Επιτυχημένη η συμμετοχή της Περιφέρειας και επιχειρήσεων της Ηπείρου στην Grecka Panorama της Πολωνίας


Μια από τις πλέον αποδοτικές, ως προς  την προώθηση των ηπειρωτικών προϊόντων ήταν η  συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου σε διεθνή Έκθεση, ήταν αυτή στη  Grecka Panorama, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 και 2 Δεκεμβρίου στη Βαρσοβία της Πολωνίας.
Όλες οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας εκτός των πωλήσεων που πραγματοποίησαν, είχαν συναντήσεις με εμπορικούς αντιπροσώπους, με τους οποίους και συνήψαν συμφωνίες διάθεσης των προϊόντων τους. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για την τοπική οικονομία και δίνει το ερέθισμα και σε άλλες ηπειρωτικές επιχειρήσεις να επιδιώξουν τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχες εκθέσεις, προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφειά τους.
Εκτός όμως της επιτυχημένης προώθησης των προϊόντων, η Grecka Panorama, είχε δώσει έμφαση στον τουρισμό και στη γαστρονομία, συγκεντρώνοντας  το μεγάλο ενδιαφέρον των Πολωνών επισκεπτών, με την επισκεψιμότητα να ξεπερνά κάθε προηγούμενη χρονιά.
Ως προς τον τουρισμό, θετικές είναι οι εκτιμήσεις για προσέλκυση πολωνών τουριστών στην Ήπειρο, όπως αυτές προέκυψαν από τις συναντήσεις που είχε με tour operators η προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα.
Τα συγχαρητήρια προς την Περιφέρεια Ηπείρου για την εν γένει οργανωμένη παρουσία της, εξέφρασε στα μέλη της αποστολής ο Πρέσβης της Ελλάδος στην Πολωνία κ. Ευάγγελος Τσαούσης, ο οποίος και επέλεξε το περίπτερό της για να δώσει την επίσημη συνέντευξη Τύπου.


Ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία της Ηπείρου στην Grecka Panorama  έκανε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο ανέφερε πως «ειδικά η Περιφέρεια Ηπείρου είχε μεγάλη παρουσίαση και εκπροσώπηση για τον τουρισμό και τα προϊόντα της, καθώς μαγειρεύονταν και προσφέρονταν παραδοσιακές συνταγές με λουκουμάδες και τραχανά».
Τις ηπειρωτικές γεύσεις ετοίμαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων και το οποίο φιλοξενήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Το συντονισμό της επιχειρηματικής αποστολής είχε η κ.  Σοφία Φούκη.
Στην αποστολή συμμετείχε και  η Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Υπαίθρου Πρωτογενούς Τομέα & Προστασίας Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων   του Δήμου Ιωαννιτών κ. Βάσω Μέγα, η οποία είχε συναντήσεις με εκπροσώπους τουριστικών και εμπορικών επιχειρήσεων της Πολωνίας.
Να σημειωθεί πώς το 2019 είναι αφιερωμένο στα  100 χρόνια ελληνο-πολωνικών διπλωματικών σχέσεων και ήδη είναι υπό συζήτηση η διοργάνωση ενός μεγάλου «roadshow» σε μεγάλα κέντρα και προορισμούς και των δύο χωρών για την ενίσχυση των τουριστικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο λαών, με την Περιφέρεια Ηπείρου να εξετάζει ήδη τη συμμετοχή της στις εκδηλώσεις με στόχο την προβολή της ως προορισμού «των τεσσάρων εποχών»
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην αποστολή της Περιφέρειας  ήταν οι εξής:
Μέλι Ηπειρωτικής Γης, Σαπωνοποιία Πανδώρα, Βότανα Κομίνη, Ελαιόλαδο Biogreen, Κτήμα Ευδοξία, Μελωδία μέλι, Αιθέρια έλαια Κίτσος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]