικανοποιημένοι, που ιδιαίτερα υπό τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, προστατεύονται τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι αποφάσεις αυτές συντάσσονται με το σκεπτικό της πλειοψηφίας των δικαστών του Στ’ Τμήματος του ΣτΕ, το οποίο έκρινε εντελώς πρόσφατα ότι, η πλήρης κατάργηση των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του Επιδόματος Αδείας με το 2ο Μνημόνιο είναι αντισυνταγματική».
epoli.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]